Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanna8701

Ciąża w dni płodne??

Polecane posty

Gość hanna8701

Czy któraś miała tak ze zaszła w ciąże w czasie dni niepłodnych???

Gość hanna8701
tak jakby :)

Ja myślałam, że w 9 d.c. nie zajdę, bo jeśli owulacja jest ok 14 d.c. to plemnik męża co wypala 2 paczki papierosów dziennie tyle nie przeżyje ;) A przeżył i za miesiąc przyjdzie na świat :)

Gość hanna8701
ja mam 5 dc a wczoraj poszaleliśmy z mężem, stad moje pytanie

Gość ddeee
zależy jak długie masz cykle...ja przy cyklach 30-32 dniowych współżyłam bez zabezpieczenia w 10 dc i w ciąży nie byłam...a u ciebie rilla to ciąża była b. prawdopodobna skoro w 14 dc miałas owulację, a współzyłas 5 dni wcześniej...plemniki żyją od 3 do 5 dni...więc nie powinnaś byc zaskoczona...a tak przy okazji...owulacja nie występuje w 14 dc u każdej kobiety...jest zależna od długości cyklu...jedno jest pewne na 100 % -owulacja zawsze występuje na 14 dni przed @...

Ja miałam cykle zawsze regularne 28-29 dni. Po za tym wszędzie trąbią o tym jak palenie osłabia plemniki stąd był mój wniosek. Ale to nie była wpadka, byliśmy przygotowani na to, że gramy w rosyjską ruletkę i możemy mieć dziecko. Po prostu akurat w tym cyklu się nie spodziewałam :)

Gość ddeee
w takim razie gratuluję rilla :)

owulacja nie występuje zawsze 14 dni przed @, może być u zdrowej kobiety od 12 do 16 dni, więc nie ma co wyliczać na oko