Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość całe 2500 zł!!!

Rodzice zabrali mi pieniądze które zarobiłam przez wakacje

Polecane posty

Gość całe 2500 zł!!!

w kwietniu skończyłam 18 lat, chciałam iść na kurs prawa jazdy, ale rodzice nie dali mi pieniędzy, powiedzieli że po pierwsze nie mają, a po drugie dopóki mieszkam z nimi to jestem pod ich opiekom a jazda samochodem jest niebezpieczna i nie pozwolą mi się narażać, zdenerwowałam się ale ok, skończył się rok szkolny poszłam do pracy, pracowałam całe wakacje żeby zarobić sobie pieniądze na kurs, dzisiaj byłam ostatni dzień, ale nie było dużo roboty więc po 3 godzinach, dostałam drugą wypłatę (pierwszą miałam na koniec lipca) i pozwolili mi iść do domu, matka i ojciec już na mnie czekali w domu, matka dziś miała wolne, a ojciec jest na rencie - nierób jeden jest zdrowszy jak nie jeden młody człowiek a rentę bierze, natychmiast była awantura zabrali mi pieniądze które miałam przy sobie, jak weszłam do pokoju to nie było też 1500 zł które miałam! ukradli mi całe 2500 zł! 2000 które zarobiłam i 500 zł które miałam odłożone! co ja mam zrobić? na policję nie pójdę bo co ja tam powiem, skąd miałam te pieniądze? pracowałam na czarno zastanawiam się nad anonimowym donosem na ojca że bierze rentę a jest zdrowy, myślicie że to będzie dobra zemsta? gdzie powinnam złożyć taki donos?

Gość ...CCC
Donos to nie jest najlepszy pomysł. Gdzie on prace znajdzie jak mu zabiorą rentę? Zal mi Ciebie!!!! No kurva jak można za brać dziecku pieniadze! w ogóle bym się do nich nie odzywała.

Gość ale z drugiej strony
postąpili bardzo nieładnie. ale czy brakuje wam na życie? to jakoś bym zrozumiała (powody, nie sposób "wykonania"). jeżeli nie, to powiedz że ma ci oddać pieniądze które ci ukradła (nazywajmy rzeczy po imieniu), załóż konto w banku i tam je wpłać. a tak abstrahując od tematu, po co ci prawko skoro auta nie masz?

Gość sdsadadsdad
zagróź że się wyprowadzisz i beda ci alimenty płacić nie daj sie zastraszyc, bo tak zawsze bedzie

Gość moze porozmzwiaj z ciotka/wujk
no patologia po prostu jakaś:/ ja nie wiem, ale najlepiej moze porozmawiać z mkimś innym z rodziny?? wtedy im się głupio zrobi na pewno.....

Gość moze porozmzwiaj z ciotka/wujk
jak po co jej prawko:D dzieki prawku nawet jak nie ma auta moze szukac pracy chociażby w nieruchomosciach - tam zawsze jset potrzebne prawo jazdy czynne (niekoniecznie trzeba miec swoje auta bo przecież służbowymi się jeździ). Jak się szuka pracy to ważne. Poza tym jak dziewczyna potrafiła zarobić 2000 na wakacjach a nie ma jakiegoś tam wykształcenia i doświadczenia to świadczy o tym, że jest zaradna więc i na jakieś tanie używane autko też da rade zarobić na pewno:)

Gość odludkowa
moze wexz ich pod wlos , naklam ze nie pojdziesz na prawko bo i tak nie ma auta, mow to co chcą uslyszec byleby ci oddali twoją kase , a potem sama zadecydujesz czy isc na prawko czy moze lepiej odkladac na jakis samodzielny kącik. a jak nie bedą chcieli oddac to powiedz ze pojdziesz na poliucje. albo czyms innym ich postrasz. donos na ojca tez odradzam bo jak on nawet renty nie bedzie mial to chyba pozegnasz sie z kasą na stale. wspolczuje ci takich rodzicow.

Gość całe 2500 zł!!!
nie brakuje nam na życie, matka prowadzi firmę a na rencie siedzi tylko oficjalnie żeby mieć dodatkową kasę a w rzeczywistości prowadzi razem z matką firmę, więc pieniędzy mam starcza, wtedy jak chciałam to powiedzieli że nie mają żebym się odczepiła, oni mi je zabrali żebym nie zrobiła prawa jazdy bo to niebezpieczne jest, a chcę mieć prawo jazdy bo kurwa moim marzeniem życiowym jest rozwozić pizze, jakie pytanie taka odpowiedź

Gość całe 2500 zł!!!
dodam że powiedzieli że te pieniądze są moje, i że jak będę na coś potrzebować to mi dadzą odpowiednią sumę z nich tylko że mam im paragony pokazywać potem i na prawo jazdy nie dostanę

bez przesady, na czarno to w każdej fabryce zwłaszcza na szwalni zarobisz u tych prywaciarzy :) ale oni ci zabrali kasę bo chcesz ją na prawko wydać czy co?

Gość odludkowa
powidz ze chcesz zalozyc w banku konto oszczędnosciowe ale ze chcesz to zrobic sama dla siebie a nie ze oni zalozą i beda ci wydzielac.

Gość całe 2500 zł!!!
ja uważam że anonimowy donos na ojca będzie dobrą zemstą, tylko gdzie go złożyć?

no faktycznie zajebisty z ciebie kierowca będzie, po chuj ci prawko skoro nie masz auta? kurs nie ucieknie, możesz go robić później. no chyba że zarobisz na auto to inna sprawa. moje koleżanki też ledwo 18 pokończyły, na prawko poszły i po chuj skoro do 22 roku życia nie siedziały za kierownicą :D

Gość ajfjuksjdckjwifksjda
a wiesz gdzie oni trzymaja kase? jak tak to sprawa prosta! oni Tobie buchneli kase, teraz Ty im.

Zakablowanie na ojca to nie jest najlepszy pomysł. Przecież jakby nie było jest to źródło dochodu. Nie wiesz gdzie dali te pieniądze? Może udało by ci się je wziąć? Jesli nie i jeśli awantury nie pomogą po prostu sie nie odzywaj. Nic innego nie zrobisz raczej.

wiedziałaś jakich masz starych i nie założyłaś konta w banku wcześniej?

Gość marynazwawki
nie wiem, ja bym chyba kurwicy dostała na twoim miejscu a co dalej? zabierz z domu coś, co jest warte tyle lub nawet trochę więcej i sprzedaj na allegro bądź na jakimś targu- proste kradzież za kradzież. mamusia ma kasę, więc na pewno ma jakąś drogą biżuterię bądź stare antyki, jakiś obraz? jak tak w ogóle można do cholery?! po co dałaś im tą kasę? rozumiem 1500 wzięli sami, ale te 1000, które dopiero co przyniosłaś? nie wiem, ja bym po łapach dała i nie sypnęła ani grosza

Gość kocham rudego
VAT 25 procent już za trzy lata Zapowiadana podwyżka VAT to tylko przygrywka. Główna stawka tego podatku automatycznie wzrośnie do 25 procent, jeśli relacja długu publicznego do PKB przekroczy 55 procent wynika z projektu zmiany w ustawie o podatku od towarów i usług przygotowanego przez resort finansów, do którego dotarła stacja TVN CNBC Biznes. Projekt zakłada, że: w przypadku, gdy relacja długu publicznego do PKB według stanu na koniec 2011 roku przekroczy 55 proc., to od 1 lipca 2012 do 30 czerwca 2013 roku stawki podatku od towarów i usług wzrosną odpowiednio do 24, 9 i 7,5 procent. Natomiast od lipca 2013 do czerwca 2015 stawki VAT dobiją już do najwyższych w Europie i będą wynosić: 25, 10 i 8 procent. W ten sposób posłowie nie będą musieli się zgadzać na każdorazową podwyżkę podatków ustawa załatwi to od razu na kilka lat.

tylko mogą cię wtedy wywalić z domu :D ja nie wiem, dla mnie to chora sytuacja ale trzeba było myśleć wcześniej

Gość kiczramotyuwrta
jakbym miała takich starych za te pieniadze wynajełabym mieszkanie i poszła do pracy,zeby byc odrazu niezalezna

Gość ajfjuksjdckjwifksjda
my gu gadu gadu a autorka tematu sie zmyla. prowokacja.

Jebac szkole! Idz do pracy i sie wyprowadz, ja vym ze zlodziejami nie mieszkal, nigdy, i juz nigdy bym z nimi nie rozmawial, zerwal kontakt definitywnie :) Oczywiscie donos na tatusia jak najbardziej, anonimowo, do urzedu skarbowego i do zus.

Gość całe 2500 zł!!!
kiczramotyuwrta no super kurwa, rzucę szkołę i pójdę do pracy, walić maturę którą będę miała w przyszłym roku trzeba iść do roboty i wynająć mieszkanie, super perspektywy, naprawdę nie spodziewałam się w ogóle że oni się tak zachowają, w sumie to oni niby ukradli mi tą kasę ale ona jest przecież nadal moja i jest na moje potrzeby tylko że będą mi ją wydzielać abym prawa jazdy nie zrobiła bo to niebezpieczne jest powie mi ktoś gdzie złożyć ten donos że ojciec jest zdrowy a na rencie siedzi?

Gość całe 2500 zł!!!
skarbówka i zus, dzięki Hept, o to mi chodziło

Gość origial flower
Kochana do Zus-u napisz. Bo to oni płacą rentę. Ja miałam podobnie z zabieraniem pieniędzy tyle , że moja mama jest alkoholiczką. I w Twoim wieku musiałam włuczyć się po opiekach społecznych, policji itp. żeby ją wzieli na leczenie. Teraz po 4 latach mieszkamy pod jednym dachem ale ja jako "lokator" bo musze dokładać się do wszystkiego. A obiad to nie pamiętam kiedy jadłam w domu

chuj was obchodzi po co jej prawko debile pierdolone. ! co za dzicz zajebana, a ci twoi rodzice autorko to jacys dziwni, jestes pelnoletnia, oni ci ta kase ukradli ! no kurwa mac, jak tak mozna, kłóć sie, poszukaj tych pieniedzy, zabierz je, zacznij im grozic ze na nich doniesiesz, np w sprawie tej renty, moze to ich wystraszy i ci oddadza.

Gość całe 2500 zł!!!
ta chyba na gokarta bo motorower to trochę nie bardzo jak autu

Gość kiczramotyuwrta
a czemu oni twierdza, ze prawo jazdy jest niebezpieczne?maja jakias fobie na tym punkcie?sami nie maja prawka?

Gość fallusssek
jak mogli..tyrałas całe wakacje a stary przyszedł i ci je zajebał..haha niezły z niego aparat..idz tyraj dalej na pasozyta:)