Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obsesjonatka

Na jakim punkcie macie obsesję?

Polecane posty

Gość obsesjonatka

Ja: - na punkcie czystości w domu i higieny osobistej - na punkcie własnego zdrowia - na punkcie tego, co studiowałam - na punkcie pewnego lekarza, który kiedyś mnie leczył w szpitalu i mimo że miał 50 lat, był najbardziej charyzmatycznym człowiekiem jakiego kiedykolwiek spotkałam a Wy?

Gość na punkcie kk
jestem fanatykiem

*wszystko musze miec rowno ulozone, nawet poduszke do snu. Jak jest krzywo to wcale sie na niej nie klade *prowadze spis tegoco zjadla moja cora. Jest chudzinka a ja mam wrazenie, ze ona wciaz chudnie, mimo iz wszyscy dookola mowia, ze tak nie jest. *ja zobacze gdzies pajak, to jego widok przesladuje mnie caly dzien i wydaje mi sie, ze wciaz go gdzies widze.

- na punkcie zmywania naczyń tzn. zanim zacznę je myć muszę dokładnie wyszorować zlew, później starannie opłukać talerze i szklanki, poukładać wg kolejności tzn. najpierw myję szklanki, później sztućce, pozniej talerze, na koncu garnki itp. Gąbka do mycia musi być czysta i w miarę nowa( tu mam autentycznego fiola na tym punkcie) a płyn musi sie dobrze pienić. W innych warunkach mialabym schizy, że coś jest nie domyte, szklanki tłuste itp- kompletny dyskomfort jedzenia - obsesyjnie czyszczę toaletę i umywalkę, nie wiem dlaczego, ale muszą być idealnie wyczyszczone. - jak widzę tlący się niedopałek papierosa to muszę go zgasić, żeby nie wiem co - szklanki w kredensach ukladam symetrycznie i idealnie równo:O nie mogłabym patrzeć na kredens w którym szklanki poustawiane są byle jak To takie moje schizolstwa. na pewno coś jeszcze się znajdzie, jak przypomnę sobie to dam znać:)

Gość w sumie to
-mój brzuch musi być zawsze płaski- ćwiczę 1 h dziennie - paznokcie szoruje 3 razy dziennie - wyciskam pryszcze nawet jak ich nie ma - ksiązki mam poukładane wg gatunków i rozmiaró, szlag mnie trafia jak ktoś je rusza coś mi się pwenie jeszcze przypomni

Gość Prażynka_87
- poprawnego wysławiania się i ortografii :)

Gość Prażynka_87
też lubie kk;)uważam że byli bezbłędni ale nie obsesyjnie....

Gość śliwki robaczywki
hehe ale macie shizy :) ja to raczej wyluzowana jestem tylko mam obsesje na pukkcie -czystości i bieli zębów (ojoj strasznie boje się borowania) -ścielenia łóżka (byle jak ale ma byc pościelone i złożone) -nie znosze śmieci na ulicach (są od tego kosze) jak ktos nie daj Boże wyżuci papierek albo butelke na chodnik w mojej obecności to dostanie taka bure że aż mi go szkoda :) a juz nie nawidze jak ktos jedzie autem i wyżuca śmieci przez okno! (dlatego w moim wiecznie jakies dziadostowo się wala)

Gość ej do jednej z Was
"w sumie to" - jedna moja koleżanka też tak miała poukładane książki, ale zapytana o treść jednej z nich niewiele miała do powiezenia, czy u Ciebie też tak? Na pokaz?...

Gość księżniczka :):):)
nienawidze jak zakręce kran, a z niego wciąż kapie :( i tak 100 razy musze zakręcać 😭 jak się pozbyć tego :(

albo jak zamykam drzwi, a on się nidomykają :( nic tylko się zabić, niewiem co mi to przeszkadza 😭

na punkcie szybkiej i ostrej jazdy moim autem...a po za tym to lubie miec czyste auto...no i mam obsesję na punkcie bałaganu w pokoju...tzn lubie po prostu bałagan...:-D

Gość w sumie to
jestem molem ksiązkowym, a więc zdecydowanie nie na pokaz :)

ogólnie nie cierpię bałaganu :(

na punkcie mojego ginekologa:) starszy juz facet ale jednak... na punkcie czystegoo dywanu i zlewu w łazience.. a i rezniki musza być równo powieszone i złozone..

albo ciągle mam jakieś wyrzuty, że coś robie źle 😭 niewiem dlaczego

to chyba nie jest normalne, żeby się przejmować każdą rzeczą :(

albo trzymam stare książki i zeszyty :( niewiem poco

Moje obsesje: - naczynia musze myc po koleji najpierw sztućce( nie lubie jak mi sie paletaja pozniej), szklanki, talerze, garnki i patelnie -gdy wieszam pranie kazde ubranie ma swoj sznurek (bielizna na tym, bluzki tam itd) -łazienke przed kazda kapiela sprzatam( chyba ze mam pewnosc jak rano sprzatałam ze nikt z niej nie korzystał)(toalete i łazienke mam osobno) -szlag mnie trafia gdy widze ze ktos dotyka ramki do zdjec palcami lub przestawia i pozniej nie polozy dokładnie -nie scierpie gdy ktos mlaska gdy ja jem nie chce mi sie dalej pisac

Chrupek, to masz tak jak ja z tym myciem naczyn! :D U mnie szklanki ida pod prad pierwsze, potem talerze i miski, sztucce, a na koncu garnki. Gabka musi byc czysta i pachnaca.

- na punkcie wagi, co jest bardzo uciążliwe, - jedzenie (ciągle planuje co zjem, ile to ma kcal, jak ide na impreze to w ciągu dnia nie jem, - ogólnie na punkcie higieny, wyglądu (zwłaszcza częste mycie zębów, rąk itp.)

Gość Prażynka_87
a czy kogoś z was trafia szlag jak słyszy że ktoś mieszając herbatę napierdala łyżeczką o kubek tak że głowa boli???

Gość persefonae
na punkcie otwartego okna- w domu zawsze mam otwarte, również zimą (wtedy tylko uchylam) i nic więcej nie kojarzę... chyba...

- sprzątanie, sprzatam nawet jesli padam zmeczona z pracy - rzęsy potrafie tuszować nawet do 15 min, muszą być idealnie rozdzielone i długie - gdy wieszam pranie, np bluzke musi być przypięta dwoma spinaczami o takim samym kolorze, to samo z innymi rzeczami. -wlosy prostuje codziennie conajmniej 20 min, i nikt nie moze ich dotykać, bo dostaje szału

Gość efektjajo
na punkcie wagi moich słów