Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarika

co jest lepsze?koronka pełnoporcelanowa czy porcelana na metalu?

Polecane posty

Gość sarika

witam ponieważ jestem przed podjęciem decyzji co dalej z zębami ? czy zdecydować się na porcelanę pełną czy na metalu? może ktoś z własnej autopsji może doradzić? poszukałam trochę w necie i podobno porcelana na metalu nie jest ok ponieważ sinieją dziąsła a pełna nie jest znów wytrzymała? więc jaka jest prawda?

Gość Klara Bonitas
okolo roku mam porcelane na metalu na 5 i faktycznie mam sinawe dziąsło- na szczescie usmiechajac sie nie widac tego. Gdyby to byl zab bardziej z przodu to wybralabym pelnoporcelanowa:)

Gość Palos hills
Ja tez wlasnie mam problem ale z jedynką. Mam na niej stare juz wypelnienie, martwy ząb. Dentysa wyczyścil mi kanał, zmienił wypełnienie i zdecydowałam sie na korone. Dzisiaj w kanał włożył mi taki kanalik porcelanowy, który ma chronić kanał od próchnicy. Za tydzień bedzie mi piłował jedynkę, zobaczy jak to bedzie wygladac jak ją oczyści i wtedy zdecydujemy co ma być: czy porcelana czy cyrkon. Powiedział, ze na ostatnim szkoleniu pewien profesor powiedział, ze najlepsze sa pelnoporcelanowe, pozniej jeszcze jakies tam inne ale nie pamietam nazwy i dopiero cyrkon. Ja bylam pewna co do cyrkonu, ale narazie on nie wie wiec zobaczymy za tydzien. Ogolnie byl bardziej za porcelaną ale to naprawde zalezy od zeba powiedzial. Moje sa bardzo cienkie i przepuszczają swiatlo wiec kazde moje przebarwienie ktore zostanie na zebie moze byc widac pozniej. Za to na cyrkonie jest ladniej i nie widac. boję sie, ale wiem ze facet robi dobrze i ma dobrego technika. Kolezanka robila u niego jedynke metoda filtek i ma ladnie zrobione.

Gość Palos hills
Oczywiście chodziło mi o kanal z włokna szklanego do korzenia zeba a nie kanału.

Gość Palos hills
up!

Gość Palos hills
PIsze sama do siebie ale moze ktos przeczyta. Bylam w pt na pilowaniu mojej jedyneczki i mam tymczasową narazie. Podrysował mi tez ladnie druga jedynke zeby ladnie wygladala i pasowala do korony. Nie bede miec jednak cyrkonowej a pełnoporcelanową ale bez metalu w srodku. Mam nadzieje, ze bede zadowolona.