Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivka87

pracuję w spozywczaku?czy jestem gorsza?

Polecane posty

I co się dziwić...Znam osobę, która pracuje w sklepiku szkolnym...masakra jakie dzieci potrafią być wredne...Kopiują poglądy rodziców nt. "takiej" pracy...nie patrzą na sprzedawcę, tylko na to co robi...a muszę przyznać, że sprzedająca ma miłą aparycję i jest kulturalna

Gość pot
ci po szkole średniej to są nieraz większe przygłupy niz Ci po zawodówce. Taka prawda

ja mam szkole srednia i mature, i nie chce isc na studia bo nie ma takiego kierunku ktory by mnie interesowal i po ktorym mialabym fajna i dobrze platna prace. a studiowanie dla samego studiowania nie ma sensu. praca w spozywczaku by mi odpowiadala. chociaz wolalabym np w kosmetycznym lub odziezowym

Gość namiętny palacz
szkoły zawodowe są potrzebne, polikwidowali dużo potrzebnych zawodów. A z Tobą laska coś nie tak chyba jest skor uważasz,że ludzie po zawodówkach są gorsi.....

Gość fęfija
a ty autorko widać jesteś zakompleksiona skoro myślisz o sobie źle i szukasz tu dowartościowania w spożywczaku, normalna praca ,ja kiedyś pracowałam w szwalni i nie pytam ludzi czy stracili do mnie szacunek , też skończyłam studia.

Gość namiętny palacz
Problem jest inny. Ona po prostu ma za duże mniemanie o sobie

Gość Kamial
Myśle, że ważne jest aby umieć dostosować się do życiowej sytuacji. Naprawdę żadna praca nie hańbi. Nie kradniesz, wykonujesz swoje obowiązki i dostajesz pensję. Nie ma znaczenia czy masz taki zawód czy to tylko chwilowe. A może Pani w warzywniaku uwielbia swoją pracę, kontakt z ludzmi itp. Nie jest w niczym "gorsza" od lekarza...

Gość kogotojakipseudo
nIE JESTEŚ gorsza, tylko głupia!

Nie jesteś ani gorsza ani głupia. Głupi i gorsi są ci, którzy się z Ciebie śmieją.

Gość teraz mi sie cos wspomnialo
pamietacie byla taka gra prowadzil jak Krzystof ibisz siedziala naprzeciwko jedna osoba , i mapa polski i dla niej wybierano osobe na telefon :) zadawal pytania o iles tam pieniedzy najpierw odpowiadala osoba na telefon czyli pomocnik tej osoby co siedziala naprzeciwko ibisza a pozniej ta osoba dokonywala wyboru czy taka odp jaka jej pomocnik dawal czy jej odp poprawna no i byl kiedys taki pan , przedstawil sie , ale nie chcial zawodu powiedziec :D i ta babka tak z nim daleko zaszla naprawde, facet taki madry byl ze szok , ibisz sie go pyta no niech pan powie kim jest z zawodu (bo naprawde wszytsko wiedzial ) a on przelamal sie i powiedzial ZEZNIK :D ta kobieta gdyby go posluchala odp jednej wygrala by cala pule pieniedzy :D wiec widzicie ze po zawodowce a byl oczytany i naprawde prwie wszytko wiedzial madry facet , ty autorko to ze pracujesz w warzywniaku nie jest wstydem , uzbieraj pieniedzy i idz na studia chocby zaoczne :) a to ze ktos jest po zawodowce nie oznacza od razu gorszego gatunku :P

ps a i sama kiedys pracowalam w warzywniaku :D milo wspominam prace, aczkolwiek troche ciezka jak byly dostawy , a i panstwo ktorzy go mieli ( a mieli 2 takie warzywniaki ) naprawde fortune na nim zbijali :) wyplata nie byla cacy bylo ok 1200 zl ale na poczatek ok :) i bardzo fajni ludzie ze mna pracowali , jak ktos mial urodziny to zawsze kawa ciasto ;) a nawet po malym drineczku :P Fajnie bylo ;) zadna praca nie hanbi .

Gość Kamial
Dokładnie tak, Ci co się śmieją to nie mają żadnego poziomu. A jeszcze taka historia: całe studia pracowałam jako kelnerka, jedna barmanka była po prawie, druga robiła właśnie doktorat, a Pani Grażynka na zmywaku była Magistrem Ekonomii. Także trzeba robić w życiu to co można lub to co poprostu się lubi. Wobec tych, co się śmieją i patrzą przez różne kategorie na innych komentarz jest zbędny.

Ja mam znajomą, która skończyła inżynierię środowiska a pracuje w ciastkarni jako sprzedawczyni

Gość też kiedyś pracowałam w sklepi
była to praca wakacyjna, niezwiązana z moimi studiami, zawodem, ale i tak uważam, że bardzo dużo mi to dało - nauczyłam się pracy z ludźmi, stałam się bardziej śmiała, nie krępują już mnie kontakty z setkami obcych ludzi dziennie, potrafię powstrzymać emocje i zachowywać się kulturalnie wobec chamów (wiadomo, klienci byli różni, choć w większości bardzo mili). Nauczyłam się regularności - wstawania na określoną godzinę i siedzenia 8 godzin - na początku było trudno się przyzwyczaić, teraz nie mam problemu. Myślę, że doświadczenie w pracy sklepowej będzie dla mnie w przyszłości pożyteczne, kiedy już (mam nadzieję) zacznę pracować "normalnie".

Gość kogotojakipseudo
co jest z Wami ludzie? kończą szkoły, a potem dają się pomiatać jaikmiś niedouczonym pseudo kierownikom, po co ? pytam się, po co? dla1200 zł? Zadna praca nie hańbi, to wiedzą wszyscy, ale po to kończysz szkołę, żeby znaleźć lepszą pracę, a nie dać się wykorzystywać w gównianym sklepie za gówniane pieniądze. Jest jedna prawda na temat sklepów, albo bedzie Cie kopać w d**ę szef, albo klienci - TO PEWNIK!!!!!!!!!!

no ale od czegos trzeba zaczynac a jesli autorke nie stac na studia i pomoc rodzicow to by skonczyc /rozpoczac studia musi jakos zarobic prawda ? czasami nam nikt za przeproszeniem nie nasra pieniedzy ;) ot cala filozofia a co da skonczyc pedagogike i nie miec pracy ? rowniez gowno :D