Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kofola123

Problem w skzole

Polecane posty

Gość kofola123

W mojej klasie nie jestem lubiana , nie kestem osobą cichą ani też rozwydrzoną jak co niektórzy , jestem raczej srednia. Ucze sie dobrze , ale moja klasa jest ogolnie mocna wiec nie o to chodzi. Co mam zrobić?

Gość A ona nie ma wacka
Masz jeszcze wakacje i już o szkole myślisz? Coś się z tą dzisiejsza młodzieżą dzieje.

Gość kofola123
ale szkola sie za 3 dni zaczyna , chce miec sie do kogo odezwac

Gość nauczanie domowe to jest to
młoda dziewczyna nie powinna w ogóle przejmować się opinią niezidentyfikowanej bliżej "grupy" gdzie panują relacje podobne, jak w więzieniach, a zająć się edukacją i nawiązywaniem zdrowych, normalnych relacji interpersonalnych, pierwszymi przyjaźniami, miłościami i wdrażać się do życia w społeczeństwie.

Gość samanthaaaaaaaaaa
mialam zawsze podobny problem... na studiach podobnie, ciezko bylo jakies znajomosci zrobic, a teraz w pracy tez moglabym sie lepiej dogadywac... nie umiempo prostu, mam jakies braki w relacjach miedzyludzkich

Gość kofola123
co doradzacie? jestem w 2 LO w sumie mozna sie postarac zakumplowac z pierwszakami ale , zawsze trzeba miec kogos w klasie, od kogo mozna w razie czego zadanko odpisać

Gość Ja też nie byłam lubiana
w szkole. Bardzo to przeżywałam. Ale napisz jak myślisz dlaczego nie jesteś lubiana. Jak myślisz? Ja na podstawie tego co napisałaś nie mogę stwierdzić co jest nie tak. Jasne jest dla mnie tylko to, że Ty i osoby z Twojej klasy nie pasujecie do siebie z charakteru ale dlaczego tego nie wiem. Albo może jesteś wredna przynajmniej do jednej osoby. Jak napiszesz więcej to moze będę umiała Ci coś doradzić.

Gość kofola123
Lubie żarty , ale jak np kolezanki wsadzily chlopakowi z klasy szczotke do toalety do plecaka to juz sie nie cieszylam, nie chce robic komus takich,,zartow" to teraz poszlo na mnie chowanie plecaka, zabieranie gumki od wlosow, chowanie zeszytow itd. druga polowa klasy ta spokojna tez mnie nie akceptuje ogolnie czy powinnam sie jakos zmienic?

Prawdziwe powiedzenie: "Jak wejdziesz miedzy wrony to kracz tak jak one". Musisz ich rozumieć, mieć z nimi o czym dyskutować, nie możesz być nudna. Ech... ja tu napisałam tak a sama tego nie potrafię. Ale może Ty będziesz potrafić.

To dobrze że nie popierałaś tego by taki nieprzyjemny incydent miał miejsce w stosunku do Twojego kolegi. Ale pomyśl czy to tylko o to chodzi? Czy gdyby tak zareagowała każda osoba z Twojej klasy to miałaby przez to takie kłopoty jak Ty? Bo mi sie jakoś nie wydaje. Mi sie wydaje że to była tylko kropka nad "I" by Cię tak traktowali. A jak wyglądały Twoje relacje z grupą przed włożeniem tej szczotki do plecaka Twojego kolegi?

Gość kofola123
szczerze? najchetniej zmienilabym klase, za duzo osob zna mnie z gimn , i opowiadaja glupoty klasa malutka 17 osob i czesc nasmiewa sie z innych a czesc jest spokojna a ja nie umiem sie dogadac z nikim. Myslalam zeby znalezc towarzystwo poza klasa i po lekcji wychodzic i wracac na nastepna

Z tego co tuttaj piszesz ta połowa Twojej klasy zachowuje się raczej jak dzieci w przedszkolu: chowanie zeszytów,zabieranie plecaka itp.to jakiś bezsens:/ Rozejrzyj się dookoła,czy w klasie nie ma naprawde ani jednej osoby, z którą mogłabyś nawiązać jakiś bl;iższy kontakt??

Rozumiem doskonale jak się czujesz. Ja czułam się prawdopodobnie z tego powodu jeszcze gorzej. Teraz też nie mam nikogo i to mnie boli.

Gość kofola123
eh zaluje ze nie poszlam do innego liceum tam by nikt mnie nie znał

Strasznie mnie to boli. Możesz do mnie napisać jeśli chcesz: kati55ff@o2.pl

Gość asiek1993997
masz gg?

Możesz właśnie zawsze spróbować poszukać znajomych poza szkołą, a przynajmniej poza Twoja klasą:) Przede wszystkim nie możesz się załamywać,oni widzą że Cię to boli a możliwe że właśnie o to im chodzi,tacy ludzie też niestety są:/ W mojej klasie jest chłopak,który jest praktycznie kompletnie sam, ale jakoś nadzwyczaj dobrze sobie z tym radzi,cóż może taki charakter...

Gość kofola123
masz gg?

Gość kofola123
czyli szukac nowych znajomych>? nie znam prawie nikogo w szkoel, z mojego gim przyszlo do lo 8 osob w tym 4 sa w mojej klasie

Nie mam gg

Jeżeli rzeczywiście w klasie nie ma na to szans, a z tego co piszesz tak jest to myślę, że warto postarać się o jakieś nowe znajomości,może nawet w innych klasach, czasem to się udaje:) A tak z ciekawości-jaki profil?:)

Gość kofola123
biologiczno chemiczny a co> :D

Pytałam z czystej ciekawości:) powiem Ci, że ludzie w klasach humanistycznych zawsze wydawali mi się bardziej otwarci:D Do takiej właśnie trafiłam choć raczej nie z tego względu:P Jedno jest pewne-nie możesz się załamywać!!:)

Gość kofola123
to na pewno, nie zniszcza mnie psychicznie ale chce miec z kim pogadac