Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszna rzeczy nad naszym kra

śnił mi się wczoraj straszny kataklizm za kilka dni w Polsce!!!!!!!!!!

Polecane posty

prawdopodobnie powódź w Polsce!!!! o wiele straszniejsza niż ta z Bogatyni i Wiosną tego roku!! Ludzie czemu odpowiednie służby jeszcze nie biją na alarm to wisi nad nami!!!!!!!!!

Gość straszna rzeczy nad naszym kr
ludzie podaje wam fakty jak na dłonie a wy ślepi !!!!!!!!!!!! powiadomcie kogo się tylko da na południowym wschodzie Polski!!!!! max środa-czwartek!!!!!!!!!!!!!! zapiszcie sobie ten temat jako dowód !!!!!!!!!!!!!!!!

niech chociaż jedna osoba doda sobie ten temat do ulubionych to sam spokój

Gość wadliwa kolejka!
spierdalaj na szczaw

Gość coś czuję,że rozmawiałaś
dobra,dodałam a Ty podaj swój czarny nick co by potem 100osób nie mówiło,że to oni byli prorokiem:-P

w takim razie sam podbije ten temat za kilka dni i się zdiwicie jakiego wieszca macie na forum

Gość wadliwa kolejka!
chyba frędzla

Gość kocka
ciagnij druta

Gość upujaca tematy
up

Gość energiczna 30
edług stanu na 29 sierpnia 2010, godzina 18:04, strefa opadów dotrze nieco wcześniej niż wskazywałaby na to prognoza z godziny 8:43. Natomiast spodziewana suma opadów oraz jej zasięg nie uległy zmianie. Opady powinny rozpocząć się w nocy z poniedziałku na wtorek (30/31.08), a ich największe nasilenie spodziewane jest we wtorek (31.08) w ciągu dnia. Opady ustąpią do nocy ze środy na czwartek (1/2.09). W ciągu 48 godzin na obszarach nizinnych na południu, wschodzie i w centrum kraju spaść może od 30 do 70 litrów deszczu na metr kwadratowy ziemi, a lokalnie do 90 litrów. Najmocniejszych opadów oczekujemy na Podhalu, Podbeskidziu i na przyległych obszarach górskich, gdzie spadnie średnio 100 litrów deszczu na metr kwadratowy ziemi, a lokalnie ponad 150 litrów. Niepokojący jest krótki okres w jakim spodziewana jest tak duża suma opadów, dwukrotnie przekraczająca normę całego miesiąca. Trzeba także wziąć pod uwagę to, że w ostatnim czasie na południu kraju występowały częste obfite opady, które spowodowały, że gleba jest już znacząco nasycona wodą i nie będzie w stanie przyjąć kolejnych jej ilości. Jest jednak także pocieszająca wiadomość. Stan rzek południowej Polski jest przeważnie niski. Na głównych dopływach Wisły poziom wody jest niski i bardzo niski, miejscami nawet poniżej wieloletniego minimum. To oznacza, że rzeki będą w stanie pochłonąć większe ilości wody, niż gdyby ich poziom był wysoki lub przekraczał stan ostrzegawczy i alarmowy. Jeśli doszłoby do potencjalnej powodzi, to rzeki nie będą w stanie jej powstrzymać, ale przynajmniej w pewnym stopniu ją złagodzą. Od wtorku (31.08) spodziewajmy się więc masowych podtopień, które pojawiać się będą nie tylko w województwie śląskim i małopolskim, ale również łódzkim, świętokrzyskim, mazowieckim, podlaskim oraz niewykluczone, że także w woj. podkarpackim i lubelskim. Na skutek opadów mogą tam występować z brzegów nawet niewielkie strumyki i potoki, dlatego nie należy się do nich zbliżać oraz przygotować worki z piaskiem do zabezpieczania m.in. domów, zwłaszcza w miejscach, które ucierpiały podczas poprzednich powodzi. Dodatkowo oprócz ulew będzie porywiście wiać, zwłaszcza w górach i na terenach podgórskich, najpierw z południa, a później także z północy. Temperatura będzie bardzo niska, ponieważ we wtorek (31.08) i w środę (1.09) nie przekroczy w najcieplejszej porze dnia 11-13 stopni. Będzie mokro, wietrznie i przeszywająco chłodno. www.twojapogoda.pl

Gość faktycznie w pogodzie na tvp1
mówili że będzie mocna padać od jutra

Gość to bardzo dobrze...
ze juz nie od jutra ,na jutro zamówiłam słońce a od srody nawet kocie szczochy niech padaja z nieba do końca roku w końcu bedzie jakas kara dla tego pojebanego kraju ludzie pakowac sie jutro i wszyscy uciekamy na wyspy owcze

Gość max ten żul
max ty tłusta krowo z twoja oponą i odmóżdżeniem i tak sie nie utopisz bo cie brzuszysko jak ten ponton utrzyma na powierzchni gnido jedna jestes najwiekszym palantem jakiego spotkałam na tym forum

"max ten żul max ty tłusta krowo z twoja oponą i odmóżdżeniem i tak sie nie utopisz bo cie brzuszysko jak ten ponton utrzyma na powierzchni gnido jedna jestes najwiekszym palantem jakiego spotkałam na tym forum" Ale bełkot:P.Tak sie ciekawie składa ze ja jestem w zupełnie innym miejscu niż te gdzie straszą poptopem:D.A jestem znacznie chudszy:P.

Gość ciągle pada......

Gość coś czuję,że rozmawiałaś
Ty,prorok z Koziej Wólki i gdzie te powodzie?Chyba u ciebie w chacie,sąsiad cię zalał:-P