Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Engi

Jęczmień pod okiem ? :(

Polecane posty

Gość Engi

Wczoraj rano (albo dziś,już po prostu nie pamiętam) zaczerwieniła mi się skóra pod okiem i troszkę boli jak to dotykam albo jak mrugam. Ale jest to jest lekkie zaczerwienienie,żaden bąbelek i ciężko to dostrzec. Czy może to być jęczmień ? Spróbowałam sposobu z moczem pół godziny temu, teraz jak mrugam to nic nie czuje (jednak jak dotkne czy mocno zamknę oko,to troszkę boli). Spróbuję jeszcze sposobu ze złotem. Czy jest to jeczmień ? I czy mogę się jutro pomalować przynajmniej fluidem i pudrem (jest mała impreza) ? Bardzo mi zależy , zeby się bąbelek nie zrobił, bo od środy szkoła ;/

Gość Engi
miał już ktoś kiedyś coś takiego ? albo czy wiecie czy to jest jęczmień ?

a widzimy to, ze sie nas pytasz? z tego co opisujesz to chyba jeczmien...

Gość ja jak czuje ze mi sie robi
to zloty w łape i trzemy :P pomaga.

Gość snake33
Raczej tak...to jęczmień....

Jak to jęczmień, to polecam ciepłe okłady z rumianku. Mi co jakiś czas się robi i okłady pomagają, ściągają szybko opuchliznę.

Gość Engi
ze złotem spróbuje jeszcze dziś. Naplucia do oka nie spróbuję, choć słyszałam, że pomaga :) jutro z rumiankiem spróbuję :) a pomaga wam sposób z nicią ? i jak to się dokładnie z nią robi ? dziękuję za odpowiedzi :)

Gość Engi
kalafior.. -dzięki za zdjęcie ;) tylko ja mam zaczerwienione pod tymi dolnymi rzęsami, tak jakbym się np. uderzyła czy cos. Jednak wszystko wskazuje, że to jęczmień ;/ myśle, że ludzie się mnie z tym nie przestraszą ;D

Gość Engi
ares - thx., od dziś się lecze, więc może się uda żeby nie było tak źle :) (pierwszy raz to mam, dlatego jestem taka niedoinformowana;) )

mam jeszcze jedno pytanie. Dziś rano mnie jeszcze bolało trochę. No to dalej tarłam złotem, krople z świetlików wzięłam i robiłam też okłady z rumianku. Teraz w ogóle już nic nie czuję. Jednak w jednym miejscu (tam, gdzie się maluje oczy kredką) mam minimalną czerwoną jakby plamke . Tego w ogóle nie widać (więc może sama sobie coś ubzdurałam). Ale czy jeśli przestało boleć całkowicie, to oznacza, że już się tego pozbyłam i nie muszę się już 'kurować' ?;) <stopka></stopka>

Polecam wybrać się do okulisty. Ja wiem, że to się może wydawać przesadą, ale sama miałam jęczmienie pod okiem co najmniej dwa razy w miesiącu. Okazało się, że miała jakiegoś grzyba :/ I po maści od lekarki zniknęło i nie mam jęczmieni już od kilku dobrych lat :)

tylko ja sama nie wiem, czy aby napewno mam ten jęczmien czy tez może coś innego... ; )

Gość Złoto pomaga
ENGI spruboj zlotem :) nie wiesz w takie bajki jak mocz albo nic to gowno pomaga najlepiej sproboj zlota albo rumianek jak nie minie po 7 dniach idz do okulisty ... Radze bo moze to byc jakis grzyb i ci oko zerzre :P a tak na serio Sproboj pierw rumiankiem jak nie zejdzie to zloto albo srebro :>