Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srututututa

pytanie odnośnie choroby psa....

Polecane posty

Gość srututututa

hej, otóż mam pytanie odnośnie choroby mojego psiaka. pies ma 3 lata. od jakiegoś czasu zaczął bardzo sikać w domu. mieszkam w domku z podwórkiem, więc teraz drzwi na dwór cały czas były otawrte więc pies mógł wyjść. lecz kiedy tylko zostanie sam na chociaż 5 minut to od razu sika w domu. dzisiaj znalazłam 5 kałuż z sikami.... wcześniej nie zdarzało mi się, że sikał w domu, mógł nawet siedzieć w domu sam 8 godzin i nie nasikał. był u weterynarza, dostał tabletki, wybrał wszystkie i znowu jest to samo. nie wiem co to może być. może to wcale nie ma związku z pęcherzem? otórz pies też od jakiegoś czasu strasznie się drapie. kiedy głaska się go koło karku to od razu się drapie. i tak co chwilę. aż sierść ma w tym miejscu już taką szorstką. nie wiecie co to może być z tym sikaniem i drapaniem ? czy to ma coś ze sobą wspólnego? z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdro.

Gość kocham zwierzatka
hmm niestety nie pomoge :( ale moze powiedz to wszystko weterynarzowi?? o tym drapaniu? nietety nie ma tak, ze dasz psu tabletki i od razu mu przejdzie. moze poczekaj jeszcze troche? tabletki chyba nie od razu dzialaja, to nie bol glowy hmm? moja jamniczka kiedy miala 3 lata tez sikala nie moglam jej oduczyc(?!) a probowalam wszystkiego. potrafila wyjsc na dwor wrocila do domu i sikala. a miala juz 3 lata i wydawalo sie, ze juz wiedziala, ze powinna zalatwiac sie na dworzu. nie wiem kurcze. daj pieskowi trochw czasu, choc wiem , ze sikanie to niefajna sprawa :O :P powodzenia ;)

Gość srututututa
te tabeltki on bral przez 5 dni i nic nie poskutkowało. teraz dostał zwiększoną dawkę, jak nie przejdzie to pójdę do weterynarza...

Gość kocham zwierzatka
dokladnie. daj mu jeszcze kilka dni. a jesli nie przejdzie to idz jeszcze raz do weterynarza.

Gość nie chce sie martwic
ale moj piesio tez zaczal nagle sikac po domu...... cos miala z uchem czy kolo ucha tez sie drapala niestety musielismy jz uspic, zaawansowana zoltaczka, padlo na watrabe itd nie chce mi sie wiecej o tym pisac sorki :(

Gość ktossss
a na co piesek dostał te tabletki od weta? nadmierne sikanie kojarzy mi się od razu z cukrzycą, oczywiście powinno mu towarzyszyć nadmierne pragnienie, ale może jeszcze nie zauważyłaś. cukrzycy mogą towarzyszyć również choroby skóry, stąd być może to drapanie, chociaż te objawy nie muszą mieć ze sobą nic wspólnego. moja psina miała cukrzycę bez choroby skóry.

Gość srutututa
tabletki dostał od pęcherzu, żeby tak nie sikał. bierze teraz drugą serię, zobaczymy co będzie później. pierwszym razem jak byłam z nim z tym problemem u weterynarza to miał temperature 39,5 stopni... lekarz powiedział, że on tak podsikuje bo może go coś tam piecze.... a to drapanie jest straszne, nawet lekko nie można go dotknąć w tym miejscu bo od razu sie drapie i drpaie.