Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Princessa07

Życie po przeprowadzce

Polecane posty

Gość Princessa07

3 lata temu wyjechałam z mężem i naszą małą córeczką w jego rodzinne strony . Przeprowadziłam się z Wielkopolski na Górny Śląsk. Od samego początku źle sie tutaj czuje , nie umiem sie pozbierać i nie potrafię być taką osobą jak byłam ,wesołą , radosną cieszącą sie życiem. Jak jade w odwiedziny do rodziny to momentalnie odżywam , chce mi się żyć , wszystko wydaje sie takie bliskie a tu wszystko obce takie dalekie. Najgorsze jest to że mąż nie chce przeprowadzić sie w moje strony bo uważa że tam nic nie ma (miasto ok 65 tys mieszkańców) a na Śląsku jest dużo możliwości. Przez kłotnie związek sie rozsypuje a nie potrafię robić dobrej miny do złej gry. Proszę o wypowiedzi osób które maja podobnie.

Gość Princessa07
hmm???

Gość Princessa07
Latika 1980 mieszkam blisko Bytomia jednak to nie jest ważne gdzie , problem w tym że nie chce mieszkać na Ślasku bo mi się tutaj nie podoba. Mój mąż mowi że nie umiem oderwaćsie od mamusi ale to nie prawda w rodzinnych stronach wszystko jest dla mnie bliskie a tu takie odległe cięzko mi i tyle , najgorsze jest to że wiem że stąd wyjadę ale nie wiem co bedzie z nami .......

a może faktycznie troszke z ciebie taka córunia mamuni ? hm.. ja sie tez przeprowadziłam z centrum polski na północ i żyje i jestem tu sama bez rodziny odnalazłam się musisz chcieć a mąz chyba praktycznie myśli bo skoro może sie realizować i zarabiać to to robi bo blisko mamuni nie zawsze da się wyżyć

Gość Princess07
nie ukrywam że moje kontatkty z mamą są bardzo dobre jednak nie chodzi o to żeby wrocic do "mamusi" tylko w strony gdzie czuję sie dobrze. Wyjechaliśmy 3 lata temu i z czasem jest ze mną co raz gorzej a nie lepiej. Myszka widocznie trafilaś w miejsce ktore Ci odpowiada . Dodat że na Ślasku mieszkamy w bloku w mieszkaniu tesciowej razem z nią i niestety nie raz wyganiala mnie z domu i być może to tez powoduje ze mam uraz i źle sie tutaj czuje .

Gość Princess07
Dodam tylko że jak rozmawiam z męzem o powrocie to zawsze mi mówi że jak chce to mam jechać droga wolna ze nie bedzie mi stawal na drodze do szczęścia ....... i to mnie bardzo zastanawia i powoduje że czuję sie jeszcze gorzej i bardziej mnie przekonuje do powrotu gdzie mieszkałam przez 30 lat