Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinkaz warszaway

Prosze odpiszcie jak cos wiecie na ten temat...

Polecane posty

Gość malwinkaz warszaway

a znaczy sie chodzi mi o to ze Ojciec moich dzieci był nie znany po ich u rodzeniu ,teraz widnieje w aktach urodzenia dzieci gdyż łaskawie sie do tego przyznał. Wcześniej dostawałam zasiłek rodzinny i dodatek z tytułu samotnego wychowywania ,jeżeli ojciec sie znalazł a nie jesteśmy razem i nie dostaje z funduszu alimentów a on też nie za bardzo że tak powiem chętnie płaci to czy nadal mogę pobierać zasiłek i ten dodatek do zasiłku ,w sumie nadal go pobieram ale nie wiem czy legalnie?????????? prosze odpowiedzcie!!

Gość nananannana
no niestety nie legalnie pobierasz a jak się skapną to będziesz musiała odac z odsetkami

Gość malwinkaz warszaway
no cos ty będe musiała oddawać ?a z jakiej racji jak nadal zostałam sama i nic sie nie zmienilo a z ojcem dzieci nie mam nadal kontaktu to czemu mieli by mi zabrac?

nic sie w waszym zyciu nie zmienilo to ze jest ojciec ale nie partycypuje w kosztach nie zmienia faktu ze dziecko wychowujesz sama.Pszukaj moze w necie.

Gość ich to nie obchodzi kto
z kim lub kogo wychowuje, dla nich liczy się papier! ...i tak zgadza się trzeba oddawać jeśli się skapną, znajomi musieli oddać, bo im dochód przekroczył próg w trakcie roku. teraz musisz po prostu doliczyć alimenty do dochodów i sprawdzić czy nie przekraczasz progu, jeśli nie to nadal możesz brać rodzinne, natomiast jeżeli przekracza to lepiej to zgłoś, po co mieć kłopoty dodatakowe.