Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialabym byc fotografem

Marzy mi się lustrzanka, ale mnie nie stać... :(

Polecane posty

Robienie zdjęć to moja jedyna pasja, uwielbiam to po prostu... Tylko szkoda że do dyspozycji mam tylko 3-letni dość sfatygowany już aparat kompaktowy Samsunga, kupiony notabene w promocji... komunijnej :P Na lustrzankę musiałabym mieć 1,5 tys conajmniej, a zarabiam 900-1000zł miesięcznie. Jestem na studiach dziennych, więc to jest praca popołudniowa, więc nie bardzo mogę wybrzydzać i szukać czegoś lepszego. Rodzice trochę mi dokładają, ale raczej sami nie mają zbyt wiele... a ja z pensji muszę opłacić mieszkanie i życie. Myślałam żeby odkładać chociaż po 50zł miesięcznie, ale chyba szybciej skończę studia zanim uzbieram na jakiś dobry sprzęt. Ot tak, chciałam się wyżalić. Ktoś jeszcze ma tego typu problemy?

Gość fufla
poszukaj na necie: może jest jakiś konkurs fotograficzny w którym do wygrania jest lustrzanka?

Wiem, że są gorsze problemy. Ale czy to znaczy że ja mam rezygnować ze swoich marzeń? Tym sposobem nie powinnam kupować sobie żadnych ciuchów, kosmetyków i żyć o chlebie i wodzie, bo w Afryce ludzie głodują... :O Co do konkursów - szukam, szukam... ale nic póki co nie widzę.

Gość znajdć se sponsora

Gość hondzik888
powiem tak mam lustrzanke od ok 9mc i fakt jest to super sprzet i mozna zrobic precyzyjne zdjeciaa tez nie mialam kasy tyle zeby wydac ale kupilam na raty, konkusy konkursami ale raczej nie zrobisz super zdjec cyfrowka zeby wygrac z osobami ktore robia zdjecia lepszym sprzetem, masz gdzies swoje fotografie jakis blog portfolio?

Dzięki za link, zaraz oblookam ;) Właśnie w tym jest główny problem, że wiem, że moim naprawdę goownianej jakości aparatem nigdy nie zrobię zdjęć takich jak posiadacze lustrzanek albo chociaż lepszych kompaktowych. Oczywiście, ważny jest też talent i "to coś", ale nie oszukujmy się - sprzęt w tej dziedzinie jest baaaardzo ważny... Pewnie lepszy aparat kompaktowy kupiłabym szybciej, ale jak już zbierać, to na lustrzankę. :)

Gość hondzik888
a mozesz pokazac jakies swoje zdjecia?

Gość hondzik888
ja mialam jeszce gorszy bo mialam fuji takie stare ale powiem ci ze nie ograniczalo mnie to fakt sptrzet jest wazny ale waznejszy jest fotohgraf i checi

Gość raty masz juz po niecale 50zl
wiem, ze to jakies 3 lata ale zawsze jak zmienisz prace i bedziesz zarabiac wiecej to mozesz splacic po 2-3 raty na raz i bedzie szybciej (za zaplacenie przed terminem wszystkich rat ma sie chyba jakis zwrot ale to zalezy chyba od banku) ;) ja tak wzielam mojego nikona d60 :)

Gość lola1989
Puzz to gra zręcznościowa polegająca na rywalizacji z innymi graczami z całej Polski, gra toczy się o prawdziwe pieniądze, które możesz wygrać dzięki swojej zręczności!!! Wystarczy że jesteś zręczny, wygraną masz już w kieszeni!! Wejdz na http://puzz.waw.pl/?p=RcHgdVd7CZ30

Gość hondzik888
ja za swoj raty mam 70 bo ubezpieczylam i nie narzekam wole tak niz wydac kilka tysiecy odrazu

Gość hondzik888
pokazcie swoje zdjecia uwielbiam ogladac fotografie.

Gość szafalov und sebian81
Rób fotki starym aparatem, a pieniądze na lustrzankę oddaj fundacjom charytatywnym by nakarmić głodne dzieci Afrykańskie!

Gość szafalov und sebian81 umrzyj
i nie marnuj powietrza, ludzi z tak kiepskim poczuciem ironi i sarkazmu powinno sie umyslowo kastrowac 😴

Gość Ja mam pomysła
Wejdź sobie na czat swojego miasta nick szukam sponsora. Od razu będziesz miała chętnych. Potem 3-4 spotkania po 300złotych. Wystarczy godzina i będziesz bogatsza o kilka stowek. Tylko umow sie z takim przy kasie a nie jakims robolem smierdzacym. Ja tak zarabiam i mam na ciuchy i drogie kosmetyki za nic.

Autorka ma duży zapał (i dobrze), więc czekają ją większe wydatki na szkła (niestety pucha jest najtańsza), dlatego dobrze płatna praca to podstawa ;-) Przekonał się każdy, kto się tą dziedziną zainteresował.

Gość raty masz juz po niecale 50zl
boogie na wszystko moze przyjsc czas ;) dobrze jest kupic aparat, ktory moze uzywac starszych obiektywow wiec zawsze to wydatek mniejszy ;) ale tak czy siak nie trzeba miec wszystkiego od razu ;) autorko masz dobre oko :)

hondzik888 - Twoje też mi się bardzo podobają ;) Zwłaszcza te krople wody na łodydze i na źdźble trawy - taką ostrość jednak się osiągnie chyba tylko lustrzanką.

Gość hondzik888
nie koniecznie niestety nie mam zdjec juz z tamtego aparatu a byl on mega do bani ale tez mi sie udawalo

Gość hondzik888
ja jestem na mega amatorskim poziomie fotografi stawiam na przekaz a nie na technike wiec moje zdjecia sa pod kontem technicznym bardzo slabe ale lubie robic zdjecia:) a to najwazniejsze

Gość hondzik888
wszystko a naewno wiekszosc zaleyz od fotogrfa

Gość temat dla pstrykajacych
ludzie wrzuciajcie swoje fotki!!!!!

Gość najdziwniejszy....
zbieraj, to ktoregos dnia przestaniesz marudzic i w koncu kupisz :p