Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HulaUlaMarciula

Koszulki/tshirty dla biuściastej

Polecane posty

Gość HulaUlaMarciula

Nie jestem otyła a nawet sobie chwalę swój wygląd. W pasie mam 63 CM, spodnie noszę 28/30 jak luźniejsze. Ale za cholerę nie mogę znaleźć tshirta, zwykłego tshirta, nie lubię bluzek kobiecych ani sukienek... Nie lubię, nie chcę nosić, chcę nosić spodnie i tshiry. A czemu nie mogę dopasować tshirta? Bo biust mi się ledwo mieści albo sprawia, że koszulka mi do pępka sięga. 120 w biuście (i jak na złość mój chłopak lubi małe piersi no ale detal...). Gdzie mogę kupić tshirty które będą pasować na mój biust? :( :( :(

Gość Biu Biu
Gość kwiatki starej wariatki
tylko jak liczyć rozmiar i jak to jest z wielkością biustu ?

Gość bbiusciataa
http://www.biubiu.pl/przymierzalnia.html, pewnie można też poprosić o indywidualne dopasowanie jak się nie mieścisz w seryjnych rozmiarach. A jaki rozmiar stanika nosisz w ogóle? Bo przy 120 cm w biuście to nawet u brytyjczyków chyba musisz zwężać obwody? :(

Podaj wymiary w talii, ciasno pod biustem na wydechu i luźno w biuście to spróbuję policzyć, albo skontaktuj się z BiuBiu

Dlaczego chcesz nosić najbardziej dla siebie nie odpowiedni fason? ej masz to czego zazdroszcząc ci wszystkie kobiety z małym biustem. to one dobrze wyglądają w zwykłych tshirtach. sory nie oburzajcie się dziewczyny ale mały okrągły dekolt + duży biust to najgorsze co możecie zrobić. Macie tak wiele do pokazania i tak dobrze wyglądacie w bluzkach z dekoltem wiec po co z swoich piersi robić 2 bezkształtne melony w małym okrągłym dekolcie tshirtu? dekolt nie oznacza że bluzki muszą być kobiece. znajdziesz także proste podkoszulki z dekoltem w sportowym stylu w których będziesz wyglądać ekstra wiec po cholerę chcesz tshirt? żeby wyglądać źle?

Gość Biu Biu
Nibys chyba nie czytasz i nie weszłaś w żaden link albo nie masz pojęcia co to BiuBiu. W bluzkach BiuBiu biust się mieści cały, nie wygląda jak ściśnięte melony. O ile będzie jeszcze w dobrze dobranym staniku. Na stronie można znaleźć sporo rzeczy, a jak dziewczyna woli sportowy styl, to nie ma co namawiać jej do dekoltów. Jakby mi ktoś kazał włożyć trampki i wmawiałby mi że to dobrze wygląda, to chyba bym go wyśmiała :D

Gość mnie kiedyś rozwaliło
fajne sa te bluzeczki biu biu ;) przynajmniej ktos pomyslał :)

Gość Biu Biu
"znajdziesz także proste podkoszulki z dekoltem w sportowym stylu" Gdyby było to tak łatwo znaleźć, to myślę, że nie byłoby narzekania kobiet, że dekolt się rozłazi, że materiał jest za bardzo naciągnięty, że na brzuchu jest za luźno. pierwsze dwa linki i ostatni to bluzki które mają mały dekolt, powiedziałabym nawet, że taki akurat, nie za duży i nie za mały, a przy tym są to proste, zwykle bluzeczki.

Biu Biu - źle zrozumiałaś. nawet w waszej ofercie nie ma tshirtów. pokazane przez ciebie bluzki mają dekolty nie są przy szyi jak tshirty. to jest tshirt : http://bi.gazeta.pl/im/7/5443/z5443997X.jpg tshirty bardzo mały okrągły zaraz pod szyją lub bardzo mały dekolt w serek tez pod szyją (raczej męskie) do tego krótkie rękawki poza tym są proste. mogą być dopasowane lub luźne. end nie ma odmiany z marszczeniem, dekoltem v, serkiem itd. dekolt to nie pokazanie cyców na wierzchu tylko dokładnie to co pokazałaś. w tym będzie wyglądać dobrze w tshircie no sory melony. nawet jeśli będzie mieć wszystko idealnie dopasowane. demonstracja: http://www.elfka.pl/wp-content/uploads/2009/02/nie_nosze_tshirtow.jpg http://www.elfka.pl/wp-content/uploads/2010/06/marynarski.jpg

Gość Biu Biu
Wydaje mi sie, że autorce nie chodziło tylko o te typowe tshirty, ale o takie bluzeczki też ;) Więc już doszłyśmy do porozumienia :)

dokładnie:) małe nieporozumienie. idee biu biu popieram w 100% czekam aż wreszcie pojawi się coś takiego dla niskich:)

Gość HulaUlaMarciula
Dziękuję za linki, ale mi właśnie chodzi o takie damskie wersje męskich koszulek :) Pod samym biustem mam 70- 72 (nie mam miarki na razie) i mi tam biust przeszkadza strasznie w sporcie no i doborze ubrań. Nie lubię eksponować biustu ani damskich koszul ^^" Staniki kupuję online, chociaż czasami 30DD mi pasuje (już odkryłam że każdy sklep w sumei ma inną miarę, nie ma jednej na kraj...), w UK to chyba 65. Siostra mi przywiozi czasem 70 LL ale nie wiem czy w ogóle w Polsce takie robią ;p W polsce sobie kupiłam ze 2 staniki, rzadko mogę znalexć, bo nie lubię koronek... Mam dopiero 23 lata

30DD na 70/120? To chyba jakaś chińska rozmiarówka :P Bo normalne 30DD jest na około 86 cm w biuście :D ale przy 120 to wypadłaś za moją tabelkę i za brafitter też pokazuje tylko 32L w ściśliwych modelach brytyjczyków

o, dla niskich też mogłoby coś powstać, ja każde spodnie muszę skracać :O a moja mama dodatkowo jeszcze rękawy...

Gość cos mi tu smierdzi...
nie jestem w stanie sobie wyobrazic osoby, ktora ma 63cm w talii i 120 w biuscie, toz to 60cm roznicy! malo wiarygodne...

mi też ciężko :P bo nawet tabelka i kalkulator takiego rozmiaru nie przewidują, no ale kto wie :D