Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaacbbb

Czy to lupiez pstry fotki

Polecane posty

Gość aaacbbb

Witam serdecznie trafilem tu proaz pierwszy szukajac informacji na temat lupiezu pstrego. Wyglada na to, ze dotknelo mnie to swinstwo. Juz chyba z 2 lata temu mialem kilka plamek na barku jednak latem pod wplywem dlugiego opalania plamki staly sie prawie niewidoczne. W tym roku rowniez duzo sie opalalem i jestem zalamany. Plam mam juz pelno na barkach , plecach i ramionach. Ponizej przesylam link do fotki: http://img96.imageshack.us/i/ll1ld.jpg/ http://img594.imageshack.us/i/ll2o.jpg/ Prosze ocencie czy to moze byc lupiez pstry. Zapobiegawczo zaczalem smarowac to octem, kolejno spirytusem, nastepnie mascia clotrimazolum. Smaruje od 3 dni i poki co pogorszenia nie widac, moze nawet minimalne polepszenie. Po jakim czasie kuracji udac sie na solarium?

Gość Kafeterianka252
clotrimazolum jest na miany na tle grzybiczym, np drozdzaki w pochwie:)

Gość aaacbbb
Lupiez pstry zalicza sie do drozdzakow. Juz od 3 dni calymi dniami przesiaduje w googlach i szukam informacji na temat tego swinstwa. Na ulotce od masci clotrimazolum widnieje informacja, iz jest pomocna w leczeniu lupiezu pstrego.

Gość Kafeterianka252
No to dobrze:) A czemu do dermatologa z tym nie pójdziesz?

Gość Kafeterianka252
Zaraz zaraz. piszesz, że dużo się opalaleś i to przypadkiem skóra ci nie odchodzi??? Od przypieczenia się:)

Gość aaacbbb
Dziekuje za zainteresowanie tematem ale zalezy mi na wypowiedzi/ ocenie osob, ktore mialy z tym swinstwem w jakis sposob do czynienia. Nie, nie skora mi nie schodzi. Do dermatologa zapewne bee musial sie wybrac jednak chce troche poczekac, moze akurat domowe sposoby pomoga. pozdrawiam.

Gość lelek_
Smaruj to propolisem ale nie takim z apteki. Zrob samodzielnie nalewke. A lekarz goowno na to poradzi. Bedziesz cale zycie brac leki. :)