Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inteligoooo

mamy 5 miesiecznych dzieci i starszych prosze o rade:)

Polecane posty

Gość inteligoooo

mam 5miesiecznego synka,ktory na moje oko duzo spi...niby powinnam sie cieszyc,a jednak mnie to troche martwi.nie dosc,ze przesypia cale noce to jeszcze sporo spi w dzien.oczywiscie budzi sie na posilki,bawi sie i jest wesoly.czy to normalne?co myslicie?

a ile śpi w dzień? mój ma teraz 20 miesięcy i śpi 21-7 i w dzień 12/13 do 15/16, czyli 10 godzin w nocy i 2 do nawet 4 w dzień.

jak miał 5 miesięcy to spał nieco mniej, zasypiał ok 21 i spał do 6 z kilkoma pobudkami i w dzień spał 2-3 razy po godzinie. czyli wtedy spał 9 godzin w nocy (odjąć jeszcze pobudki, czyli ok 7,5-8 godzin spał) i w dzień 2-3 godziny, czyli łącznie spał ok 12 godzin.

moja córka jak była mała to też bardzo dużo spała przesypiała całe noce (karmiłam ją na śpiąco) i w dzień też bardzo dużo spała. Teraz ma 2 i pół roku i dalej jest śpiochem śpi od 21 do 10 rano a czasem jeszcze drzemka w dzień. Nasz lekarz powiedział że wszytko jest ok po prostu lubi sobie spać :) A kiedy n ie śpi to też jest wesoła, wszędzie jej pełno bawi się rozrabia tak że jest zdrowym dzieckiem

autorko z tego co dziewczyny opisuja ,to kazde dziecko jest inne:) jedne nie przesypiaja nocy a spia w dzien...inne potrzebuja wiecej czasu na odpoczynek:) nie musisz sie zamartwiac:)