Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teczowa1718

maluchy urodzone maj, czerwiec, lipiec 2010, pokój 256

Polecane posty

Jeny mam okropny problem ze spaniem!!!!!Wieczorem zasypiam bez problemu,ale jak mała sie kręci w nocy to się wybudzam i czasem 1-1,5 nie moge zasnąć.Jestem nieorzytomna .

A i jeszcze jedno Lenka dzisiaj sama grzechotkę przekładała z lewej do prawej rączki. Ja jej co chwilę do lewej dawałam a ona przekłądała do prawej. Ale byłam dumna :) ;)

leneczkowa super:) ja nawet nie zauwazylam czy Pati przeklada;) wczoraj tylko jak lezala na macie na brzuszku to probowala zlapac gryzak ktory byl troszke poza zasiegiem jej raczki:)

Moja też tak robi jak leży na brzuszku. Podobno trzeba dzieciom kłąść dalej zabawki , bo to wstęp do pełzania :) Kurcze, taka mała rzecz a cieszy :)

hej Mamanatalki witaj w klubie :-( ja dziś bede chyba chodzić jak po promilach, tyle że wtedy nastrój jest chociaż lepsze, ostatnie noce spałam po max 5 h przedwczoraj 4, wczoraj 2,5 a dzis niby więcej bo az 7!!!!! ale i tak jestem niewyspana, poprostu nie odespałąm jeszcze tych braków. Leneczkowa moja wczoraj też strasznie płakała na wieczór, nie wiem co jej było.... A może to bunt Lenek??? Niedawno zjadła i marudzi coś w łóżeczku ale liczę że zaśnie bo ranek zawsze mam ciężkia dziś kolejny więc lepiej żeby to przespałą :-) ' Lenka też garnie się do siadania, podnosi się na łokciach ale wyżej jeszcze nie daje rady....chyba za duży brzuszek ma i przeszkadza jej ;-) Ale jak ją posadzę to siedzi sztywno ale kiwa się po chwili i bam ;-) A grzechotek jak jej nawrzucam do leżaczka to sama sobie bierze która ją tam zainteresuje i bawi się, a gada do nich....historie pewnie niesamowite ;-) jery u nas znowu pochmurno ale jak nie będzie padać to jak wstanie idziemy na spacer Wiecie ze od jutra i czwartku zapowiadają śniegi? ;-( ;-(

Tęczowa , pewnie nas czytasz , napisz co u Ciebie i Mani. Dalej daje Ci w kość ? Mnie też często coś znikało na kafe , więc teraz zanim nacisnę wyślij to wszytsko kopiuje na wszelaki wypadek :)

witajcie doczytałam wczorajsze wiadomosci kto wie czy zdaze cos napisac ;) u nasjest totalny sajgon nawet nie mam czasu zjesc ( wczoraj sniadanie o 14 :) ) mała zasnelao 23 płakała srekała masakra jakaś sie u nas dzieje niech te zeby juz wychodzą.Wmawiam sobie ze pierwsze najgorsze, ale nie wiem czy to jest prawda.... co do kleiku-moje dzieci lepiej tolerująkukurydziany i dałam szybciej niz słiczki- jakmiały 3,5 mies wiec leneczkowa spokojniemozesz dawac. ja najpierw dawałam łyzke pozniej 2. co do kupek moje ciagle robią zielone :( lekarz mowi ze jak nic niepokojącego sie nie dzieje to zeby sie nie martwic noimusze uciekac.papa

witam Was Kochane nie wiem co sie dzieje z naszymi dzieciaczkmi bo mój do 23 tak spał budził się rzucał w łózeczku ja tez się budzilam jak on się budził i w końcu wzięłam go do nas do łózka i spal ładnie bo dopiero obudził się po 3 teraz siedzie i oglądaa swoje skarpetki z kubusiem puchatkiem:)

Moja własnie padła i śpi.Normalnie mam ochotę położyc sie razem z nią.Co do siadania,to na razie nie bardzo.Jak ją posadze to siedzi,ale po 10-15 sek.przchyla sie i bam,lezy.Ale juz pełza,wygląda to bardzo śmiesznie,jak mała gąsieniczka,daje radę posunąć sie do przodu jakieś 20-20 cm.Przesuwa sie też na boki,jak poloże zabawkę,to przesunie sie o 90 stopni,ale nie turla.Zabawki sobie wybiera,jak jej daję do ręki ,a sie nie spodoba to wyrzuca za siebie.

u mnie wieczor byl spokojny, jak zasnela przed 19 tak spala do 4, jedzonko i od razu poszla spac i spalysmy do 7:) w koncu mi sie ja udalo uspic, zawinelam w rozek(nogi od kolan juz wystaja:D) pobujalam w wozku i zasnela. byla okropnie zmeczona.

Kurcze może ta pogoda nie nastraja ich, samemu się nic nie chce a co dopiero takim dzieciaczkom. Ja pije kawę bo mi głowe rozsadza. Macie już jakieś pomysły na prezenty dla dzieciaczków? Ja szukam coś na allegro bo nie mam szansy iść z Adim do sklepu z zabawkami żeby nie wyjść albo z zabawką jakąś albo z jego płaczem :-( Wiecie że jeszcze miesiąc i święta?? Rany jak ten czas leci

anna ja to co kupilam wczoraj na allegro traktuje jako prezent dla malej na mikolaja, ewentualnie dokupie jej jakiegos pluszaka i sloiczki;) ona i tak jeszcze nic nie rozumie;) a na gwiazdke to wybiore moze cos z tego co kiedys linki wklejalam, albo pochodze po miescie i poszukam jakas grajaca zabaweczke, bo takie najbardziej jej sie podobaja:)

czesc dziewczyny!!!! jakos nie mam czasu zeby z wami popisac ale posprzatam troche i sie poprawie!!!!! izka mam dla ciebie rewelacyjna masc na zabkowanie.....jest generalnie niedostepna w polsce ale mozna ja sobie zamowic!!!!!!przy piotrusiu jej uzywalam i jest idealna naprawde znieczul;a bolace miejsce......maz sprobowal i dzial!!!!!teraz uzywam bobodenta....i ze tak powiem gu***no znieczula.......masc nazywa sie BabyOrajel jest droga ale naprawde warta swojej ceny!!!!!!

Mnie tez czas ucieka,dopiero były wakacji i chrzciny a za 12 dni Natalka skończy 7 m-cy.Kurcze,kiedy to zleciało??

Ania ja kupię chyba tą kule do raczkowania, co kiedyś z Patusiową oglądałyśmy na allegro. Byłam wczoraj w sklepie , ale naprawdę nic fajnego nie ma i lepiej w domu posiedzieć i na allegro cos wybrać. Różnice w cenach tez są wielkie. Iza , mam jeszcze do Ciebie pytanie, dlaczego kupiliście krzesełka do karmienia, takie, co się sadza na normalnym krześle ? Jaka jest ich przewaga nad tymi stojacymi ? Trochę po chińsku to napiusałam :) Bo ja nie mogę się zdecydować, które kupić :( Pewnie musiałabym cos na forach poczytać, ale nie mam czasu :( I jakbyś mogła mi link do nich wkleić . Oczywiście jak musisz specjalnie szukać to ja sama sobie znajdę , bo i tak Ty masz 2 razy mniej czasu ode mnie . Ja Lenkę też uspiłam. Czasem mam ochotę jej rączki przywiązać do tułowia i smoczek tasmą przykleić ;) mam jeszcze 10 min, bo śpi już 20 :(

faktycznie, leci ten czas jak szalony, jeszcze pamietam jak przyniesli mi na sale male zawiniatko, a ona plakala bo byla glodna a ja zamiast ja nakarmic to ja bujalam;) teraz wydaje mi sie to takie oczywiste a wtedy bylam zielona w tych sprawach;) i juz sie nie moge doczekac chrzcin ale w styczniu juz pojde wypytywac ksiedza kiedy mozemy ja ochrzcic:)

Jagodka a gdzie konkretnie mozna ją dostać?sprawdziła w necie i wiem ,ze na pewno w usa,ale czy tylko tam?

ja tez sie zastanawialam nad krzeselkiem do karmienia, ale siostra ma dla mnie hustawke taka stojaca po corce wiec w sumie chyba mi sie krzeselko nie przyda. ta hustawka nie buja sie jak sie samemu nia nie ruszy wiec mysle ze moglaby byc na poczatek, ewentualnie jesli zauwaze ze krzeselko jednak bedzie przydatne to kupie:) dziewczyny myslalam tez nad takim czyms dla Pati-ona jak widzi pilota lub telefon to az cala sie trzesie to moze by jej sie spodobalo?:) http://allegro.pl/smily-play-usmiechniety-telefon-komorka-melodie-i1317796678.html

Właśnie Leneczkowa!!! Zapomniałam o tej kuli :-) BINGO Uffff to jeszcze Adrianowi hehe ale z nim nie ma większego problemu bo dla niego liczą się tylko traktorki, kombajny itp rolnicze sprzęty :-) Ale myślałąm też o takim laptopie edukacyjnym :-)niech się też uczy poprzez zabawę

leneczkowa ja bym chciala to miec jak najszybciej za soba, poki bedzie w miare mala i nie bedzie umiala chodzic;) jesli bedzie tak jak ksiadz mowil tesciowej ze mozemy miesiac przed bierzmowaniej chrzestnej ochrzcic to wyjdzie ze w lutym bedziemy chrzcic a jak nie to marzec.

anna moja siostrzenica miala takiego laptopa, fajna rzecz ale szybko sie znudzila;) teraz siostra juz jej kupila konia na biegunach i wszyscy sie na niego zrzucaja bo bez sensu kupowac inne zabawki jak ona zapewne tylko tym bedzie zafascynowana:)a z nia mamy maly problem bo ma urodziny w 1 dzien BN wiec musimy kupowac osobny prezent pod choinke i na urodzinki;)

Dziewczyny a Lenie wszystcy chcą lalki kupować i nie da sie przegadać, że jeszcze za mała :( Wolałabym jakąś zabawkę edukacyjną a mama i babcia uparły się na lalki, bo to dziewczynka.;(

Patusiowa ja mam urodziny 8 grudnia i zawsze tak było , że 1 prezent dostawałam i bardzo było mi smutno. A jak byłam starsza to jeszcze prezent na Boże Narodzenie do tego dołożyli i miałam 3 w 1.To była dla mnie tragedia !!! :)

moja mama juz zapowiedziala ze idzie ze mna na zakupy i sama mam cos malej wybrac co jej sie przyda:) takze z tym nie mam problemu. na mikolaja robimy dzieciom drobne paczki, czyli jakas drobna zabawka plus slodycze/owoce, wiec ja kazalam malej nakupowac sloiczkow plus ewentualnie jakis pluszak jak ktos chce:) siostra da mi na mikolaja zimowy kombinezon a na gwiazdke to nawet nie wiem. no i nie wiem co tesciowa malej kupi, ale jak spyta to powiem ze przydadza sie sloiczki, plus jakas zabawka:)

leneczkowa wlasnie dlatego tak robimy zeby ona nie czula sie w przyszlosci pokrzywdzona, wiadomo jak to dziecko:) tyle ze zawsze robimy tak ze pod choinke prezent troche tanszy a na urodzinki cos lepszego bo inaczej mozna by zbankrutowac jakby sie chcialo nie wiadomo co kupowac na jedno i drugie;)

dziewczyny dajcie linka do tej kuli:)nie słyszałam o czyms takim:(musiałam przeoczyć jak rozmawiałyscie o niej:) dziewczyny ja juz sie swiat doczekać nie moge :)to beda pierwsze swieta naszych dzieciaczków :)ja własnie ogladam sztuczne choinki na allegro i ceny sa rewelacyjne uj nas taka drozyzna ze masakra taka mi sie podoba ale wziełabym 150 a to jest 180 http://allegro.pl/choinka-sztuczna-jodla-180-cm-i1333336706.html