Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teczowa1718

maluchy urodzone maj, czerwiec, lipiec 2010, pokój 256

Polecane posty

Ja na dzień dzisiejszy na razie nie wracam do pracy.Nie mam z kim zostawić córeczki,a nie znam zaufanej opiekunki. A pózniej to zobaczymy co będzie... Laureczka ja z Zuzią nie byłam u lekarza konsultowałam tylko z moją znajomą pediatrą przez telefon i ona nam radziła żebyśmy nie wychodziły na dwór.U nas panuje teraz jakiś wirus i dużo dzieci jest przeziębionych,nie chciałam jej też ciągać po przychodniach żeby czegoś nie podłapała,ale jest już lepiej myślę że to końcówka:)

to dobrze ze z Zuzia juz lepiej przeszlas swoje w ciazy ale teraz napewno mala to wszystko wynagradza, ja cierpie na bezsennosc wiec czasami bede pozniej pisac o ile oczywiscie bedzie z kim:)

ja tez nie mam z kim zostawic maludy dlatego jestem w domu ma to swoje plusy i minusy, czasami tylko boje sie jak bedzie wygladal moj zawodowy powrot:)

hej dziewczyny:) Fajnie, że się odezwałyście. Ja uciekam spać, ale zaglądam tutaj jeszcze :)

ja na razie też zostaje z małym w domu, nie chcę zostawiać go z kimś obcym, a niestety nie znam żadnej fajnej opiekunki! Z resztą w ogóle trudno było by mi go teraz zostawić z kimkolwiek, za bardzo bym tęskniła!

Witam! U nas nocka bez zmian, kilka razy budzenie się w nocy,ale chociaż rano Zuzia śpi do 8.Potem jest aktywna ok.3godz. i idzie spać. Mam teraz czas,żeby coś napisać i napić się dobrej kawki. Katka witaj,bardzo miło że będziesz do nas zaglądać,Ty tak jak ja karmisz małą piersią,czy twoja mała też często budzi się w nocy,bo u mnie Zuzia nawet potrafi co godzinę.Najdłużej śpi zaraz po kąpieli i po kaszce.Próbowałam ją dokarmiać mlekiem,ale z żadnej butelki,którą jej kupiłam nie chce pić.Rozmawiałam na ten temat z moim pediatrą i powiedział mi, że budzi się bo jest głodna,może mój pokarm nie jest już taki wartościowy. Jestem na etapie zakupu fotelika samochodowego od 9kg wzwyż,może mogłybyście mi coś polecić.Z naszego fotelika-gondoli już nam nogi zwisają...

Zuzinki mama ja małej dawałam od kilku dni kleik na noc i spała od 19:30 do 24-1, pozniej o 4 sie budzila. Dzisiaj dostała kaszkę ale za rzadka była i się też tak budziła. Dzisiaj kupimy smoczek trójprzepływowy i zobawymy jak będzie jej wtedy leciała kaszka.

Gość laureczak21
zuzinki mama my małej już zmieniliśmy fotelik wcześniej miałam maxi cosi a teraz kupilismy recaro young sport 9-36kg nie był tani ale ma dobre wyniki w testach i jest bezpieczny

Mały już śpi, można odsapnąć! Od kiedy zaczął się przemieszczać daje mi nieźle popalić, nie można spuścić z niego oka, pozostało mi noszenie na rączkach, bo inne opcje mu nie pasują! Mam nadzieję, że to przejściowe!

Katka napisz jak wam poszło z tym smoczkiem trójprzepływowym. U nas jest problem taki, że Zuzia wogóle nie chce pić z butelki,a kaszki lubi takie,że łyżka stoi dębem:) Między twoją Hanią a moją Zuzią jest tylko 6dni różnicy,czy twoja Hania już raczkuje,bo moja Zuzia jeszcze nie. Laureczka Zuzia wyrasta z fotelika Mutsy,ogólnie jestem z niego zadowolona tylko czemu tak szybko z niego wyrosła ? Fajnie się sprawdził latem, Zuzia jak miała 1,5 miesiąca wybraliśmy się nad morze a od nas jest ok.700km bez problemu zniosła całą trasę.Ogłądałam ten co wy macie i jest bardzo fajny i bezpieczny,a czy ty jesteś z niego zadowolona? Witaj młoda mama nono tylko 1 dzień różnicy między naszymi maluchami:)

Katka napisz jak wam poszło z tym trójprzepływowym smoczkiem. U nas jest problem w tym, że Zuzia wogóle nie chce pić z butelki. A czy twoja Hania już raczkuje bo moja Zuzia jeszcze nie,a pomiędzy naszymi pociechami jest tylko 6 dni różnicy. Co do kaszek to Zuzia lubi takie gęste że łyżka stoi dębem:)

czarna ja mam to samo a mala spi ze mna w lozku wiec dopoki sie nie poloze to cala jest oblozona poduszkami:) wczoraj wchodze do sypialni a ona nie spi lezy na brzuchu i sie do mnie smieje, po tym boje sie ja zostawiac ale niestety za nic w swiecie nie chce spac w lozeczku moja wina:)

zuzinki mama ja jestem zadowolona z fotelika ale minelo troche czasu zanim mala sie przyzwyczajila, na poczatku wogole nie chciala w nim siedziec plakala i krecila sie ale teraz juz jest dobrze:) jesli chodzi o kaszke to ja malej na noc daje z butelki i mam taki smoczek z krzyzykiem ale czesto trzeba je wymieniac bo robi sie wieksza dziurka i za mocno leci

Laureczka u mnie też to samo Zuzia do pierwszego przebudzenia śpi w swoim łóżeczku potem ją zabieram do nas i tak śpimy razem do rana,śpie bardzo czujnie żeby jej nie przygnieść i żeby nie spadła oczywiście:)

Laureczka twoja córeczka jest starsza od mojej,chyba jeszcze musimy się pomęczyć z tym naszym fotelikiem,myślę że tak ze dwa miesiące i wtedy dopiero kupimy :)

Adriankowi też najlepiej śpi się ze mną, ale staram się go przyzwyczajać do spania w łóżeczku, z różnym skutkiem! A jak usypiacie swoje dzieciaczki? bo ja swojego na rączkach...

moja mala tez zasypiala na raczkach ale teraz wystarczy ze sie kolo niej poloze potrzymam za raczke i usypia:) przez pierwsze dwa miesiace spala praktycznie na mnie i nauczylam sie spac na siedzaco i wbrew pozorom nie jest to takie trudne:)potem byl okres ze zasypiala sama w lozeczku a teraz kolejny etap i znowu jej sie odmienilo i chyba juz tak zostanie

Cześć Dziewczyny!!Ja sie tylko na chwilę odmelduje.Już wróciłam,postaram sie jutro wszystko doczytać,bo widze ,że przybyło nowych mam.Spokojnej nocki.Pa

a wasze maluchy tez sa tak wrazliwe na dzwieki jak moja?czasami juz mnie to drazni ze musze chodzic na palcach jak ona spi, nauczylam ciszy to teraz mam:) bylismy na swietach u rodzinki i slyszac glosniejsze rozmowy mala budzila sie co chwile ot taka towarzyska jest:)

witaj mamanatalki! dziewczyny przeniosly sie na prywatne forum a to zostalo takie bezosobowe ale jak ktos ma ochote to pisze:) na forum pustki nikt oprocz mnie nie prowadzi nocnego zycia, szykuje sobie kapiel i spac do Laurki, milej nocki pa

Witam Laureczka moja mała też jest taka wrażliwa na dzwięki, nie chciałam chować jej w ciszy i od początku jak wróciłyśmy ze szpitala jak spała wszystkie sprzęty normalnie chodziły, a my nie ściszaliśmy głosów, ale potem zależało mi, żeby dłużej pospała i zaczeło być cicho w domu i tak ją tego też nauczyłam,teraz najdłużej śpi jak jesteśmy same w domu i nikt się nie trzaska. Mieszkamy w domku i mamy dwa pieski one też zawsze narobią hałasu i po spaniu. a czy wasze dzieciaczkio mają już ząbki, u nas na razie cisza:)

dziendobry:) Laura od niecalego miesiaca ma dwie dolne jedyneczki, czekam na nastepne i mam nadzieje ze bedzie juz troche lepiej i lagodniej przez to przejdziemy:)

czekalam z niecierpliwoscia az mala zacznie raczkowac myslalam ze wtedy zajmie sie troche soba i bedzie mniej absorbujaca, ale nie przypuszczalam, ze bedzie ja interesowalo wszystko to co zakazane, moje dziecko najbardziej kocha kable i kontakty:)

\cześć dziewczyny, widzę , ze przejęłyście nasz topik :) Bardzo fajnie. Laureczka fajnie , ze się doezwałąś :) Ja też może czasem do Was zajrze, a napewno Was będę podczytywałą. Teraz role się odwrócą :) Mamonatalki , martwiłyśmy się o Ciebie. Długo się nie odzywałąś! Przeszłyśmy na prywatne forum. Na galerii masz na nasz namiary. Czekamy na Ciebie. Niebowa a co Z Tobą????