Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Dziwne wyniki badań krwi... Czy to nowotwór?

Polecane posty

Gość ale po co chcesz
zdrówka dla Ciebie!!!:):):)

Gość ale po co chcesz
napisz koniecznie! i wypoczywaj teraz:)

Może nie doczytałam, ale nie widzę ile masz czerwonych i białych krwinek... to jest istotna informacja. To, że masz tyle płytek, to raczej wskazuje na małopłytkowość. Masz zaniżone HCT i MCV i MCHC, a to są wskaźniki wysycenia krwinek, może wskazywać na anemię chociażby. Mówisz tylko o monocytach, a podwyższona liczba może wskazywać na wiele chorób... chociażby mononukleozę.

Gość Sara Julia
Autorko pocieszę cię, ze ja leczę się u hematologa od prawie 16 lat i nie mam białaczki ! Na początku byłam przerażona, płakałam, spodziewałam się najgorszego, mówiłam o swoim pogrzebie...to było straszne! Moje granulocyty na najniższym poziomie miały 1.3, WBC 3.3... Na początku podejrzewano, ze jestem wrażliwa na czynniki środowiska a że mieszkam w mieście gdzie są kopalnie, huty i elektrownie (Konin) byłam na nie bardzo narażona. Wystarczy, że wyjadę na 2 tygodnie nad morze lub w góry i wszystko skacze tyle, ile wzrost po lekach branych przez pół roku! Powiem ci co zabija krwinki i płytki i co dla mnie jest najgorszym syfem-domestos i wszystkie śmierdzące środki czystości!!! Oprócz tego nie pij alkoholu, bo lubią go tylko krwinki czerwone, nie białe, nie jedz niczego z octem! Jedz warzywa, owoce...kup sobie koniecznie ecomer (inny tran jest słaby) nie wolno ci sie stresować i duzo spij! Jeśli masz temperature to normalne przy niskich granulocytach, organizm się broni przed infekcjami, nawet lepiej aby ta temperatura była!

autorko autorko jeśli mam być z Tobą to chyba ta kobieta próbuje Cię pocieszyć co z moim tatą? Twój Tata miał nowotwór, dziewczyna nie ma, przynajmniej nie ma takiej diagnozy. Nie porównuj dwóch przypadków.

To masz w normie, 4 miliony czerwonych, to przecież całkiem dobrze, kobiety mają ok. 4,5 milionów, ale która ma tyle.... Białe też masz w normie. Przy nowotworach z reguły występuje leukocytoza.

I powiem Ci jeszcze jedno... nie wiem dlaczego, ale znam kilka przypadków, kiedy lekarze nie potrafili rozpoznać prostej choroby, a szukali nowotworu... Chodzi o mononukleozę, dla której charakterystyczne między innymi jest podwyższenie liczby monocytów... Będzie dobrze, nie martw się.

Miałam kiedyś podobne wyniki(2 lata temu to było) tlko ze hemoglobine 6,9 a potem 6,1. Nie leczyłam tego brałam tylko witaminy i przeszło, martwiłam sie ale miałam cieżki okres w życiu i nie miałam czasu na lekarzy...Przy takiej ilosci hemoglobiny zawroty głowy to raczej norma... Wierzę ze będzie dobrze autorko :)

Gość inkkkkkkkkkkka
ja miałam identyczne tyle ze płytki były bardzo wysokie grubo ponad normę a reszta tak jak u Ciebie okazało sie ze to anemia z braku zelaza.

Gość inkkkkkkkkkkka
tu bedzie coś znapewno z braniem zelaza ale też moze być anemia z niedoboru innych składników.Teraz tez chyba znowu cos mam z krwią bo jakaś słaba jestem pójde znowu na morfologię,wcześniej brałam 4 miesiace tardyferon(zelazo)

Do musztarda:mononukleoza ma jeszcze inne objawy typu gorączka,wysypka,biały nalot na migdałkach i bardzo powiększone węzły chłonne,a autorka o takich objawach nic nie wspomniała więc raczej to nie będzie to!Trzymam za Ciebie kciuki autorko tekstu i głowa do góry.

Gość chciałem i nie mogłem
A z jakiego powodu np. Rzata Małgo robisz soibie te wyniki? Masz jakieś podejrzenia?

A jeżeli chodzi o likwidację tego proponuję zdrową dietę na początek i pozbycie się zatruć i niedoborów:classic_cool:.Choroby ostatnio prawie zawsze są z tego powodu-nawet te bakteryjne:P.

em bardzo zdrowo... Uwierz mi... Pije duzo wody, herbat ziolowych, kawe lubie oale bardzo ograniczam. Jem ciemne pieczywo, bardzo duzo ważyw i owoców, jem pelnowartosciowe posilki, jadam czesto i regularnie. Co do odzywiania to na pewno odzywiam sie bardzo dobrze

babol w oprzednim poscie em bardzo zdrowo... Uwierz mi... Pije duzo wody, herbat ziolowych, kawe lubie ale bardzo ograniczam. Jem ciemne pieczywo, bardzo duzo warzyw i owoców, jem pelnowartosciowe posilki, jadam czesto i regularnie. Co do odzywiania to na pewno odzywiam sie bardzo dobrze

" [zgłoś do usunięcia] Aniol ciemnosci... em bardzo zdrowo... Uwierz mi... Pije duzo wody, herbat ziolowych, kawe lubie oale bardzo ograniczam. Jem ciemne pieczywo, bardzo duzo ważyw i owoców, jem pelnowartosciowe posilki, jadam czesto i regularnie. Co do odzywiania to na pewno odzywiam sie bardzo dobrze" Nie jest to wcale dowód:P.Po 1 czy żarcie nie jest skażone pestycydami itp.:P?Po 2 pieczywo akurat tez nie jest najzdrowsze:P.PO 3 pełnowartościowe może być synonimem trucia się zwiazkami niezbednymi do życia ale w przesadnej dawce:P.Np. może być nadmiar białka:O.No i pewnie nie pomyslałaś o tym ale nawet jak zarcie nie jest zatrute to może jednak mimo wszystko być niepełnowartościowe bo rosły na byle glebie:O.Do tego niektóre produkty zbożowe jak np. płatki owsiane wywołują niedobory:O.I jeszcze inna sprawa-czy masz plomby z rtęcią:O?Podobno zwiazki rtęci też są kancerogenne:O.Kawa nie jest aż taka groźna-jedynie wywołuje niedobory związków magnezu;).

Gość o tak o
jak tam autorko po konsultacji z lekarzem?

Gość sądzę że jest to białaczka
...ale niech napisze co powiedział lekarz...bym się myliła!

Gość Aneckaaaaa
autorko topiku... co z Tobą ?????

Gość olllllllllllllka
ja miałam podobne wyniki też mdlałam,niskie ciśnienie jmialam anemię i,niedobarwliwosć i duzą nadpłytkowosć,jak dostałam preperaty żelaza wszystko przeszło.Też zostałam wysłana na badania do hematologa,bo o dziwo poziom zelaza miałam w normie,ale dopiero szczegółowe badania tibc oraz ferrytyny wskazały na silny niedobór żelaza

Gość wspolczuje ci ..
strachu, ale trzymm kciuki i tez sie pomodle tez bym poszla do lekarza szybko i prywatnie, 11 dni, mozna zwariowac z nerwow i wmowic sobie za duzo

Hej Wszystkim:* Dziekuje za tak duze zainteresowanie moim zdrowiem:* Docieniam to:) Spedzilam 10 dni w szpitalu, moja wizyta troche sie opoznila niestety, ale bylam... Diagnostyka jest nadal w toku. Podejrzewaja u mnie białaczke limfocytową:( Na razie moja choroba jest zakwalifikowana pod nazwa " Choroba układu wytwórczego szpiku kostnego" Mialam bardzo duzo badan, krew nawet nie najgorzej, sa spore odstepstwa od normy, ale to jeszcze nie jakas tragedia, natomiast mam sporo powiekszona sledzione i wykryto u mnie druga o wym. 20 mm. Białam robiona biospsje szpiku kostengo pobieraną z mostka, wyniki nie były najlepsze wiec powtorzono mi trepanobiospje z biodra(trepanobiospja to pobranie szpiku kostnego wraz z fragmentem kosci). Na wynik musze czekac dwa tygodnie. W moim spziku prawie wogole nie ma zelaza, dostalam zelazo w tabletkach, ale wogole go nie przyswajam, dlatego dostaje zastrzyki z zelazem... bardzo bolesne niestety. Lekarza najbardzej zaniepokoila moja pierwsza biopsja i powiekszona sledziona... Na razei musze czekac, bo p. doktor stwierdzila ze za wczesnie na jakiekolwiek diagnozy. Abstrachując od tego co napisalam powyzej jestem bardzo zadowolona z opikei w szpitalu. ja bylam w Instytucie Heamtologii i transfuzjologii krwi. Doskonała opieka i bardzo kometentne sympatyczne pielegniarki, czulam sie tam dobrze, choc juz raczej nie chce tam wrocic:) Pozdrwaim was goraco i naprawde bardzo mi milo ze tak wiele osob zainteresowalo sie mna:) :*

Ach i moze macie jakies sprawdzone sposoby na wypadanie włosów? Bo mam tragiczne, wypadaja mi całymi pasmamai, tak jakby po chemioterapii, a nic takiego jeszcze nie bralam... Na razie sosuje szampon Pharmaceris, maske Waxa i biore skrzyp,ale na efektuy musze czekac min. miesiąc a moje wlosy sa w oplakanym stanie, a raczej ich brak Albo jakas metode zyby dodac im pozornej objetości? cokolwiek:)

Gość anonimka810
Choć nie znam Cię, to życzę Ci dużo zdrówka i trzymam za Ciebie kciuki ;) Będę tu zaglądać raz na jakiś czas, więc jeśli będziesz miała ochotę napisz co u ciebie słychać. Pozdrawiam