Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

coatlicue

facet!

Polecane posty

Wrrrr!!!!! Co zrobić z facetem który nadaje sie tylko do chodzenia w jedwabnych rękawiczkach?! Od pół roku wielkie plany remontowe. Żeby zaoszczędzić większość rzeczy chce zrobic sam- po pracy. Kwestia zerwania tapet w 3 pomieszczeniach, postawienia ściany działowej z płyty, pomalowanie sufitów i ścian oraz malowanie. Cekolowaniem zajmuje się ekipa remontowa. W międzyczasie okazuje się, że dziecko w drodze. Remont tuż tuż, przyszły tatuś postanawia pójść na 2 tyg zwolnienie lekarskie. Żeby było szybciej i żebym nie musiała siedziec w tych pyłach. Umawia sie z kumplem który ma mu pomóc i praca rusza "pełną parą". Dwa dni zrywają tapety, później robią gniazdka elektryczne i stawiają ścianę. Koniec. Bo trzeba czekac na eipa która za 2 dni skończy cekolowanie jednego z pokoi i szanowny przyszły tatuś musi dpocząc, bo poprzedniego wieczora stawiał ścianę do 00.30! Tak więc dwa dni nie dzieje sie nic. Wzór mężczyzny śpi w tym czasie w swoim pokoiku u mamusi, ja w jednym z naszych pokoi. Mój wybór, nie miałam ochoty oglądać tych scen czułostkowych. Ściany wycekolowane w piątek. Hurra, w niedziele salon ma byc gotowy. Ale, nie tak szybko... Sufit malowany przez mojego faceta zaczyna odpadac. Ekipa nastepnego dnia ratuje sytuacje. Wielka awantura z mojej strony (oczywiście) o brak postępów. Ale robota nie może ruszyc bo nie ma żadnego pomocnika (a raczej- wykonawcy poleceń). Jak już sie takowy znajduje to (po kolejnej awanturze) w noc między sobotą a niedziela zostaja pomalowane ściany w sypialni i połozone panele. W niedziele mamy połozyc tapete na jednej ścianie i przykręcić listwy. Nic z tego nie wychodzi. Super bohater po tym jak poprzedniego dnia skończył prace o 3.30 wstaje o 13.30. Najpierw wygłasza monolog czy ja wiem że mógl sie zabić piłą elektryczna używając jej do ciecia paneli o takiej godzinie, potem jeszcze trochę użala sie nad sobą i w efekcie udaje mu się pomalować drugi raz jedna ścianę. Skonany idzie spać. następnego- dzisiejszego dnia znowu nic sie nie dzieje bo znowu nie ma pomocników. W planach zjechanie papierem ściernym 2 futryn, nałożenie kontaktów i pomalowanie gotowej już sypialni. Skończyło się na tym że starł pól futryny, pomalował jeden raz sufit, po czym oświadczył że spadł już dwa razy z drabiny i jest potwornie remontem zmęczony. Pytam więc- kim jest ten wzór męskości???????!!!!! Jak radzą sobie faceci którzy muszą łączyć remonty z pracą?! Ja pierdole, wrrr

no aj ci powiem ze mój pracując wyremontował sam całe mieszkanie gdzie było pozrywane wszystko do żywego(ściany,podłogi,wyburzone prawie wszystkie ściany) sam kłądł panele, glazure,elektryke,rury w łazience przerabiał, malował wszystko wszystko. i to po ciezkiej pracy. no a ten twój rzeczywiście sie nie popisał, ale takich "facetów" mamy w tych czasach...są i tacy co uszczelki nie potrafią zmienić

Mój mimo, że w pracy przez 8 godz jeździ samochodem to po już nic nie byłby w stanie zrobić. Jak o coś się przyczepię, to słyszę że nie ja wstaję o 6.30 i że ma prawo być zmęczony i nic nie robić. Zawsze tylko wydawał wszystkim polecenia i teraz sa tego efekty :( Wiem, że ja w tej całej sytuacji tez xle postepuję. Ciagle się czepiam, ponaglam, marudzę. Ale dopiero co skończyłam wymiotny maraton I trymestru ciązy i moje nerwy już nie wytrzymują. Mimo, że to dopiero 1,5 tyg remontu ja mam juz dośc. Ciagle nerwy, najgorsze że on nic nie jest w stanie zrobic sam... I nie o to chodzi, że nie potrafi. Wszystko musi byc poprzedzone awanturą :(

Gość Prażynka_87
twój facet i tak jest super męski.NIektórzy nawet tyle nie potrafią.