Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zwymiotowalam tabletke

Zwymiotowalam tabletke, co teraz zrobic HELP!!! :/

Polecane posty

Sytuacja wyglada tak, ze od paru dni mam mdlosci i zawroty glowy, a dzisiaj wzielam tabletke anty i jakies 5 minut pozniej zwymiotowalam. Mysle, ze tabletka nie zdazyla sie wchlonac. Co zrobic, seks byl wczoraj, bez gumki rzecz jasna:O Podobno w takiej sytuacji moze zaistniec ciaza. Tym bardziej, ze to druga tabletka w opakowaniu. Czy moge wziac jeszcze jedna i najwyzej skonczyc wczesniej opakowanie? Jak sie aratowac, nie moge zajsc w kolejna ciaze!!!

Gość wewrwrwer
Może wyżygasz też plemniki :D:D:D:D:D:D

Dzieki, to biore nastepna! Ale sie najadlam strachu! W takiej sytuacji zrobic potem przerwe 8-dniowa, czy normalnie 7-dniowa, tylko skonczy sie ona dzien wczesniej?

To wykupisz sobie drugie opakowanie tabletek i teraz najwyżej okresu mieć. No ale na ulotce pisze że trzeba wziąść drugą jak zdarzy się taka sytuacja. :)

normalną 7-dniową! nigdy nie wydłużaj przerw!!! przerwę możesz skrócić ale nigdy nie wydłużać. następstwem tego co dziś sie stało będzie jedynie to że krwawienie przyjdzie dzień wcześniej niz zwykle i kolejne opakowanie zaczniesz dzień wcześniej.

Gość dfrtgyhjuik
mdłości i zawroty głowy od paru dni ??? Może zrób test ? :P I weź drugą tabletkę

A może sprawdź ulotkę? Będziesz w tak ważnej kwestii opierać się na zdaniu kogoś tam (bez urazy) na forum? Dziecka za Ciebie forum nie wychowa, a może potrzeba 72 po?

Gość dfrtgyhjuik
persymona ale w ulotce pisze co w takiej sytuacji zrobić

Dzieki za odpowiedzi, ale w ciazy nie jestem: biore tabletki bardzo regularnie i nie biore nic, co mogloby zaklocic ich dzialanie. Biore tylko Persen, ale jego sklad jest w porzadku, nie ma dziurawca, a moje tabletki kloca sie z lekami w ktorych sklad wchodzi ziele dziurawca. No a poza tym mam regularne krwawienia, 5-dniowe:P Wlasnie nie mam juz ulotki, ale pamietam, ze byla opisana sytuacja jak moja i ze mozliwa jest ciaza, dlatego spytalam.

Wzielam ju nastepna tabletke. Mam nadal mdlosci, nie powiem, czuje sie jak na kacu gigancie. Wlasnie nie wiem co moze byc ich przyczyna, ale w ciazy nie powinnam byc. Nie straszcie:O

Gość weź następną
tabletkę, ale nie możesz wczesniej skończyc opakowania! To tak jakbys zapomniała wziąć ostatnią tabletkę. Musisz w czasie tego cyklu dokupic jedno opakowanie. Ja miałam zawsze jedno w zapasie, w razie takich właśnie przypadków, lub gdy chciałam miesiączkę opóźnić, brałam po kilka tabletek z tego dodatkowego blistra i nie myliłam się kiedy i co.