Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joweg@gmx.de

slub w wieku 20 lat ? czy to aby nie za szybko ?

Polecane posty

mam 20 lat i moj chlopak chhce sie juz zenic czy to aby nie za wczesnie ???jestesmy ze soba nie caly rok a on chce tak wszystko zmienic, czy to nie za szybko ???

Gość drfgfrgrgrggggr
a moj chlopak mial 18 lat jak wzielismy slob....

i co jestescie dalej ze soba ? wszystko jest dobrze ? ulozylo sie ? ile sie znaliscie zanim podjeliscie taka decyzje ?

Gość no chyba go pogięło..
taaa hajtaj się a za pół roku rozwód .. jak dobrze pójdzie to pół roku daje

w sumie mieszkamy razem od kad sie poznalismy i dajemy rade ,a w sumie przeprowadzilam sie dla niego do innego kraju zebysly mogli byc razem :) wygralismy walke z jego choroba (mial raka) i niechce tracic czasu bo zycie jest zbyt krotkie , szczeze mowiac ani razu sie nie poklucilismy tylko on ciagle daje mi sygnaly i przypomina ze w pazdzierniku nasz slub a w przyszlym roku dzieci i to z probowki bo on nie moze na razie ich miec normalnie :)

Gość drfgfrgrgrggggr
ja mialam wtedy 20 lat a moj obecny maz 18. No i jestesmy teraz 6 lat po slubie. Jest bardzo dobrze, uklada nam sie super. Sa czasem zgrzyty mniejsze lub wieksze ale u kogo niema???ogolnie jest ok, milosc nie wygasla i nie zanosi sie na to.

Gość bght
on ma cos z glowa :O niech idzie do psychiatry

Gość drfgfrgrgrggggr
ale dlaczego tak uwazacie??Wygral z choroba i zmienil spojrzenie na swiat, proste

Czekaj niech zgadnę pewnie jesteś po zawodówce, albo technikum? Po cholerę brać ślub mając 20 lat?? Nie możecie byś ze sobą tak po prostu i zobaczyć jak wam się dalej będzie układało? Ślub to zobowiązania, obowiązki itp..

ejjjj ja go Bardzo kocham ,i chyba tez tego chce tylko czy to nie za wczesnie ? moja matka najchetniej juz by to dawno sama mi zorganizowala bo jak mowi jak to tak zyc bez slubu ? spac w jednym lozku ???? nik mnie nie rozumie mam roze problemy ale nie mam poprostu kogo zapytac zeby ktos mi doradzil i wogole :)moze ktoras chcilaby sie z was zaprzyjaznic ?

Dla mnie mieszkanie w chłopakiem jest tragiczne! I to jeszcze w jednym pokoju w jednym łóżku!! Bo co innego wynajmować mieszkanie na studiach i mieć oddzielne pokoje. Takie coś jestem jeszcze w stanie zrozumieć. A wy dlaczego mieszkacie razem?

Gość drfgfrgrgrggggr
a co w tym dziwnego ze mieszkaja razem???ja ze swoim chlopakiem tez chcialam jak najszybciej zamieszkac bo sie bardzo kocahlismy i chcielismy byc zawsze blisko siebie....dla mnie nie ma w tym nic dziwnego....

bo on mieszkal w niemczech a ja w polsce zwiazek na 1000km nie mialby raczej sensu :) wlasnie jestesmy w trakcie szukania jakiegos mieszkania mamy jeszcze troche spraw do zalatwienia na razie mieszkamy u niego z jego rodzicami :)

dzeki wielkie za pocieszenie :):):) jestem naprawde bardzo wdzieczna :) wiem ze mozey byc nam ciezko osobo bo moj chlopak jest niepelnosprawny ( starcil reke przez chorobe ) ale wierze w nas :) ze sami damy se rade :)

Dla mnie dziwnego. Razem zaczynają mieszkać zazwyczaj ludzie z niskim wykształceniem. Nikomu ambitnemu raczej nie śpieszy się do mieszkania z chłopakiem i pieluch. Z wyjątkami oczywiście. I co potem ślub zmienia? Nic!

"Nikomu ambitnemu raczej nie śpieszy się do mieszkania z chłopakiem i pieluch" Mieszkanie z chłopakiem nie jest jednoznaczne z pieluchami. Poza tym - co ma wspólnego ambicja z tym, że chce się mieszkać z kochaną osobą?

ja sie ucze ! moj facet ma juz wyksztalcenie ! nasze fundusze pozwalaja mi na to zebym ja mogla spokojnie sie uczyc i zrobic sobie nawet 5 dzieci !!! jestes jakas dziwa wiesz ? w zyciu ci nie wyszlo ? a slub pod wieloma wzgledami by mi sie w niemczech przydal : wiecej rzeczy by mi przyslugiwalo i wogole

Z tym, że trzeba trochę odróżniać związek młodych ludzi od poważnego małżeństwa. Nikomu z moich znajomych (poza dziewczynami pochodzącymi z bardzo ubogich rodzin) nie przyszło do głowy, żeby sobie z chłopakiem zamieszkać mając naście czy nawet 20 lat. I bardzo dobrze. A facetowi oczywiście to odpowiada, bo jakże by inaczej:O Strasznie kocham swojego chłopaka, ale chce żeby ślub z nim w przyszłości był jakąś zmianą, a nie podpisaniem papierków i wróceniem do codzienności.

slodka jak pieprz : masz racje to ze zarem mieszkamy nie zmieni tego czy bede sie dalej kstalcic czy nie ,a ja chce i nie mam zamiaru zmianc planow a moj ukochany tylko mnie wspiera i pomaga :)

A moi znajomi jedni wzięli ślub na pierwszym roku, kilkoro innych zamieszkało razem. Jakoś nie przeszkodziło to żadnemu z nas w doktoratach bądź choćby podyplomówkach. Nie generalizuj.

nie pochodzimy z ubogich rodzin ani ja ani moj chlopak, poprostu sie kocham nasze zycie nie ejst takie zwykle nie siedzimy w domu i nie ogladamy caly czas TV , to nie polska tu jest inne zycie i 16 latki wyprowadzaja sie z domu i jakos zyja

Ja się z moich chłopakiem codziennie widuję, często u siebie nocujemy, ale wiem że zawsze mam swoje mieszkanie i niezależność. I też studiuję i to na ciężkim kierunku. Jak komuś się śpieszy do obowiązków to niech bierze ślub. Jego sprawa. Tylko nie wiem po co się śpieszyć.

slodka jak pieprz masz calkowita racje :) a jesli wezmiemy slub to moim zdaniem umocni jeszcze bardziej nasz zwiazek :)

Autorko: czy będziesz miała swoje źródło dochodu, tj. będziesz niezależna? Poniekąd rozumiem Twoją decyzję - on wygrał walkę z rakiem, doceniacie każdy dzień razem. Jednak uważaj na decyzję o dziecku - masz dopiero dwadzieścia lat, to może być za szybko, utrudnienie znaczne w kształceniu się. Ponadto, nie daj Boże, jeśli będzie nawrót choroby, zostaniesz sama z dzieckiem. Zdecyduj się na nie, gdy będziesz miała już to "wyższe" i ugruntowaną pozycję zawodową.

spoko to mamy sie codzieniie spotykac ? ale mieszkac osobno 1000km od siebie :) wiesz co ty chyba nie kochasz swojego partnera albo nie wiarzesz z nim przyszlosci nie wiem ale cos jest nie tak:)

No to bierz przykład z Niemek:P Ja z moich chłopakiem też w domu nie siedzę i nie oglądam tv. Na wszystko przychodzi czas. Mając 20 lat masz pełno możliwości, to najpiękniejszy okres w życiu i bez sensu się uwiązywać.

miedzy innymi tez mojemu partnerowi glownie o moje przyszle zabezpieczenie , teraz gdyby cos mu sie pffff pfff stalo nie mam do niczego prawa ani nic a gdybym byla jego zona sytuacja sie zmienia.... jestem wtedy zabezpieczona finansowo, przyznaje ze na dzeicko nie jestem jeszcze gotowa , on to rozumie ale miec dzieci mlodo albo nie miec wcale co byscie wybraly ???