Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mam zamiar uprać wyprawkę dla mojego przyszłego maluszka, jednak nie mam jeszcze proszku. Czy musi być specjalnie proszek dla dzieci czy może być zwykły, jednak z dodatkowym płukaniem lub szare mydło??

Gość Coś tam znajdziesz....
Szare mydło może być (czyste szare, bez dodatków), ale proszek wyłącznie przeznaczony dla niemowląt, koniecznie.

Gość zrób tak.....
Możesz wyprac najpierw w normalnym proszku, lepiej usunie wszystkie zanieczyszczenia, a później wypierz jeszcze raz w proszku dla dziecka. Jeżeli nie zdecydujesz się na używanie proszku dla dzieci, nastaw automat na podwójne płukanie i tez będzie dobrze.

Gość fwfwerf
Ja prałam w płatkach mydlanych. Dobrze dopierały, zapach był łagodny i nie martwiłam się o wpływ na dziecko. Potem przeszłam na Persil i zawsze dodatkowe płukanie. Proszki dla dzieci podobno kiepsko piorą, są drogie i i tak szkodliwe.

Ja piorę w zwykłym proszku, ale zawsze dwa razy płuczę, czasem dodaje vanisha na ciężkie plamy i też dwa razy płuczę i małej nic nie ma, tak już rok:-)

Ja najpierw prałam w płatkach mydlanych - dla mnie to nie porozumienie :) Nie dopierały mi ciuszków ;) Więc od razu przerzuciłam się dla "bezpieczeństwa"na proszek dla dzieci.Ale jak dziecko miało ok pół roku spróbowałam wyprać w normalnym proszku dla dorosłych.Nie było żadnej złej reakcji alergicznej więc prałam ciuchy w tym samym proszku co dla nas.

ja piorę w Loveli - wolę póki co nie ryzykować. ubranka w plamach po marchewce moczę w Vanishu i później piorę w Loveli plus podwójne płukanie.

Tylko raz wyprałam w proszku dla dzieci, pożniej już w normalnym z naszymi rzeczami, nie należy przesadzać. Dziecko i tak ma kontakt z naszymi ubraniami a prać wszystko w proszku dla dzieci....

Gość madzianka123
moja córcia ma 3 miesiące i w proszku dla dzieci zrobiłam tylko 3 pierwsze prania a teraz juz piorę rzeczy w normalnym ,,dorosłym" proszku. Nie widzę żadnych podrażnień.