Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 3,5 latki

Pierwszy dzień w przedszkolu czyli temat dla mam dzieci, które jutro debiutują

Polecane posty

Gość mama 3,5 latki

w roli przedszkolaka. Zapraszam wszystkie zestresowane i te wyluzowane mamusie przyszłych przedszkolaków.

Gość mam pytaniei
ile wcześniej musiałyście zapisac dziecko do przedszkola??

Witam! Moja też jutro debiutuje. Na razie ma mieszane uczucia i by chciała a za chwile nie. Ja tam się cieszę, że wreszcie pójdzie do dzieci, choć mały niepokój też jest jak to będzie :)

Mój 5 latek jutro idzie nowej grupy -nie zna żadnego żadnego kolegi/koleżanki,nowa Pani.Więc czuję sie tak jak by pierwszy raz szedł ;) U nas zapisy są zawsze od stycznia do końca marca.Potem rada.I w kwietniu "wyniki"

Gość mama 3,5 latki
Moja idzie do prywatnego. Zapisałam ją w czerwcu. Będzie chodziła 3 dni w tygodniu bo ma jeszcze zajęcia dodatkowe i musi mieć na nie wolny dzień, a nie da się w przedszkolu 4 dni w tyg. Szkoda mi płacić 200 zł więcej i nie wykorzystać. Cieszy się niesamowicie. Chodziła na wiosnę do klubu malucha i była zachwycona. Teraz już się nie może doczekać.

Gość anoooo
Powodzenia waszym dzieciom i wam życzę ;). A tak z ciekawości ile płacicie za przedszkole?

Gość mama 3,5 latki
trzy dni po 6 godz 460 zł plus 500 zl wpisowego. Taniocha.

moja idzie do przedszkola które nalezy do TPD ---Towarzystwa Przyjaciół Dzieci i zapisywałam ją w kwietniu... ciszę sie bo za przedszkole z wyzywieniem (obiad z dwóch dań) logopedą, psychologiem, rytmiką, i językiem angielskim zapłace ok.150zł /m-cznie... a przedszkole od 7-16 więc super sie opłaca!

Mój idzie na 5 godzin więc płace tylko za napoje -8 zł na miesiąc ;) Wcześniej płaciłam 1200 w prywatnym (6 godzin),a potem 300 zł w państwowym -6 godzin. Jedno i drugie z 3 posiłkami.

tutaj wszystkie napoje w cenie, tylko sniadanko trzeba wziąść z domku, obiad ok.13 a o 16 do domku...

Ja zapisywałam wstępnie gdzieś w lutym, ale wtedy trwały rozmowy czy przedszkole powstanie. Potem jeszcze w kwietniu potwierdzałam. Koszt to tylko wyżywienie, miało być około 150 zł (zobaczymy jutro jak ostatecznie). Jeżeli dziecko idzie tylko na 5 godzin zajęć to zadarmo.

Gość anoooo
madalena to faktycznie tanio... mama 3,5 latki, czy ja wiem czy tak tanio, jak tylko na 3 dni w tygodniu i na 6 h...ale jak to duże miasto, to pewnie cena przystępna...

Gość mama 3,5 latki
To tanio napisałam ww sensie takim, że właśnie pierońsko drogo, ale cóż. W państwowym nie było miejsc bo ja nie pracuję. No to trzeba płacić.

Gość anoooo
aha, rozumiem. a u Was przedszkola prywatne, czy państwowe mają lepszą opinie?

Gość anoooo
madalena a dlaczego na wpisowe aż 500 zł? Bo to 460 zł na miesiąc jak prywatne, to da się jeszcze przeżyć...

Gość od kiedy dzieci moga isc do
przedszkola|? moja konczy 3 latka w lutym czy istnieje szansa zeby poszla od razu do przedszkola powiedzmy od lutego-marca? czy musi 'odbebnic' zlobek? dziekuje z gory z aopdowiedzi

Gość mama 3,5 latki
Prywatne. W to są wliczone napoje, posiłki i rytmika. 500 zł jest na przybory plastyczne, i na zwierzaki bo w przedszkolu jest pies, kot, chomiki, rybki i żółw i dzieci uczą się opieki nad zwierzakami. No i z wpisowego jest dla nich kupowana karma i wszelkie smycze, weterynarz itd.

Gość mama 3,5 latki
Jak się dostanie to czemu nie. U nas przyjmują od 2,5 roku.

Gość alzbeta
wasze dzieci to starszaki przy mojej. moja corka 2 tygodnie temu miala 2-gie urodziny. jutro debiutuje w grupie dwulatkow. troche nie rozumie o co w tym wszystkim chodzi. bylysmy na dniach otwartych, bawila sie, nawet zostala godzinke sama, ale potem juz plakala. nie wiem jak to bedzie. mam ogromna nadzieje, ze bedzie dobrze. my placimy z wyzywieniem 500zl. przedszkole czynne jest tez w wakacje. dodam, ze toprywatne przdszkole.

to nie ja tylko mama 3, 5 latki :) ja zmykam kupić naszywki na rzeczy córci --bo musza byc podpisane... wybiore jeden wzór i naszyje gdzieś:P powodzenia jutro dla Maluchów!!! ps, juro mamy tylko do 12 bo rozpoczęcie roku jest i obiadów w szkole nie ma w tym dniu ---a przedszkole na przeciwko szkoły nad samym jeziorkiem sie zajduje :)

Żadne dziecko nie musi być w przedszkolu ;) No wiesz z tego co widzę co się dzieje w moim mieście ciezko jest posłać dziecko w roku przedszkolnym.No chyba ze się zwolni miejsce....

no jutro wielki dzien :) mój synek nie może sie doczekać wczoraj byliśmy na 2 h zapoznać się z sala i nie chciał wyjść :) eh.... a pewnie troszkę zapłacze

Gość od kiedy dzieci moga isc do
dzieki dziewczyny

Gość mama 3,5 latki
U mnie do państwowego nie ma żadnych szans się dostać bo zapisy są w marcu i dostają się tylko dzieci z danego rocznika. Nie ma żadnych wyjątków. Ale prywatnych jest jak grzybów po deszczu i tam cały rok są wolne miejsca bo są rotacje.

Gość anoooo
mama 3,5 latki, to fajnie że są zwierzaki :), to warto posłać dziecko do takiego przedszkola ;)

Gość mama 3,5 latki
Fajnie. Małej się podobało. Była w czerwcu na godzinę na próbę i nie chciała wyjść. Mam tylko nadzieję, że nie będzie mi chorować.

no ja profilaktycznie podaje juz od miesiąca vit. c potem włacze tran coc wiem ze i to moze nie pomóc w chorowaniu ale zawsze