Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Telefon do dziadka....

Jaki telefon dla dziadka?

Polecane posty

Gość Telefon do dziadka....

Najlepiej z duzym wyswietlaczem , ?atwy w obs?udze itp.

Gość z calym szacunkiem ale
emporia talk :P moja babcia ma motorolę v3 i jak dla niej jest bardzo wygodna

Gość Ferdman
Ważne, żeby miał widoczną i dobrze skrojona klawiaturę, no i jakość dzwonków tez jest istotna. Swego czasu pojawił się na rynku telefon dla seniorów nawet z dwoma slotami na kartę SIM. http://nt.interia.pl/telekomunikacja/wiadomosci/news/telefon-dla-seniorow-z-dwoma-kartami-sim,1594335,56,0,1#comments Nie wiem, czy jest to komuś potrzebne w zaawansowanym już wieku, no jak spojrzeć na generację azjatyckie to jestem jak najbardziej za takimi produktami.

Gość molekulasta
jak dla mnie jak najbardziej się sprawdza, w sensie telefony dual sim dla osób starszych. Tylko w naszym kraju panuje przekonanie, że taki staruszek to kolorem przycisków nie odróżnia i technologia jest mu obca. W Stanach czy jeszcze lepiej w krajach azjatyckich to tacy ludzie obsługują smartfony. Sama idea telefonów adresowanych do osób starszych jest jak najbardziej trafiona. Na rynku wybór jest sporty, z tym modelem barel tez już miałam styczność. Podstawa to dostępność cenowa i łatwość w obsłudze, tak na polskie warunki...

Gość nokia x2-00
Duży wyświetlacz, płaski wygodna klawiatura, dzwonki są głośne, do tego radio, mp3 aparat 5Mpx

Gość zdziwionaania
Dziadkowi to raczej potrzebny jest telefon z dużymi klawiszami i łatwy w obsłudze, a nie jakieś cacko:P przecież nie będzie mmsów wysyłał i prowadził wideo rozmów.

Gość uwierz mi ....
moja mama ma sony e i jak jej brat kupił tego wiecie dla starszych z dużymi klawiszami to mu powiedziała,żeby se go sam używał bo ona woli kolorowy wyświetlacz ze zdjęciami:P

Gość Jakucki
Też się zgadzam, że nie po to produkuje się telefony specjalnie dla osób w nieco bardziej zaawansowanym wieku, nie sądzę, żeby to był wymysł producencki - widocznie jest na to spore zapotrzebowanie. Chyba mówimy też o innych grupach wiekowych i odmiennym poziomie sprawności fizycznej skoro nie możemy dojść do porozumienia.

nokia 1209 - stary telefon, ale się nie psuje, jest prosty w obsłudze, tylko ma troche mały wyświetlacz...

Gość Sedka
W każdym razie emporia jest ok, tyle że ostatecznie dziadkowi kupiłem barel, nie dość, że taniej, to jeszcze chyba bardziej przemyślane jeśli o polskie warunki chodzi. Wydaje mi się, że taki telefon powinien być maksymalnie okrojony z wszelkich bajerów. Co do dual sim to raczej nie bajer jest tylko bardzo przydatna funkcja.

Gość tamarkain
Telefony skierowane dla seniorów to niewątpliwie dobry pomysł producentów. Zgodzę się, że powinny być okrojone z zaawansowanych funkcji i bajerów. Starszej osobie nie będą potrzebne wyszukane modele z najwyższych półek. Telefon, który jest łatwy w obsłudze jest najlepszym rozwiązaniem.

Gość nikabluszcz
Zanim zakupimy telefon babci czy dziadkowi dobrze jest się przyjrzeć temu artykułowi http://www.internet.senior.pl/153,0,Seniorzy-testuja-telefony,11812.html?last_comment=1#komentarz_1060208 . Seniorzy sami testowali telefony i to chyba najlepsze źródło tego na co trzeba zwrócić uwagę

Gość milona123
Brzmi sensownie. Nie wiedziałam, że takie testy są w ogóle prowadzone. Takie gdybanie co może być potrzebne osobom starszym jest w tym przypadku zbędne.

Gość troskliwa777
Tak myślałam, że te rzeczy będą najistotniejsze ale dobrze, że seniorzy sami to przyznali. Nie zawsze nasze wyobrażenie zgadza się z rzeczywistością. Moi dziadkowie mają telefon i nie wyobrażam sobie żeby z niego zrezygnowali. Nawet jak idą na zakupy to mam jak się do nich dodzwonić.

Gość Kelena
Telefon telefonem w tym przypadku raczej nie ma odniesienia, pod względem funkcji i ogólnego odbioru taki telefon rodzi całkiem sporą liczbę wymagań. Przede wszystkim widoczność nie tylko wyświetlacza, także klawiatury i ogólnie telefonu jako takiego. Nie wydaje mi się, żeby starszych ludzi interesowały telefony w wypadku których chodzi o jak najmniejszą powierzchnię, odpadają wszelkie standardowe opcje, nie mówimy oczywiście o wielkich cegłach, chyba aż takiej potrzeby nie ma... :) Z marek przystępnych rzeczywiście wyróżnia się barel, jak dla mnie głównie ceną, jak dla mojego dziadka przede wszystkim ceną. Dlatego warto przekalkulować każdy zakup na tej płaszczyźnie.

Gość milenka01
Zgadzam się w 100%. W zasadzie sugerowanie, że każda matka ma telefon przeznaczony dla osób starszych jest nie na miejscu. Jak dla mnie telefon dla seniora to kwestia specjalizacji. Wiadomo, że jak od wszystkiego to od niczego. Dlatego takie telefony nie tylko przodują pod kątem funkcjonalności, także w ogólnym odbiorze są łatwiejsze do przyswojenia. Obserwuję moją babcię i mam wrażenie, że jej to frajdę sprawia, tak jakby do jej rąk trafił jakiś mega super gadżecik :)

Gość janda88
Moja babcia nie ma problemu z posługiwaniem się telefonem. Nie jest to w prawdzie telefon skierowany bezpośrednio do seniorów ale w zasadzie posiada najważniejszą cechę, a mianowicie łatwość obsługi. Niestety niektóre elementy jak zbyt małe klawisze są ewidentnie przeszkodą, przy wymianie na inny model raczej zainwestujemy dla niej w tel. wyróżniający się tymi cechami.

Gość belka19
W dzisiejszych czasach spora część seniorów nie ma problemu z używaniem telefonów ale też (ze skrajności w skrajność) niektórzy starsi ludzie nie mają o tym pojęcia. Telefony dla seniorów są właśnie skierowane dla nich, a dla osób które nie mają problemu z korzystaniem telfonu używają po prostu normalnych modeli.

Gość Nadja9305
Dla starszych osób tylko telefon dla nich typowo przeznaczony (jaki wybrać - http://www.teletop.com.pl/telefon-komorkowy-dla-seniora/ ). Tak w skrócie duże klawisze, czytelny wyświetlacz i raczej prosty w obsłudze. Smartfony odpadają. Chyba, że starsza osoba nadąża technologicznie...

Gość gość
Ja mojemu dziadkowi kupiłem telefon marki MaxCom - spisuje się dobrze. Ma duze klawisze, jak naciskasz to mówi jaka cyferka, więc super sprawa. Obsługa prosta, a i przycisk SOS jest, więc dla osób starszych to naprawde przydatna rzecz.

Gość kramag85
moja mama nie jest jakoś szczególnie zaawansowana technicznie, ale wzięłam jej na raty w sferisie samsunga j1, szybko ogarnęła temat, momentami nawet chyba lepiej niż ja;p

Gość beginka
no wlasnie patrzyłam na różne oferty i widziałam że telefony maxcom fajnie wyglądają dla seniorów. proste w obsłudze i wytrzymałe.

Gość gość
Przeczytaj sobie recenzje tego ZŁOMU, to przejrzysz na oczy.