Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Telefon do dziadka....

Jaki telefon dla dziadka?

Polecane posty

Gość gość
Jeszcze gorszy złom od maxcoma. W mancie dla seniorów nie można zapisać kontaktów do pamięci (najwyżej zdjęcie). Przy odbieraniu staruszek widzi tylko wyświetlany numer. Takiego g_wna nie było nawet w pierwszych telefonach komórkowych. O samym menu nie ma nawet co pisać. Niejeden informatyk połamie sobie na nim zęby, a co dopiero mówić o starszej osobie.

W której mancie tego nie można bo jest kilka modeli http://www.sferis.pl/telefon-dla-seniora-3456 patrząc po instrukcjach pdf z strony manty cyt "Książka telefoniczna: Możesz dodać nowy kontakt w menu wybierając "Dodaj". Możesz zapisać kontakty w telefonie i na karcie SIM. Liczba zapisanych kontaktów zależy od pojemnośc***amięci karty SIM."

Gość paandziak
moja babcia ma Halo Easy i bardzo sobie chwali :)

Gość szereka
no nie wiem gdzie jest napisane że to złom - widziałam te telofony. miałam jako zastępcze i szczerze mówiąc dobrze działał!

Gość gość
Ja, kupiłem swojej mamie MAXCOM Comfort MM721 i bardzo go sobie chwali. Jeśli mam być szczery, to designem w ogóle nie przypomina "typowego telefonu dla seniora".

Gość rafciu
Siemka.Dwa tygodnie temu kolega powiedział mi, że Samsung rozdaje telefony S7,które były na wystawach, bo podobno nie mogą ich sprzedawać W piątek wszedłem na ich stronę i odpowiedziałem na pytanie konkursowe a dzisiaj przyjechał kurier z telefonem i jest super!! smiech.gif Polecam wam sprawdźcie sobie!! Tutaj możecie odebrać: http://hy34.pl/r/r1vSamsung-S7

Gość mariolan
też postawiliśmy na MyPhone'a, ale Classic+ :)

Gość Elisenbrunnen
Dlaczego tutaj niektórzy narzekają na maxcoma ? wg mnie dla osoby starszej to jest bardzo dobry telefon . Przynajmniej bateria długo wytrzymuje . Ma duże przyciski , na czym badzo mojemu dziadkowi zależało .O jest zadowolony i ja również jako wnuczka , bo kupiłam mu dobry prezent . W dobrej cenie .

Sprawdź sobie oferty na www.komórkomat.pl tam pewnie znajdziesz coś fajnego po taniości :P

Gość Vasdal
Czyli zakup Maxcom'a nie jest złym pomysłem? Zależy mi na niedrogim telefonie, z dużymi przyciskami, który jest głośny i umożliwia wyłącznie dzwonienie oraz pisanie SMS-ów...

Gość Sophyan
No nie wiem, ja tam bym wolała kupić MyPhone'a. chociażby Classic+ bo to fajny model.

Gość Suzie4
My ostatecznie zdecydowaliśmy się na Halo 2 od MyPhone'a dla babci, jest z niego bardzo zadowolona :)

Gość Nietaktowna
Vasdal , maxcom , to jest bardzo dobry pomysł ;) Bardzo dobry jest MM 428 ;)

Gość gość
Teraz MaxCom wypuścił taki fajny model Smart MS514 FS . To smartfon ale z bardzo przyjaznym ekranem, stworzonym właśnie dla seniorów. Planuję zakupić taki dla swojego dziadka, ale to dopiero we wrześniu, na jego urodziny :)

Gość sandrusska89
O dobrze, że tu weszłam, bo nie słyszałam o tym nowym telefonie Maxcomu. Ja miałam kupić teraz babci telefon, ale ten dla Seniora od Maxcom. A w sumie ten nowy jest jeszcze lepszy. :) Myślę, że babcia będzie zadowolona, że jeszcze tu będzie mieć aparat i internet :)

Gość gość
My kupilismy babci w media expert Blaupunkt z funkcją SOS i jeszcze wypełniliśmy ankietę i może wygramy w media expert bon na 750zl ;)

Gość frawis
my dziadkowi na imieniny kupiliśmy telefon z Maxcoma p- jest prosty w obsłudze, bateria jest porządna. Dziadek jest bardzo zadowolony, nie ma problemów z obsługą, odbiera telefony, pisze smsy.

Gość gość
Mój dziadek ma dotykowy i świetnie sobie radzi natomiast babcia ma mniejszy ekran i przyciski fizyczne większe.Warto byłoby podpytać albo spojrzeć jaki aktualny telefon dziadek posiada i wtedy pójść do sklepu. Polecam ten artykuł: http://4sight.pl/kupno-telefonu-dla-dziadka/

Gość Alicja Pieczyk
U mnie to babcia ma telefon z maxcoma. Ten taki dla seniora . Zawsze była przeciwna różnym rzeczom. m.in telefonom też :D ale jakoś dziek temu sie przekonala i korzysta z niego z miłą chęcią.

Gość Lucynka333
Ja jestem zdania, że najlepiej po prostu porównać modele ze sobą w Komórkomacie. Każdy smartfon ma możliwość zwiększania czcionki więc można ją odpowiednio dopasować.

Gość Galantryn
MAXCOM Strong MM920 Żółty super telefon bardzo solidnie zmontowany. Posiada bardzo dobrą wytrzymałą obudowę, bardzo wygodną klawiaturę oraz duży czytelny ekran. Telefon jest wodoszczelny oraz zabezpieczony przed kurzem i brudem. Sprawdzi się idealnie dla dziadka działkowicza. Poza tym jest bardzo funkcjonalny oraz prosty w obsłudze.

Gość łorewa
Moja babcia ma Samsung Galaxy A6, wzięliśmy jej jak przedłużaliśmy umowę w Playu, radzi sobie z tym idealnie. Odpowiedni rozmiar, prosty w użyciu. Niekoniecznie trzeba dawać dziadkom jakieś stare klawiszowce :-)

Gość krukko
my dziadkowi kupiliśmy Z Maxcoma telefon Strong MS457LTE i dziadek jest zadowlony. Telefon ma świetną baterię, duży ekran, dobry głośnik. Ma wszystko to co powinien mieć dobry telefon.

Gość jan

Nie jest łatwo wybrać odpowiedni telefon dla seniora. Pracuje w branży i mam styczność z osobami starszymi. Z reguły im bardziej proste tym lepsze i z klapką aby nie wciskali nic przez przypadek. Szkoda, że Nokia lub Samsung nie wypuścili chociaż jednego modelu skierowanego do tych osób. A tak to musimy się zadowolić tym co jest, najlepiej z naszego rodzimego rynku czyli Myphone i Maxcom. Godnym polecenia jest model Maxcom 824, który według mnie najlepiej wpasowuje się w wymagania seniorów. https://dlugowieczni.net/maxcom-824/