Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukającaaacąjakuzs

ILE WYSŁALIŚCIE CV A Z ILU FIRM ODDZWONILI I PO JAKIM CZASIE????

Polecane posty

to zobacz jeszcze raz na swoje CV, uporzadkuj, ma wygladac profesjonalnie mnostwo jest przykladow CV na internecie zobacz jak wygladaja CV jest twoim ja - sama zobacz, jak pracodawca dostaje np 50 CV'ek to komu sie chce wszystko czytac - przegladaja wzrokiem czytaja tylko te co zainteresuja wiec graficznie i estetycznie CV musi byc dopracowane zeby ktos chcial spedzic chwilek na przeczytanie

pytanie do Asi mam - w zadnym z moich przykladow nie pokazywalam zadnych informacji o firmie - tak to robilam ,zeby to byl przyklad co potrafie i zadne informacje. Mozna tak zrobic jak sie pomysli

pytanie do Asi mam - gdybym szukala pracy w Polsce to na pewno przyszlabym z portfolio na rozmowe i tyle

Gość kamila z wrocławia 1
Asiu, a gdzie mieszkasz jeśli mogę zapytać?

jesli chodzi ang pojdz na storne http://www.monster.ca/ i w job search wpisz po ang tytul pracy ktorej szukasz i zobacz jak tam oni formuluja wymagania i tak napisz swoje CV Myslisz, ze ja robie inaczej? Ang jest moim 2-gim jezykiem, nigdy nie bede umiala tak ladnie precyzowac pojec jak oni zawsze jak potrzebuje to tam wchodze i przegladam z okolo 20 ofert. Potem oczywiscie troche zmieniam na swoje potrzeby

pytanie do Asi mam - portfolio to nie ekstrawagacja, ale jak jestes przakonana, ze sie nie da to sie nie da Ponoc Ainstain powiedzial ze 100 osob myslalo ze sie nie da a jedna nie wiedziala i to zrobila :)

Gość szukającaaacąjakuzs
teraz się zastanawiam nad tym że się nie szarpnąć na to cv z tej stronki: http://www.architekcikariery.pl/cv-dla-ciebie,178,100,6.html Sama nie wiem. No dokładnie, ja kurcze 10 lat angielskiego a itak zamówiłam tłumaczenie u tłumacza a potem 2 dni je porównywałam z innymi cv po angielsku a itak nie byłam pewna czy jest dobrze. Czasem można takie głupoty przeoczyć.

Sądzę, że wyjechałaś tam dosyć dawno, bo chyba teraz nie byłoby szans na lepszą pracę - chodzi o pracę inną niż fizyczną.

Gość szukającaaacąjakuzs
nie no ja w sumie doświadczenia w szukaniu pracy nie mam, byłam tylko na 2 rozmowach :) Jedna to ta w tej wielkiej koroporacji a druga to w tej mojej obecnej pracy ale jak teraz mnie ktoś zaprosi to zrobie coś takiego. To mi się właśnie wydaje dobry pomysł z tym portfolio.

szukająca - ja raczej pooodwiedzałabym strony z przykładowymi CV, ja ściągnęłam wzór ze str. money.pl i już od drugiego pracodawcy usłyszałam, że mam dobrze napisane CV i że mu się podoba.

tylko przypadkiem nie kopiuj kogos CV - uzyj jako przykladu Twoje CV ma tez inaczej wygladac nich innych - jak wyglada tak samo to czym chcesz zaimponowac? ps troche dawno wyjechalam, ale mysle ze gdybym wrocila to wciaz znalazlabym dobra prace

szukającaaacąjakuzs - ja mam doswiadczenie i wiem co znaczy nie miec pracy i chciec pracowac. Szukalam kiedys pracy w polsce i szukalam w kanadzie ( w kanadzie zanim dostalam taka porzadna prace szukalam jej...rok - co tydzien 100 CV) Grunt to byc upartym i modlic sie do SW Jozefa :)

jeszcze jedno apropos portfolio - wyciagasz je w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej, nie od razu czy na koncu zwykle pytaja o doswiadczenie to wtedy opowiadasz i mowisz ze przygotowalas portfolio i pytasz czy mozesz pokazac przyklady itp

w Polsce ludzie nadal nie potrafią pisać dobrze CV także, każda ekstrawagancja, jest myślę mile widziana, najważniejsze to zwrócić uwagę - skoro szukasz w It, to może pomyśl o jakimś małym projekcie załączonym do CV - nie wiem co mogłoby to być bo nie znam się na tej branży, ale ludzie miewają różne pomysły - pewnie słyszałaś o przykładzie architekta, który wysłał CV w kształcie projektu domu , na drzwiach, oknach, ścianach wypisał ukończone szkoły i doświadczenie - oczywiście pracę miał od ręki.

Gość szukającaaacąjakuzs
ok, to teraz jeszcze mi taką organizacyjną rzecz powiedzcie. Zamierzam wysłać cv pocztą. Załóżmy że zajmie ono 2 strony. Czyli 2 strony po polsku i 2 strony po angielsku. Plus 2 listy motywacyjne jeden po polsku i jeden po angielsku. To jest razem 6 kartek :O Jak to zorganizować? Pospinać jakoś czy coś?

tylko pamietaj - nie drukuj na stronach tylko na kartkach wiec bdzie pol CV - 1 kartka ang CV -1 kartka list pol - 1 list ang -1 wedlug mojej matematyki wychodzi 4 kartki moze podpiac razem CV i razem list motywacyjne? nie wiem co doradzic, bo ja raczej wysylam jak juz emailem

drukuj z obu stron - ludzie jeszcze potrafia odwrocic kartke jak ich pierwsza strona zainteresuje oczywiscie

Gość szukającaaacąjakuzs
Nie no właśnie to już zakładam to nowe, dwustronicowe nie-upchane cv.

Gość szukającaaacąjakuzs
eeee.. to już nie wiem :D Drukować z tych dwóch stron czy nie. Chodzi o samo cv, bo list i cv to oczywiście na osobnych kartkach.

szukającaaacąjakuzs - no tak - 2 strony a jedna kartka drukujesz na odwrotnej stronie kartki i wciaz masz jedna kartke

szukająca - na jakie stanowisko aplikujesz??? może pomyśl coś w deseń tego architekta.... na pewno zwiększysz swoje szanse, ja jestem po prawie - już mi do głowy przychodziło CV w formie ustawy tzn. paragrafy, artykuły, ustępy itp. ale praca przyszła sama i dosyć szybko , więc nie musiałam tego wypróbowywać, ale pewnie na niektórych potencjalnych pracodawców mogłoby zadziałać.

Gość a ja nie 111
Ja w sumie wysłałam ponad 200 CV. Odezwały się z tego coś koło 20 firm, ale i tak pracy nie dostałam. Pewnie jestem za mało przekonująca. Teraz jestem na stażu.Moja kadrowa pochwaliła moje CV, ale co z tego jak właściwie nie mogę znaleźć zatrudnienia, mimo dobrego wykształcenia, znajomości wielu programów i języków, nie mogę znaleźć pracy biurowej. No cóż tak to u mnie jest. Może za słabo wierzę w siebie. Jak odezwała się do mnie hurtownia książek to się cieszyłam, ale to była typowa akwizycja, a ja tego nie znoszę. Najczęściej szukają przedstawiciela handlowego z prawem jazdy, akwizytora, ale o ładniejszej nazwie i oczywiście telemarketera, gdzie trzeba wcisnąć ludziom jakąś niepotrzebną rzecz. Dokładnie jak tu opisane: "a więć poszukują tylko : handlowców (akwizytor) Mobilny Doradca Klienta - jw specjalista do spraw sprzedaży - jw telefoniczna obsługa klienta biznesowego (dzwonienie do firm w celu sprzedania książek) Telefoniczny Doradca Klienta ds. Internetu (dzwonienie do firm żeby dali reklamę w necie) Konsultant Telesprzedaży -jw Specjalista ds. Importu w Dziale Tekstyliów ( wyszukiwanie firm które tanio sprzedadzą materiał) Doradca Finansowy (szukanie ludzi którzy dadzą gotówkę którą firma będzie obracać) Negocjator terenowy (łażenie po ludziach żeby oddali pieniądze bankowi) profesjonalna asystentka prezesa , wymagane zdjęcie całej figury stażysta (darmowy przynieś wynieś pozamiataj ) Pracownik inwentaryzacji ( dżwiganie i toczenie towaru ) Referent ds. gospodarki paletowej (rozładunek , załadunek palet, liczenie) itd itp znaleźliscie coś dla siebie ? Takie oferty to 90 % rynku masakra co wy na to ? " Znalezione na Kafe. I tak jest naprawdę, a jak jest jakieś sensowniejsze ogłoszenie to chętnych jest po 500, 600. Albo już jest nieaktualne. Nic tylko się załamać.

a ja nie 111 - nie zalamuj sie, znam ten bol jak ciezko jest bez pracy i perspektyw nie widac moze Sw Jozef pomoze? wysylaj i wysylaj znajdziesz

Gość szukającaaacąjakuzs
kamcia na kilka różnych ale wszystkie to elektronik albo programista. a ja nie 111 -> To jest racja :O U mnie w firmie też szukają, nazywają to ładnie "inzynier sprzedaży".No zwykła akwizycja tylko ładnie nazwana.

Gość szukającaaacąjakuzs
chyba się serio do tego św. Józefa pomodlę :)

Gość szukającaaacąjakuzs
dzięki za rady Asiu! Dużo szczęścia życzę. Ja się jeszcze odezwę za chwilę. Tylko musze teraz lecieć, bo mi to dziecko kuzynki płacze. Narazie!

Nie ma sprawy - sama to juz przeszlam i mam nadzieje, ze juz nie bede musiala, choc zycie jest rozne Ale sluze rada - znam ten bol i wiem jak sie czujecie ... i ciesze sie ze nie zyje w Polce Smutne, co?