Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukającaaacąjakuzs

ILE WYSŁALIŚCIE CV A Z ILU FIRM ODDZWONILI I PO JAKIM CZASIE????

Polecane posty

szukającaaacąjakuzs - mimo wszystko przejrzyj swoje CV. Ja myslalam, ze mam juz super CV a ostatnio wysylalam je na pewna oferte i wiele tam zmienialam ( a nie zagladalam do CV z 4 lata). moja rada - slownictwo bardzo wazne. przejrzyj oferty Twojej branzy i jakie slownictwo najczesciej wystepuje i najlepiej wyglada. oczywiscie - oferty pracy doja tez buraki, wiec musisz sama ocenic co brzmi najlepiej

szukającaaacąjakuzs - jak mieszkasz we Wrocku (moje ulubione miasto :)) to nie ma znaczenia skad pochodzisz.

i poszukaj na internecie jak powinno wygladac portfolio i przygotuj sie - moze z czyms takim przeszlabys 3 etap? Ja dzieki temu ze przygotowalam sie z tym portfolio (przyklady osiagniec, chwalenie sie ile sie da) dostalam super prace i wciaz ja mam :) Z tego co potem uslyszalam to pokonalam dzieki temu ludzi z o wiele wiekszym doswiadczeniu...

Gość pytanie do Asi mam
Asiu, o co chodzi z tym portfollio? mnie sie to kojarzy z fotografe albo jakim grafikiem... taki to moze przynosci portfolio, ale np. ksiegowa?:o

Gość szukającaaacąjakuzs
Dzięki za rady :) Takie pytanie. Mój kolega mi wysłał swoje CV i on ma nie dość że na 3 strony (co mnie bardzo zdziwiło), to jeszcze ma tak jak masz to cv: http://www.juan-santos-r.de/obrazki/1260850011_5394.jpg to pod tymi danymi adres idp. ma napisane 3 czy 4 zdania coś w stylu "jestem młodym szukającym nowych wyzwań inżynierem bla bla bla" I co jeszcze w zainteresowaniach ma fotografie i podany adres swojej stronki. Myslałam że tak się w cv nie robi raczej. Może sie na tym powzoruję i zrobię coś takiego. Ja mam cv właściwie to takie jak z linku tylko czcionkę mam arial

Gość szukającaaacąjakuzs
no właśnie nie mieszkam we Wrocławiu niestety. Wybieram to miasto bo tam miałabym u kogo zamieszkać na początek. U mnie w promieniu 100km jest może jedna firma w której mogłabym pracować.

Gość szukającaaacąjakuzs
aha, ten kolega z tym dziwnym cv prace ma więc może coś w tym jest

Kazdy moze cos takiego przygotowac. Moje portfolio wygladalo tak. Strony 1 -CV 2 - list motywacyjny 3- referencje od innych pracodawcow 4 -przyklady osiagniec zawodowych. Ja jako finansista duzo robie analiz w rozych systemach, programach wiec kazdy przyklad - jedna strona. nie za duzo, zeby nie znudzic ja robilam chyba 4 przyklady np - osiagniecie - przeprowadzilam analizy "ABC" w firmie "CC" w Excelu, gdzie dotychczasowo robiono to recznie. i bach - zdjecia mojego projektu, opis ormul czy makr ktore wykorzystalam itp Inne przyklady ipt - wszystko ma wygladac graficznie pieknie, estetycznie, zeby zwrocic uwage oka strona 7 - moje wyksztalcenie - certyfikarty, dyplomy itp

ja kiedys tez mialam adres swojej strony internetwej a w niej mnostwo roznych przykladow osiagniec...

3 str to dla mnie duzo, komu chce sie czytac? ale ja mam 2 strony, i bede sie tego trzymac, bo wiem, ze za duzo to tez nie zdrowo tamto CV jest fajne, mysle.... ja mam troszeczke inne

Gość szukającaaacąjakuzs
aha... rozumiem, no spoko to będę miała co dać do tego portfolio :)

Gość szukającaaacąjakuzs
ja się zawsze próbuję zmieścić na tej jednej stronie tak jak to zalecają

jesli tak zalecaja to sie tego trzymaj. Ja nie mieszkam w Polsce i tutaj moze byc inaczej zreszta nie zmiescilabym tego swojego doswiadczenia i wyksztalcenia na jednej stronie ...

Gość szukającaaacąjakuzs
teraz w sumie zaczęłam się zastanawiać nad tym cv, może mam za bardzo wszystko upchane i chaotyczne :O

Gość szukającaaacąjakuzs
no właśnie mi też jest ciężko! Bo patrz, same dane zajmują góre. Do wykształcenia wrzucam 4 rzeczy każda zajmuje 4 linijki. To już jest jedna strona! Doświadczenie 2 rzeczy czasem 3 bo kiedyś pracowałam kilka miesięcy w biurze na studiach jeszcze. To już jest jedna strona spokojnie. Inne umiejętności mam dość dużo do napisania bo i języki i jakies tam kursy stowarzyszenia elektryków polskich to jest ważne, języki programowania. Zawsze jak czytam jak powinno wyglądać cv to pisze że nie powinno zajmować więcej niż jedną stronę, ale jak moje zajmuje jedną strone to wygląda jak wielka stopa wciśnięta w za małe buty ;)

acha - wszystkie elementy graficzne na moim portfolio byly kolorowe- drukowalam na kolorowej drukarce a pierwsze strony na portfolio CV i list wydrukowalam na bardzo ladnym papierze, kolor cienisto-brazowy. I wlozylam to wszystko to bardzo ladnego, takiego nietypowego segregatora wszystkie kartki wlozona w folie ladnie to po prostu ma wygladac i estetycznie ale nie przesadzic

Gość szukającaaacąjakuzs
na stronie pracuj.pl można zlecić napisanie profesjonalnego cv wraz z tłumaczeniem, za 200 zł. Może się tam zgłoszę :/

szukającaaacąjakuzs - masz racje, dlatego ja ma 2 strony, ale tutaj nie ma z tym problemow. Byle nie wiecej niz 2 strony (2 strony ale jedna kartka)

Gość szukającaaacąjakuzs
to ja już nie wiem nic, może też nie powinnam zdjęcia wrzucać skoro skartuje do jakichs międzynarodowych koroporacji

i jeszcze jedno - ja jtestem tam bardzo konkretna i uporzadkowana , tzn - jako ksiegowa przez pare lat pracowalam w paru firmach robiac w sumie prawie to samo, wiec oczywiscie nie bede sie powtarzac na CV wiec robie tak 1 praca - akcentuje doswiadczenie jednej dziedziny 2- drugiej itp

z tym zdjeciem to nie wiem czy tak jest na calym swiecie, u nas tak jest zeby nikt potem nie posadzal o dyskryminacje ipt

Gość szukającaaacąjakuzs
eh sama juz nie wiem, może faktycznie to jest kwestia tego cv. Bo patrz, umiejętności mam, troche doświadczenia mam, niewiele ale troche a aplikuję na stanowiska gdzie napisane jest że doświadczenie wymagane nie jest, bo chcą dać szanse młodym inzynierom. A na niektóre stanowiska widzę że byłabym no wręcz idealna! Serio już nie wiem.

Gość pytanie do Asi mam
dzieki za odpowiedz! to, ze nie mieszkasz w Polsce wiele wyjasnia. takie portfolio z wydrukami osiagniec przez jednych mogloby byc dobrze odebrane, przez innych jako ekstrawagancja... moze nawet zadufanie... zreszta jak i tak nie moge nic z mojej pracy pokazac, bo wszsytko mam w umowie zabronione - confidentiality agreement:o a za wydruki z systemow chyba by mnie zabili:D

Gość szukającaaacąjakuzs
o tak, w niektórych chcieli tylko po angielsku a w niektórych i po angielsku i po polsku. Ja angielski znam dość dobrze ale jednak nie do końca sobie ufam, a jak to będzie czytał anglik a nie polak to wyłapie błędy typu "kali lubić krowa"