Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to ważne?

Samotność w związku

Polecane posty

Gość Czy to ważne?

Jestem od pół roku w związku, na początku było super chłopak pisał do mnie często szczególnie miesiąc przed chodzeniem, jak ja długo nie pisałam słał setki smsow czy nie jestem zajęta itp. Teraz to się zmieniło rzadko pisze, a widujemy się raz w tygodniu a po każdym spotkaniu bardzo tęsknię! Co robić? Czy on kocha? Choć powtarza że bardzo kocha.

Gość tak mysle.....................
Bedzie coraz gorzej. Starac se trzeba caly czas, ten Twoj chlopak widocznie chcial Cie tylko rozkochac, a teraz zaczyna klasc na wszystko lache, bo mysli ze teraz juz nie musi ego robic, bo przeciez kocasz go. To nie jest dobry prognostyk na przyszlosc.

Porozmawiaja z nim szczerze na ten temat. Wytlumacz mu ze milosc trzeba pielegnowac, ze trzeba sie starac caly czas zeby to uczucie trwalo nie wazne czy jest to poczatek znajomosci, czy po 20 latach byc razem. Jesli to nei poskutkuje to radze sie zastanowic nad dalszym trawaniem w takim zwiazku, bo moze Cie czekac w przyszlosci duze rozczarowanie jesli nic z tym nie zrobisz. Powodzenia!!!!

Mysle ze jest tak jak pisze wyzej. To typowe dla wielu zwiazkow. Ludzie coraz bardziej odpuszczaja a pozniej dochodza do wniosku ze kiedys bylo tak fantastycznie, dlaczego teraz nie moze byc tak jak kiedys, co sie z nami stalo itd. O milosc trzeba dbac i pracowac na nia przez caly czas niestety.

No właśnie, ja często pisze do niego jak tylko mogę. A on? Rzadko pisze. Kiedyś chciałam porozmawiać o nas z nim, a on mi na to że nie ma o czym. Wkurzyłam się i napisałam że niech się zdecyduje czego chce bo później jak się opamięta to będzie za późno. Trochę to pomogło. Ostatnio zrobilismy w sobotę mała kolację i było dobrze on coś dokupił i ja też. Ale teraz znowu cisza:-(

Poprostu poza okreslonmi sytuacjami odechciewa mu sie. Twoje pytanie tez nie jest nieuzasadnione. Czasami bywa poprostu tak ze maj zauroczenie,ktore nie przeradza sie w milosc i wszystko wygasa. Radze szczera rozmowe.