Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CAYRA

tab.anty,bez recepty??????

Polecane posty

CO O TYM SĄDZICIE?????????? Chemiczne środki plemnikobójcze co to jest: Dopochwowa globulka (np. Patentex Oval, Kolpotex) z preparatem plemnikobójczym, który uszkadza plemniki, utrudniając im dostanie się do macicy i zapłodnienie. Dostępne w aptece bez recepty. zalety: To metoda nieinwazyjna, niedroga i łatwo dostępna. Preparaty poprawiają nawilżenie pochwy. wady: Niska skuteczność antykoncepcyjna (indeks Pearla wynosi 5-20, co oznacza, że w ciągu roku stosowania tych preparatów od pięciu do dwudziestu kobiet na sto zajdzie w nieplanowaną ciążę). Nie każdy akceptuje konieczność przerwania miłosnego żaru, by użyć globulki; może powodować uczulenie i swędzenie. jak stosować: Nie wymaga konsultacji ginekologicznej. Na kilka-kilkanaście minut przed stosunkiem wkładasz globulkę do pochwy. Możesz się kochać, gdy preparat się rozpuści i zacznie pienić. cena: Ok. 12 zł (preparat dostępny bez recepty). dla kogo: Jako uzupełnienie prezerwatyw (Indeks Pearla: 5-12), dla kobiet, które nie mogą stosować innych metod lub ich nie akceptują.

Gość onona1
ja bym nie chciala tego brac

Gość Magdadalenka
ja stosuje dodatkowo do gumki :) od roku i dzidzi nie ma. Nic mi sie nie wylewa i nic mnie nie szczypie, piecze

Gość ktoś więcej
czy ktos używa je..???? mało wypowiedzi , a temat ciekawy ..

to nie są tabletki antykoncepcyjne. Tabletki anty zawierają hormony! A globulki dopochwowe są chemicznym zabezpieczeniem nie hormonalnym. Wypróbowałam jedno opakowanie - więcej nie kupiłam, kasa wyrzucona w błoto, a na dodatek od chemicznych metod antykoncepcji może robić się nadżerka.