Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spoczko foczko

jakie studia warto wybrac?

Polecane posty

Gość spoczko foczko

Co wg Was warto studiować? Jestem w klasie maturalnej i nie wiem co wybrać. NIe jestem umysłem ścisłym, nie dla mnie jest politechnika i kierunki matematyczne. Jetsem w liceum na profilu angielki-informatyka, czyli te przedmioty mam na rozszerzonym poziomie. NIe wiem jakie studia warto podjąć po szkole aby mieć szansę na dobrą, dobrze płatną pracę?

Gość zgadzam się z tym
niestety, nie masz żadnej gwarancji że po skończeniu danego kierunku będziesz mieć dobrze płatną prace..

Gość spoczko foczko
owszem,wiem o tym, ale pytam jakie studia dają największe szanse i perspektywy na taką pracę.

Gość spoczko foczko
??

lekarz, stomatolog itd. otwierasz wlasny gabinet i trzepiesz kase. ale czy waro grzebac ludziom w ryjach ? ja bym nie chciala, jesli mialabym cos studiowac, to cos, co mnie interesuje to raz, a dwa ze po tym bede miala fajna i dobrze platna prace. a taki np stomatolog to dobrze zarobi, ale grzebanie w cudzych ryjach nie jest ani cieakwe ini przyjemne.

Gość no i jak tam?
żadne :P studia to chłam i zło :P

Gość spoczko foczko
moje zdanie jest takie, że pracujesz po to, żeby zarobić, a nie po to, żeby mieć przyjemność. Miło, jeżeli jedno z drugim idzie w parze, ale nie zawsze tak może być, wtedy ważniejsze jest to pierwsze.

Gość spoczko foczko
czy myśłicie, że po filologii angielskiej z hiszpańską jest realna szansa na znalezienia dobrej pracey? Ale nie w szkole, nie jako nauczyciel.

Gość no i jak tam?
to mysle że nie ;) chyba ze jestes obrotny/obrotna i rozkręcisz własną szkołę jezykową ;)

Gość Stafania
jak języki to co najmniej dwa i niezbyt popularne, oprócz angielskiego poszukiwany jest rosyjski, .... japoński w szczególności na strefach, powodzenia

Hah mam podobny problem:/ Też zastanawiałam się nad studiami językowymi tyle, że raczej nie w kierunku angielskiego...ale dla mnie właściwie jak do tej pory chyba nie utworzono jeszcze kierunku;)

Gość spoczko foczko
języki to coś w czym dobrze się czuję, ale nie chcę być nauczycielką. Gdyby nie to, że nie uczę się biologii ani chemii rozszerzonej, to próbowałabym medycyny....:(

Gość ucz się językiem
będziesz dobrze lody ciągnąć i na rajstopy zarobisz :classic_cool:

Gość ewab1
Ja zdecydowałam sie na administracje. Teraz myślę czy lepiej studiować w systemie tradycyjnym czy może poprzez e-lerning. Ostatnio znalazłam np. taką stronę: www.e-studia.pl. Co o tym sądzicie? Czy ktoś z was uczył się już metodą zdalną? proszę o opinie