Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdezorientowanaMama?

Czy pozwolic córce na makijaz do szkoly?

Polecane posty

córka ma16 lat, jutro idzie do liceum pierwszy raz. Znalazlam u niej podklad, cienie, tusz, i maszynke do golenia. nie popieram tego typu rzeczy u mlodych dziewczyn wiec kazalam jej sie wytlumaczyc. Stwierdzila ze chce sie ogolic i umalowac do szkoly zeby nie odstawac i ladnie wygladac... szczerze mówiac, zdenerwowalam sie, nie widze powodu dla tórego mialaby ukrywac naturalne piekno pod tapeta, a na golenie jest w ogóle za mloda. Co robic? nie chce zeby jej odbilo. nie chce zeby zle skonczyla.

Gość Ależ oczywiście że pozwolić!
W prezerwatywy i wykrywacz tabletki gwałt w napoju też trzeba młodej zafundować przed pójściem do szkoły :classic_cool:

Gość callendarioooo
na golenie jest za mloda:o omg co za zacofanie

Gość Na golenie jest za moda???????
kolejna walnięta mamuśka co za kilka lat będzie pisać,że nie ma kontaktu z córką.I że by nie było,sama mam trzy córki i 42l.na karku.

Gość hruuuuuuuuuuuuuum
Taa źle skończy przez tusz do rzęs :D a niech się maluje, byle delikatnie. Doradź jej lepiej, żeby nie zrobiła z siebie klauna, bo pewnie nie zna się jeszcze na malowaniu..

Oczywiscie.

Gość karoooooolina
ja uwazam ze makijaz w tym wieku jest zbedny,ale z drugiej strony - corka chce ladnie wygladac,moze kolezanki sie maluja i nie chce czuc sie glupio.pozwolilabym na makijaz oczu,troche tuszu i jakis jasniutki cien do powiek.do tego bezbarwny blyszczyk :) a co do golenia sie to juz chyba jej sprawa :P jak nie lubi owlosienia to niech goli.to tylko wzgledy higieniczne a nie jakis chory szpan.pozwol:)

Gość cfvgbnmnbvgf678
a o jakim goleniu mowisz??

Gość Ania :***
Duża dziewucha a ty jej zabraniasz makijażu czy golenia???? W jakim ty wieku żyjesz kobieto ..... Nigdy depilacji nóg nie robiłaś .... szkoda mi twojej córy!!!!!!!!!!!

Gość omg lol
Za mloda na golenie? Ciekawe co powiesz corce jak wroci zaplakana ze szkoly, ze dziewczyny sie smieja z jej zarosnietych pach na wfie.

Gość karoooooolina
16 lat to juz w koncu nie taka gowniara.wrecz jestem mile zakoczona ze jeszcze w tym wieku pyta mame o to czy moze uzyc tuszu do rzęś :)

Gość burakowa
Pozwól na lekki makijaż, wytłumacz, ze sztuka to zrobić go tak, zęby wygladac ładnie, a zeby sie wydawało, że sie nie jest pomalowaną. jak jej zabronisz, to weźmie te rzeczy do szkoły i w kiblu sie wymaluje jak prostytutka. Spytaj tez, co na ten temat mówi regulamin szkoły, bo u mnie w liceum nie wolno sie było w ogóle malować

Gość karoooooolina
*rzęs

Gość forumowiczka 87
jejku ,bez przesady mamuśka! po pierwsze to sama powinnas ją zaprzyjaznic z maszynką do golenia ! to jest czynnosc mająca zachowac higienę osobistą! ja juz się goliłam w takim wieku i uwierz, jezeli ma taką potrzebę -nie neguj tego!bo dziewczyny w tym wieku są juz na tyle dojzałe ze z twojej córki mogą się nabijac ! wiem jak u nas się z takiej jednej smiali , ze ma ,,busz pod pachami,, i ,ze zapewne mamusia nie pozwala na takowe czynnosi higieniczne-a jesli chodzi o kosmetyki to juz daruj jej ten tusz 21 wiek mamy! i tak ajk wspomiała koleżanka wyzej -sama pokaż jej ,jak delikatnie podkreslic oko! juz takaaaa nie bądz!

Gość omg lol
Jak chodzilam do gimnazjum to mialam kolezanke ktorej rodzice zabraniali nawet noszenia kolczykow.... Efekt ciaza w wieku 20 lat- bo z kim miala porozmawiac o tych rzeczach?

Gość ja nie wiem czy az takich
:(:( skad ty sie kobieto wzielas ja mam 25 lat nogi zaczelam golik ok 13 roku zycia makijaz ok 15 -16 roku zycia i jakos nauczyciele mnie uwielbiali zdalam mature na 5 i ksonczylam dziennie prawo pierwsze porzadne kosmetyki dostalam od mamy w wieku 16 lat zreszta mama nigdy sie nie malowala kupila dla mnie a w czym to niby ma przeszkadzac??

Gość burakowa
I trochę wyluzuj - to jest duza dziewczyna, niektóre laski w jej wieku juz od dawna uprawiaja seks. Pokaz jej, ze jej ufasz, ze masz ja za madrą i rozsądną osobę, to tak sie bedzie zachowywała. zakazy, zwlaszcza nieuzasadnione, przynosza zawsze przeciwny efekt.

o Boże, a teraz jeszcze mój syn, ma16 lat, moje dzieci to blizniaki dwujajowe, jutro idzie do liceum pierwszy raz, razem z corka. Znalazlam u niego piankę do golenia, wodę po goleniu, i maszynke do golenia. nie popieram tego typu rzeczy u mlodych chłopców wiec kazalam mu sie wytlumaczyc. Stwierdzil ze chce sie ogolic do szkoly zeby nie odstawac i ladnie wygladac... szczerze mówiac, zdenerwowalam sie, nie widze powodu dla którego mialby golic mlodzienczy zarost, zresztą na golenie jest w ogóle za mlody. Co robic? nie chce zeby mu odbilo. nie chce zeby zle skonczyl.

Gość karoooooolina
to z synem to podszyw hehehe

Powyzsza wypowiedz to podszyw... Osobiscie w ogóle sie nie gole, córka tez jest naturalna blondynka i jej wloski sa poprostu prawie niewidoczne, a w ogóle uwazam ze to zbedna czynnosc tylko dla doroslych kobiet... Ale moze jednak pozwole na ten tusz... sama nie wiem.

o Boże, a teraz zrobiłam kipisz w pokoju 18 letniego syna, Boże, znalazlam u niego prezerwatywy, on uprawia sex!!!, Boże, nawet nie wiem jak mam mu o to awanturę zrobić, za te prezerwatywy to szlaban na miesiąc dostanie pewnie

Gość a pod pachami
a pod pachami też się nie golisz? No to gratulacje, fuj :P

Gość karoooooolina
mamo - moze to dla ciebie szok ale higiena wymaga golenia sie,twoje pokolenie moze tego nie robilo,ale moje juz tak (mam 27 lat), ze juz nie wspomne o dzisiejszej mlodziezy,to naturalne tak jak mycie zebow.pozwol jej bo na prawde to w niczym nie zaszkodzi a pomoze,bo nie bedzie robila nic po kryjomu tylko za twoja zgoda.

Gość ja nie wiem czy az takich
ten ostatni niedziel nam pani na biologii w podstawowce mowila ze golenie pachto wymog higieny ze wlosy pod pachami z bilogicznego punktu nie sa potrzebne a co wiecje zbiera sie na nich pot zarazki i bakterie

Gość karoooooolina
co ma golenie do higieniy?? ty sie powaznie pytasz czy to zart?? otoz ma to do higieniy ze jak sie spocisz a jestes ogolony to od ciebie tak nie wali,bo skora jest czysta,zabezpieczona antyperspirantem,pot nie zbiera sie wsrod gaszcza wlosow.to samo dotyczy miejsc intymnych,nogi to czysto kosmetyczny zabieg,ale tak jak wyzej napisalam - to jest jak mycie zebow,i tak jak golenia twarzy u faceta - NORMA.

"Higiena wymaga golenia się" - haha, zapomniałaś dodać, że malowania i farbowania włosów też Swoją drogą, jak to dobrze, że nie mam córki. Byłbym staroświeckim i apodyktycznym ojcem :classic_cool: