Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie powiem ktoo

Nie wiem czy jechać na pogrzeb...

Polecane posty

Gość nie powiem ktoo

Tzn. nie wiem czy wypada nie jechać. Zmarła moja babcia z którą bardzowielkiego kontaktu nie miałam, dlatego cze czuję wielkiej potrzeby. Poza tym bardzo długo chorowała na Alzhaimera i właściwie dawno już nie było jej z nami. Nie chcę jechać, bo nie chcę zabierać ze sobą dwójki dzieci 3latniego i 8 msc w taką pogodę (gdyby nie to nie byłoby tematu, bo na pewno bym się wybrała). Acha nie mam gdzie zostawić dzieci (gdyby ktoś się pytał).

Gość Aneti*26
mimo wszystko powinnaś jechać. nie wierzę, że nie masz żadnej niani, przedszkola, koleżanki... a jeśli rodzina cie nie obchodzi to pewnie zostań w domu.

Gość luska.s
ja też uważam, że powinnaś jechać. dzieci zostaw pod czyjąś opieką i tyle

Gość dlkksjsjsjjsssssssssssssssssss
powinnas pojechac. nawet jesli ty nie miałas super kontaktu z babcia to np. ze wzgledu na mame.

Gość porucznikowa
Ja bym pojechała. Na pogrzeby chodzi sie nie tyle dla zmarłych, co dla rodziny. Jak daleko masz na ten pogrzeb? Jak niedaleko, to te 3-4 godziny mozna dzieci zostawić chocby z sąsiadką, dasz jej ze 3 dychy i będzie dobrze. ja bym sobie nie wybaczyła, gdybym z tak blahego powodu nie pojechała na pogrzeb babci

Gość tempereturkaaa
w tym samym miescie czy musisz jechac do innego z dziecmi?

Gość tempereturkaaa
porucznikowa jak mam rozumiec ze na pogrzeby nie chodzi sie dla zmarłych tylko dla rodziny?

Gość jukggg
powinnas!!!!

Gość ja w zeszlym roku nie poszlam
na pogrzeb wujka, ktory byl mi bardzo bliski :-( Powod? Miesieczne dziecko na cycku, oprocz niego 2 i pollatek, ja po cesarce, do tego masakryczna ulewa i ziab. Pewnie gdyby nie pogoda, to bym wziela niemowle do wozka i poszla a starsze zostawila z mezem. Nie polecam brania na pogrzeb 3-latka. moze przezyc traume. Ja jako 3-letnia dziewczynka zostalam zwieta na pogrzeb cioci i dlugo mialam potem leki, ze ktos w rodzinie znowu umrze :-(

Gość odpowiem ..........
babcia to jedna z najbliższych krewnych i powinnaś jechać ...dziećmi może zająć się w tym czasie mąż kosztem np urlopu albo poproś kogoś innego

Gość porucznikowa
masz to tak rozumieć, że zmarły już nie żyje, wiec mu jest wszystko jedno, czy ktoś na jego pogrzeb przyszedł, czy nie A rodzina jest smutna i dobrze jej zrobi świadomosć, ze wielu ludzi chciało sie pozegnać z ich bliskim.

Gość trzymajcie mnie bo
Porucznikowa Ty masz nasrane w głowie i to pięknie !!!! Typowe myślenie wiejskiego kmiota POKAZAĆ SIĘ PRZED RODZINĄ W NOWYM PŁASZCZU Z LISÓW

Gość porucznikowa
Ty chyba masz nie po kolei w głowie, Zażyłas już kropelki dzisiaj? Przeczytaj, tumanie, co napisalam, a potem sie wypowiadaj. DLA rodziny sie idzie, nie żeby się pokazac rodzinie. Idzie sie, żeby RODZINA najbliższa zmarłego czuła wsparcie, czuła, że nie jest sama. Już zrozumiałas czy trzeba jeszcze raz?

Gość spokojnie nastepny....
maz niech zostanie z dzieckiem....jesli takowy istnieje;-) ale uwazam ze powinnas isc....mimo wszystko byla twoja babcia....i nie wazne czy mialas z nia kontakt czy nie.....

Gość trzymajcie mnie bo
dla rodziny idzie sie na imieniny pogrzeb to uroczystość zmarłego jesteś bardziej tępa niż burek twojego sąsiada

Gość porucznikowa
Pierdol sie, nie mam w zwyczaju dyskutować z osobami z gruntu głupimi, więc kończę rozmowę z tobą.

Gość nie powiem ktoo
Nie pojechałam, na szczęście mama już na wstępie powiedziała rodzinie, że mnie nie będzie... Mam nadzieję że babcia mi wybaczy. Pogrzeb odbył się 200km od mojego miejsca zamieszkania, jak już pisałam nie miałam możliwości nikomu ich zostawić, bo nikogo nie mam, wszyscy byli na pogrzebie. A sąsiadka nie chciała zostać z jednym jak musiałam iść na 30 min do lekarza z drugim... Zresztą co ja się będę tłumaczyć, wiem że powinnam być i dla chcącego nic trudnego... W każdym razie dzięki za wasze wypowiedzi, teraz będę wiedziała jaka ze mnie szmata...

Gość gość
na pogrzeb kogos tak bliskiego jak babcia nalezy pojsc. Firma http://www.dpsz.pl/ bardzo duzo pomaga w takiej sytuacji, wiec zajmowac sie pogrzebem nie musisz, ale wypada isc.

Gość gość
gość 2016.07.03 na pogrzeb kogos tak bliskiego jak babcia nalezy pojsc. Firma http://www.dpsz.pl/ bardzo duzo pomaga w takiej sytuacji, wiec zajmowac sie pogrzebem nie musisz, ale wypada isc. Zgadzam sie - nie wypada nie isc na pogrzeb bliskiego.

Gość gość
Ja byłam na pogrzebie babci, nawet sama go pomagałam zorganizować. Dobrze, ze takie zakłady jak http://www.hadeslublin.pl/ pomagają we wszystkich formalnosciach, bo w takiej chwili ciężko sie skupić na tym.

Gość gość
Mi w przygotowaniu ceremonii też pomógł zakład Hades tylko, że ten z Białej Podlaskiej i jestem wdzięczna bo sama bym sobie z tym wszystkim nie poradziła...

Gość gość
NIE IDŹ. Nie miałaś kontaktu . Nie czujesz potrzeby.

Gość gość

hieny, marketing szeptany, wsydzcie sie firmy pogrzebowe !