Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teresa::

roczne dziecko........

Polecane posty

Mam synka, który własnie skończył roczek. Jest to moja pierwsza pociecha i chciałabym zapytać czy robi się jakiś bilans u roczniaków. Do szczepienia mamy już termin ale poradnie szczepień mamy gdzie indziej, a pediatra jest gdzie indziej. Może to się wydawać troszkę dziwne ale uwierzcie mi , że to wynika tylko i wyłącznie z mojej troski. Synek od urodzenia w ogóle nigdy nie chorował ( nawet temperatury nigdy nie miał) i tak naprawdę u pediatry byliśmy ok 4 razy ale tylko żeby się pokazać i tak ogólnie się pooglądać bo innej potrzeby nie mieliśmy. Poradźcie mi jeszcze na co warto zaszczepić ( chodzi o te płatne dodatkowe szczepienia). Na pneumokoki i rotawirusy już się szczepilismy. Mieliśmy jeszcze podejście do meningokoków ale jakoś nie zdecydowaliśmy się.

Gość nie przesadzaj z tymi
szczepionkami, co? ja nie szczepilam i tez dziecko prawie nie choruje. ma 3 lata :-P

T<lko pneumo i meningo reszta to te obowiazkowe i wystarczy. Szczepienia nie sa est takie wspaniale jak Ci sie wydaje. Wiele z nich ma skutki uboczne wiec nie szczep wiecej.

Gość to ja zapytam od siebie
dlaczego nie powiesz, ze syn nie choruje, ze idziesz go zaczepic, ze idzisz z nim do lekarza itd? dlaczego uzywasz liczby mnogiej mowiac o synu, czyli szczepilismy sie, nie chorujemy, nie lubimy itd? twoj dzieciak ma jakies problemy z rozdwojeniem jazni czy to ty masz nierowna pod sufitem, bo nie roumiem takich wypwiedzi. o sraniu w pieluche tez mowisz, ze zrobilismy kupke w pampersika??????

od dwóch lat cierpię na rozdwojenie jaźni więc o co się czepiasz?

Gość tylko jedno
nie przesadzaj z tymi szczepieniami,bo mu to na zdrowie na pewno nie wydzie... pakowac wszystko w dziecko co pod reka bo to szczepionka.. poczytaj troche konkretnych wiarygodnych informacji na ten temat i wtedy sie zastanow nad szczepieniami, bo wcale nie jest tak kolorowo jak ci sie wydaje a co do pediatry i bilansu nie ma bilansu roczniaka, a dwulatka dopiero ale dla mnie najdziwniejsze jest to ze masz w innym miejscu punkt szczepien a w innym pediatre, przed kazda szczepionka pediatra powinien zobaczyc twoje dziecko

Gość to jest niezle
"u pediatry byliśmy ok 4 razy ale tylko żeby się pokazać i tak ogólnie się pooglądać bo innej potrzeby nie mieliśmy." - znudzona kura domowa? Masz za duzo czasu wolnego? To wez sie za jakas robote.

i tak jest. W poradni szczepień jest pediatra która przed każdym szczepieniem bada synka.

jeżeli kura domowa pracuje to widocznie nią jestem.

Pracuje na cały etat i dorabiam na pół więc widzę, że żal dupę ściska bo od roboty mam własnie takich roboli jak ty! Tymczasem mogę sobie spokojnie posiedzieć na na cafe :)

mam 16-miesięcznego synka,szczepienia wykupiliśmy 5 w 1 i nic poza tym,choć żałuje że na rota nie szczepiliśmy.Ogólnie zdrowy chłopak w zimie tylko raz lekko chorował,trzeba się cieszyć ......

Gość to jest niezle
jestes niesamowita! Pisz dalej, bo mnie bawisz:D

Gość młodaaatttttt
ale o co chodzi......

Gość tylko jedno
no to skoro cie stac to rozumiem ze chcesz wszystkiego co najlepsze dla dziecka no ale chyba jednak w druga strone przesadzasz... ja ci dobrze radze poczytaj o szczepionkach, z czego sa robione, jakie moga byc ich konsekwencje bo nie sa to tylko pozytywy jak pojdziesz na szczepienie, lekarz zbada malego i bedzie ok po 2 urodzinach jest bilans dwulatka, po 3 trzylatka itd w ksiazeczce zdrowia dziecka powinnas miec rubryki tego dotyczace