Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamama23lata

dać dziecko do przedszkola?

Polecane posty

Gość mlodamama23lata

Witajcie wszyscy mowia ze im szybciej tym lepiej corka w lipcu skonczyla 3 latka,ja nie pracuje bo maz duzo zarabia i nie musze ,studiuje zaocznie i to jest moj ostatni rok licencjatu -wiec na pewno nie pojde do pracy bo musze sie skupic na pisaniu pracy i nauce ,zastanwiam sie czy dac mala do przedszkola chociazprzeraza mnie fakt ze jak jej nie bedzie chyba zanudze na śmierc.Boje sie tez o choroby corki ,mysle ze jako 4 latka lepiej bedzie to znosila niz jako 3 latka,tesciowa naklania zeby dac jednak dziecko do przedszkola bo mala sie bedzie lepiej rozwijac i nie wiem co zrobic.Bierzemy pod uwage prywatne przedszkole w moim miescie nie jest drogie 400zl miesiecznie ale tam tez juz jest tloczno ...nie wiem co robic ,moze ktos doradzi

Możesz dać chociaż na 5 godzin. Choroby to nieunikniona sprawa . MZawsze możesz dziecko wypisać, jeśli będzie coś nie tak,

Moja corcia idzie do przedszkola od 9.wrzesnia i bedzie miala nie cale 3 latka a daje ja dlatego do przedszkola zeby nie siedziala ze mna caly czas w domu tylko miala kontak z rowiesnikami i duzoo wiecej zabawy z dziecmi.Idzie do przedszkola od godz 8 do godziny 12 (dziennie) :) (ale wydaje mi sie ze to zawsze cos innego niz rodzice w domu i dzieci sasiadow czy znajomych)

zdecydowanie przedszkole. sama w zeszłym roku się tak wahałam - ale po roku jestem bardzo zadowolona. muszę przyznać ze Syn mi przez ten rok "wydoroślał", stał się bardzo samodzielny, bardziej towarzyski. Jeśli masz możliwość to choć na kilka godzin, mama czy babcia jednak nie zastąpią rówieśników

Gość a jezeli moje dziecko
absolutnie nie chce isc do przedszkola???? ma 3 lata, mlodsze rodzenstwo i mame siedzaca w domu jeszcze 2 lata... Dawac na sile???

Gość begi82
zazwyczaj dzieci w pierwszym roku pobytu w przedszkolu dużo chorują, więc ja wolałabym to mieć za sobą wtedy, kiedy nie muszę chodzić do pracy i w każdej chwili dziecko może zostać w domu ze mną.aha, wiem to z doświadczenia, bo pracowałam w przedszkolu, wiadomo, może zdarzyć się, że mały/a nie będzie chorować, ale ja wolałabym dmuchać na zimne

To Ty jestes ta bogaczka co dala na kafe zdjecie z banknotami i wysluzona wersalka w tle? :D Bo z tego co piszesz tak wynika . Tamta tez miala 23lata i 3 corke.