Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sugar_kane

Weźcie się w garść!

Polecane posty

Piszę na tym forum już jakiś czas i jestem przerażona obrazem kobiet, który się wyłania po obserwacji najczęstszych tematów. "Zdradził mnie, zostawił, bije, już mnie nie kocha" - czy definiujecie swoją wartość przez pryzmat faceta? Jak wam nie odpowiada, to szukajcie innego, albo bądźcie same, a nie w toksycznym, wyniszczającym związku! To jakies chore. Inne tematy jeszcze gorsze "Jestem brzydka, beznadziejna, gruba, pomóżcie" - bez komentarza. Weźcie sie w garść, nikt nie lubi użalających się nad sobą płaczek! Ale strzeliłam gadkę motywacyjną :-D

Heh klon_ cóż za wyrafinowana ironia, widzę, że komuś się tu dowcip wyostrzył :-D Może to wyszło trochę zbyt patetycznie, ale powiedzcie szczerze - czy nie jest tak, jak piszę?

Gość lalazmaja2
widac ze jestes stara panna. a raczej singielka:)

Gość kolombooo
Jest tak,jak piszesz Sugar!w pelni popieram Twoj apel!

lalazmaja2 - już na wielu tematach to pisałam - mam 22 lata, i od kilku miesięcy narzeczonego, który mnie kocha i szanuje, dlatego nie mam takich problemów jak wy. Po prostu zakochałam się w odpowiednim człowieku, jestem z nim od 6 lat i nigdy nie żałowałam tej decyzji. Ale kocham też siebie i gdyby mnie zranił, nie wahałabym się ani chwili, co mam zrobić. Trzeba się szanować!

Gość lalazmaja2
"sugar_kane lalazmaja2 - już na wielu tematach to pisałam " o wybacz królowo ze nie sledze twoich topików i postów. wybacz mi o pani. 22 lata? nic dziwnego ze w twojej głowce nic nie ma:)

Gość jhdwgdagsdhagsdgfashgfdasdaa
22 lata, zareczona mysle ze jestesm dziewczyna z małego miasteczka albo ze wsi, nie studiujesz tylko gdzies jakos dorywczo sie uczysz. na pewno nie jakies ambitne studia. mysle ze jestes zaciankowa. probujesz tu byc nie wiadomo kim a średnio ci wychodzi. 22 lata i mało soba reprezentujesz. chyba nic nie wiesz o zyciu.

jhdwgdagsdhagsdgfashgfdasdaa ---> wróżysz z fusów, czy z krowich jelit ? ;)

z opisów w tematach :) to nie takie trudne. taki bezmózg jak ty tez da rade:)

klon_ - :-D jhdwgdagsdhagsdgfashgfdasdaa - jestem z Wrocławia, studiuję na 5 roku psychologię w biznesie :-) Można dużo o mnie powiedzieć, ale zaściankowa nie jestem :-D Mój narzeczony ma lat 25, a zaręczyliśmy się, bo jesteśmy ze sobą 6 lat i chcemy wziąć ślub za jakieś 2 lata, więc już trzeba cos zacząć planować. To taki naturalny następny krok w naszym związku. Chcesz wiedzieć coś więcej? Peselu ci nie podam :-D

sugar_kane -> bo niektórym kobietą wydaje się że jedno strona miłość nigdy się nie powtórzy i chcą poświęcić życie tylko dla jednego uczucia... a odnośnie tych "brzydul" wygląd służy do tego aby przyciągnąć faceta charakter aby zatrzymać. tylko że z tym wyglądem wiele kobiet sądzi że im mniej kilo tym ładniejsza i to jest błędne myślenie bo kobieta ma być kobieca a nie wyglądać jak szkielet

jhdwgdagsdhagsdgfashgfdasdaa ---> Rozumiem, że post bedący przejwem zdrowego rozsądku wywołuje u Ciebie szok kulturowy. Na kafe to nic nadzwyczajnego :)

trzeba sugar trzeba:):) zdrowego rozsądku? przeczytaj dokładnie a potem się wypowiadaj. zobaczcie jak wy się zachowujecie przy facetach. piszecie takie głupoty bo ich macie. a jakbyscie nie miały to byście srały w gacie. mowie o sugar. łatwo jest pwoiedziec i napisac to co wyzej piszesz w twojej sytuacji. tak naprawde nie masz pojecia o tym o czym napisałas. badz sobie sama i zachwouj sie jak pełnowartosciowa kobieta wtedy przyznam ci racje. ale nie z facetem na boku gdzie na kazdym topku mowisz o swoich zareczynahc i o tym ze 'trzeba zrobic kolejny krok" zastanów sie. cya

sugar mam nadzieje ze jak cie ten twoj rzuci to bedziesz taka babka jaka opisujesz. zero płaczu, zero skamlania, zero uczuc. wyniosła głowa, piers do przodu. jak sie tak bedziesz zachowywała to wtedy pogadamy. a jak narazie to dla mnie poruszasz temat o jakim nie masz pojecia:)

Rzeczywiście, na szczęście nie doświadczyłam zdrady i porzucenia. A to dlatego, że rozsądnie się zakochałam , jeżeli można tak powiedzieć. Do szczęścia w miłości potrzebne jest nie tylko serce, ale i rozum. A co do postawy porzuconych kobiet - przykładem jest dla mnie przyjaciółka, która potrafiła zachowac się z godnością mimo wielkiego uczucia. Da się? da się :-)

"zero płaczu, zero skamlania, zero uczuc. wyniosła głowa, piers do przodu" To o czym piszesz nie ma nic wspólnego z płcią. To umiejętność pozytywnego myślenia i rozpatrywania wszystkiego w kategorii problemu do rozwiązania. Takiego stosunku do życia można się nauczyć. :)

Lepiej będzie jesli przestaniesz w kółko czytać własne posty :p

klon_ - od pewnego czasu czytam swoje posty po tym, jak je wyslę, bo zawsze zdarzy się taki/taka, która czepi się jakiejś drobnostki. To juz jakaś nerwica natręctw :-D Ale wiem, powinnam je czytac przed wysłaniem, pracuję nad tym :-P