Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytamotouu

LEKI W BAGAZU PODRECZNYM.Przewoziliście?

Polecane posty

Gość pytamotouu

Bo niby nei mozna...tylko na czas podrozy,ale czy ktos z Was probowal? Nie chodzi mi o jakis przemyt ;) Po prostu chcialabym zabrac ze soba 1 opakowanie dziurawca w tabletkach.Nie wiem czy uda mi sie to "przemycic". MAcie dswiadczenia?

Gość pytamotouu
?

Gość LEKI W BAGAZU
Oryginalne opakowanie z napisem że lek jest bez recepty. Gdy leki na recepte zaswiadczenie od doktora. Tylko oryginalne opakowania, zadne flakoniki, buteleczki i pudeleczka.

Gość LEKI W BAGAZU
Po co on ci w czasie lotu, to nie jest lek pierwszej potrzeby jak insulina czy antybiotyk, sama sobie problem robisz.

Gość pytamotouu
No wlasnie o to chodzi ,ze to lek bez recepty,ale neiw iem czy na opakowaniu jest to napisane? Jelsi tak to moge przewiezc? Oczywiscie nei potrzebuje calego opakowania podczas lotu....to na pozniej,ale jako,ze nei biore innego bagazu poza podrecznym ,a chce te tabletki zabrac to sie zastanawiam czy moge?

Gość LEKI W BAGAZU
Dziurawiec to ziolo deklu, i nie dziala od razu tylko trzeba brac przewlekle, jak sie nie wezmie to kompletnie nic sie nie stanie.

Gość LEKI W BAGAZU
Na ulotce jest napisane, tabletki najlepiej żeby były w listku a nie jakims smiesznym pojemniczku.

Gość bershkaa
ja mialam ze soba opakowanie moich antyderesantow i aviomarin, nikt nie sprawdzal...

Gość pytamotouu
Te tabletki sa w pojemniczku,b jest ich wiecej,tzn. 100 malych tabletek-ale to opakowanie oryginalne,nei rpzesypywalam ich do jakeigos pojemniczka.

Gość pytamotouu
bershkaa ,ale mialas to w podrecznym czy w nadawanym(czy jakkolwiek sie to nazywa) bagazu? I jaka linia lotnicza lecialas?

Gość LEKI W BAGAZU
Moga sie przyczepić do tabletek luzem i ciezko bedzie ich przekonać, można by je bylo w normalnym bagażu przetransportować w podrecznym srednio to widze.

Gość bershkaa
w podrecznym wizzair

Gość pytamotouu
Aaaa,to ejszcze Was zapytam: czy szamponetki do farbowania wlosow,chodzi o takie w saszetkach-mozna przewiezc? Czy to sie zalicza jako plyn ?

Gość bershkaa
ale nie ma znaczenia jakimi liniami przeciez odprawa jest na lotnisku ktore odprawia wiele linii :)

Gość LEKI W BAGAZU
antydepresanty i aviomarin sa w listkach , smierdzace ziolowe tabletki luzem sa co najmniej podejrzane .

Gość pytamotouu
JA tez wlasnie z wizzair lece wiec mysle ,ze nie powinno byc problemu?!Skoro Ty normalne leki(tzn. nei tylko ziola) przewiozlas)

Gość bershkaa
mozna miec plyny do 100ml w szczelnie zaknietych opakowaniach ale nie wiem jak sie beda zapatrywac na farbe... zadzwon na lotnisko i najlepiej zapytaj

Gość pytamotouu
Tylko,ze te telefony strasznei drogie sa.:) Zaplacilabym za takei pytanie zdecydowanie wiecej niz za ta farbe. Bo chce kilak tych szamponikow przewiezc. Nie ejst to typo farba(czy;li chamia) .LAcznie 200 ml nei przekrocza. Nie wiem,,wczesneij nei rpzewozilam nic podobnego wiec tak pytam.

Gość LEKI W BAGAZU
Farby sa fabrycznie zgrzewane, leki sa w listkach, a ziolowe sa luzem i do tego dziwnie smierdzą :P jak sie czepią to nic nie poradzisz.

Gość pytamotouu
Ale jak pytalam wczesniej,w razie czego mozna sie z tej kolejki cofnac ,oddac komus z rodzinie to z czym nie beda chcieli przep[uscic?

Gość LEKI W BAGAZU
Albo "funkcjonariusz" odda wskazanej osobie (od tego tam są) albo cie puszczą.

Gość LEKI W BAGAZU
Gdyby tak plomba nie byla zerwana :P

Gość pytamotouu
Ok,wielkie dzieki za wszystkei odpowiedzi. Bede probowala przejsc przez odprawe,a jak nie to zrobie jak piszesz,poprosze aby ktos oddal wskazanej osobie.:)

Ja przewoziłam - na astmę, wziewne, je muszę mieć zawsze przy sobie. Nikt się nie czepiał ani w Holandii, ani w Turcji, ani w Tunezji, ani w Hiszpanii :) Normalnie miałam w torebce - za pierwszym razem przy odprawie bagażowej zapytałam babeczki czy można lek taki a ona że tak :) I później już nawet nie pytałam, a nikt mnie nie zatrzymywał :)

Gość gość
Każda linia lotnicza ma swoje ścisłe procedury i wytyczne, więc zacznij od tego, że jak już wybierzesz linie to sprawdź na ich oficjalnej stronie czy można przewozić leki i w jakich ilościach. Ogólnie jest tak, że te bez recepty można, a te na receptę - to musisz mieć zaświadczenie od lekarza. Nie przewoziłam do tej pory leków na receptę, to nie wiem czy faktycznie sprawdzają. Miałam ze sobą zwykły syrop, z tym nie było najmniejszego problemu. Możesz tutaj poczytać jak to wygląda w paru liniach http://walizki-kabinowe.pl/leki-w-bagazu-podrecznym-czy-mozna-i-ile/

Gość gość
Latam kilkadziesiąt razy w roku, zawsze z całą kosmetyczką leków, bo jestem osobą, która bez apteczki wyposażonej na każdą okoliczność się nie ruszy, a w niej od węgla do kodeiny i jeszcze nigdy nie było problemów.