Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roslinka zielona

nie chcę jeść mięsa!!!

Polecane posty

Gość roslinka zielona

Wczoraj odebralam wyniki badań i okazuje sie że mam za mało żelaza a wszystko inne na granicy dolnej normy.Kiedy doktor dowiedział sie że nie jem mięsa kategorycznie polecił mi zmienić dietę. Mięsa nie jem od ok 9 lat a poniewaz ostatnio czesto czulam się słaba i zmęczona to zrobilam badania. Obiecałam męzowi, że jesli wyniki będą złe to zaczne jeść mięso, ale tak naprawdę to nie chce go jeść. Co mam robić , co jeść, aby nie wpaść w anemię.Może ktoś wie???

odżywiać sie racjonalnie nie wystarczy nie jeść mięsa trzeba jeść tak, jak należy poczytaj na ten temat, są tony ksiązek nt. diety wegetariańskiej można jeść bylejak będąc mięsożerca i będąc wegetarianinem

można być zdrowym wegetarianinem, ale wyłącznie pod warunkiem, że jest się mądrym wegetarianinem. podstawa to przeczytanie jakiejś literatury na ten temat... inaczej anemia murowana!!

Gość nie to nie ten
Podziwiam Cię, już pare razy podchodziłam do wegetarianizmu z powodu uczucia (przeciez te zwierztka sobie chodzily, wyczekiwaly na mily gest od wlasciela, pozywienie, a oni je oddali na rzez gdzie zostaly oparzone do nieprzytomności, czesto obcinaja im glowy, nogi na zywca zeby zmiecily sie w przewozie ) Mnie to przeraza, wytrzymalam tak miesiac, niestety miesiac :( A pozniej sie rzucilam na miecha jak jakis wyglodnialy pies :(

Gość racjonalizuj
trzeba odzywiac sie madrze jesli masz problemy z ulozeniem diety wegetarianskiej, a masz w koncu zaczynasz chorowac to sprobuj jarskiej jest prostsza po prostu dopuszcza nabial i ryby najpierw doprowadz zdrowie do porzadku potem zostan jaroszka dopiero proboj wegetarianskiej zdrowie-umiejetnosc komponowania diety dopiero po tym ideologia

Gość efwef
Co z ciebie za wegetarianka skoro nie umiesz stworzyc zbilansowanej diety? Pewnie jestes jedna z tych ynteligentnych wegetarianek ,ktore zywia sie chlebem z serem. Jedz tak jak teraz to wlosy ci poleca, moze jak wylysiejesz to od razu miesko zasmakuje.