Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracujaca praca praca

czy pracodawca ma prawo odebrac premie

Polecane posty

za kradzieze? Pracuje w sklepie i niestety ale czesto kradna nam markowe buty, nie mamy ochrony. Jestesmy na zmiane w trzy osoby na sklepie i czasami naprawde nie ma jak upilonowac 80 m2. Pracodawca juz zapowiedzial ze odbierze nam premie czy ma do tego prawo?

Gość lalazmaja2
nie wiem, a jak macie w umowie? czy ta premia jest uznaniowa??

podpisywałaś odpowiedzialność materialną ?? jak nie .. to nie ma prawa

na umowie mamy sama podstawe bez premii

ja myślę że ma prawo ale wszytko zależy od umowy o pracę ...a nie możecie się zabezpieczyć i np wystawić tylko po jednym bucie na sklepie a reszta w magazynie ?....no chyba jednego buta nikt nie ukradnie

niestety nie mozemy bo mamy maly magazyn a butow mamy mnostwo :( wiec nie ma szans niestety

Gość lalazmaja2
ogólnie pracodwaca moze cofnac premie np. uznaniowa. ale tak naprawde nie zasłuzyłyscie na cofniecie premii co innego gdybyscie wy ukradły. w sklepie jest ochrona? to ochrona nie wywiazała sie z obowiązków. a jelsi nie macie w umowie info ze oprocz sprzedazy jestescie do pchrony sklepu to wydaje mi sie ze nie moze. ale nie jestem prawnikiem wiec tak na chłospki rozum mówie.

Gość jak premi nie ma na umowie
to może zrobić jak zechce niestety

no wlasnie dziwne jest to ze pracodawca nie chce zatrudnic ochrony my robimy wszystko , jestesmy sprzataczkami, doradcami,sprzedawcami, zabezpieczamy towar i jeszcze mamy pracowac za ochrone? a ludzi ciagle brakuje do pracy to jest chore

no więc nie pozostaje Wam nic innego jak porozmawiać z pracodawcą że nie dajecie rady upilnować wszystkiego same niech zatrudni ochronę bo Wy w umowie tego nie macie ... w tej sytuacji jedna by musiała tylko chodzić i patrzeć a dwie obsługiwać klientów

ale z nim sie nie da porozmawiac , uwaza ze my jestesmy od tego aby dbac o ochrone mienia ktore nam powierzyl :(

Jeżeli na umowie nie masz wypisanej premii i dostajecie ją na lewo, to tak. W końcu wcale nie musi wam jej płacić.