Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ;( ;( No pięknie po prostu...

Zatkane ucho ;/

Polecane posty

Gość ;( ;( No pięknie po prostu...

Od wczorajszego popołudnia mam zatkane ucho. Brałam prysznic i płukałam włosy jak zwykle ale coś musiało zaskoczyć. Próbowałam przemywać wodą pod ciśnieniem (takie jak można uzyskać z prysznica), próbowałam zatykac nos i wypuszczać powietrze "uszami", próbowałam zatykać ucho. W internecie znajduję tylko pomoc lekarską, a do lekarza mamy kolejkę 5 tygodni ;/ Plus tylko przypadki jak ktoś sobie woskowinę dopchnie patyczkami, a patyczków nie używam już dłuższą chwilę (kilka miesięcy temu przeczytałam o ich szkodliwości i tylko ręcznikiem czyszczę ucho). Co robić? NIe słyszę na jedno ucho, szumi mi strasznie i mi już głowa pękla, spać nie mogłam ;(

ja nie uzywasz patyczkow tylko recznikiem czyscisz ucho to sie nie dziw ze ci sie zatkalo... rezygnujac z uzywania patyczkow musisz siegnac po inna metode czyszczenia uszu , bo to ze nie czyszcisz patyczkiem to nie znaczy ze woskowina sie juz nie produkuje...(czyszczenie recznikiem skonczylo sie pare wiekow temu!) sa w aptece takie preparaty jak A-CERUMEN, AURECON, AUDISPRAY lub wystarczy samej parafiny nalac co tez rozpuszcza woskowine, i ulatwia czyszczenie uszu.

Gość PieRdoLIsH
acetonu wlej

Gość Pakula
zapytaj specjaliste do czego sa patyczki:) nie do czyszczenia ucha w srodku ale malzowiny usznej. mocowanie sie z patyczkniem moze spowodowac pekniecie bebenka a za mocne majtanie w uchu pobudza do produkcji wosku. poczekaj na wizyte nie kombinuj sama skoro juz sie umowilas.

Gość dobrrarradad
połóż sie na drugie ucho i poczekaj az sie wyleje :)

Gość miałam tak ostatnio

Gość miałam tak ostatnio
wlałam sobie roztwór soli fizjologicznej i po 3 dniach się odetkało a teraz kupiłam sobie a cerumen i muszę wypłukać woskowinę z miejsc gdzie się patyczkiem nie doczyści a nawet czyścić się nie powinno:-D

Gość sprpbuje z solą
jutro kupie krople, dziekuje :)

Gość Nie mam pojęcia
Chyba od zewnętrznej...?