Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maga25

Pytanie do panow

Polecane posty

Gość Maga25

Jestem 25-cio letnia kobieta,atrakcyjna(choc nie w typie plastikowej Barbie).Praca,zaoczne studia,wolnotariat-zyje tak jak wielu z Was.Sama(choc nie samotna),bez partnera-i pewnie tak juz zostanie do mojej usranej smierci.Co Was,panow,przeraza w kobietach po przejsciach,z problemami w relacjach partnerskich(sfera seksu;przyczyna problemow jest gwalt x lat temu)?Jasno przedstawiona sytuacja,na jednym z pierwszych wspolnych spotkan? Czy moze cos innego?

mnie np przeraża myśl, że będziesz lubiła wysokogórskie wyprawy - a ja boję się wysokości

Gość Maga25
Zawsze szczery, no przeciez zwiazek tworzy 2 ludzi.Chyba,ze jestes z tych,na ktorych do tej pory trafialam-tych uciekajacych od problemu i szukajacych lepszego modelu.Czyli-niedojrzalych emocjonalnie.To juz wiem,hehe.Pytam co Was przeraza,czego sie obawiacie itp

Gość oooooooooookoooo
a byłaś już kiedyś w związku? czy od tamtego momentu nikt ni pojawił się w twoim zyciu? jeśli gwałt miał ogromny wpływ na twoje życie, sposób myślenia itp to każdy potencjalny facet to wyczuje... niestety jest tak, ze faceci wolą szukać kobiety bez problemów niż męczyc się z taka po przejściach...

Zawsze szczery, no przeciez zwiazek tworzy 2 ludzi. a co to ma do rzeczy? Chyba,ze jestes z tych,na ktorych do tej pory trafialam-tych uciekajacych od problemu i szukajacych lepszego modelu. chcesz powiedziec, ze zalezy ci na kims kto szuka gorszego modelu? Czyli-niedojrzalych emocjonalnie. to cos podobnego do dyskusji z pusia - facet, ktory nie chce byc z pasztetem - niedojrzaly emocjonalnie bo liczy sie wnetrze :-) To juz wiem,hehe. watpie czy cokolwiek wiesz, he he Pytam co Was przeraza,czego sie obawiacie itp nagle klepniecie przy zalozonych sluchawkach :-)

"Chyba,ze jestes z tych,na ktorych do tej pory trafialam-tych uciekajacych od problemu i szukajacych lepszego modelu.Czyli-niedojrzalych emocjonalnie." hehehehe problem to masz Ty... normalny człowiek właśnie unika problemów... za to psychole się w nie ładują... psychika mężczyzny jest inna.... kobiety zle się czują, gdy mają w życiu spokój, ciszę i ład... Wy zaczynacie mieszać, szukać, aż coś się zacznie dziać... facet nie potrzebuje problemów, woli kobietę nieobarczoną wadami

Gość zozul
Autorko nie bierz sobie do serca wszystkiego, co tu przeczytasz. Na forum można znaleźć wielu zwichrowanych facetów. Przepracuj ze specjalistą problem gwałtu, zamknij tamten rozdział i zaczynaj nowy. Opowiadanie o takich traumatycznych przeżyciach na początku znajomości, to nie najlepsza metoda na zacieśnianie znajomości.

"Autorko nie bierz sobie do serca wszystkiego, co tu przeczytasz. Na forum można znaleźć wielu zwichrowanych facetów" wyciąg ze słownika kafe: zwichrowany facet - mężczyzna unikający kobiety mającej problemy psychiczne po gwałcie

zwichrowany facet - mężczyzna unikający kobiety mającej problemy psychiczne po gwałcie dokladnie tak piekno wewnetrzne - 3 szare komorki probujace udowodnic swiatu, ze stan ciala jest calkowicie bez znaczenia

Gość to że nie umiesz pisać
:o nikt nie chce głupiej

"znasz ludzi bez wad? serio? " wadami istotnymi - naprawdę nie zrozumiałaś o co mi chodziło?

Gość Maga25
Zozul,racja ze jedno z 1 spotkan to moze nie jest zbyt dobry pomysl.Ale wole stawiac sprawe jasno,by pozniej nie bylo pretensji.Glupimi tekstami sie nie przejmuje.Pracuje nad soba,swoimi emocjami ze specjalista.Gdyby nie to,to bym juz dawno w wariatkowie wyladowala;).

zrozumiałam, o co Ci chodziło, Komiczne, ale skoro traumatyczne przeżycia najczęściej nie sa winą ofiary, moze warto jakoś łagodniej z tą ofiarą porozmawiać? wiadomo, ze i tak nikt nie będzie się wiazał z litosci, ale to nie znaczy, ze nie znajdzie się "normalny" facet, który jednak spróbuje no przynajmniej tak pokazują na filmach :-) ;-)

Ale wole stawiac sprawe jasno,by pozniej nie bylo pretensji. opowiedz jak wyglada takie stawianie sprawy jasno czesc jestem ziuta, bylam zgwalcona, chodze na terapie, chcesz ze mna chodzic?

Gość oooooooooookoooo
Maga - a bylaś już w jakimś związku? bo to wazne czy mimo wszystko potrafisz czy jednak odpychasz od siebie facetów..

Gość Chłodne oko
"Co Was,panow,przeraza w kobietach ..." - "po przejsciach" - ICH PRZEJŚCIA - "z problemami w relacjach partnerskich" - ICH PROBLEMY - "sfera seksu" - SEKS Z NIMI - "Jasno przedstawiona sytuacja,na jednym z pierwszych wspolnych spotkan? - NIE, TO NIE PRZERAŻA; TO TYLKO NAS RAJCUJE. To fantastyczny temat na PIERWSZE (i jedyne) spotkanie.

Gość koty rulez
czyli zgodnie z twierdzeniem szczerego rozsądna kobieta także wolałaby unikać problemów: ergo gdyby jej facet miał kłopoty wypiełaby się na niego bo po co ma się trudzić

Gość całkowicie czarny kot
Najlepiej żaby kobieta była młoda, ładna, zadana, umiała gotować, była zaradna, nie miała problemów zdrowotnych, nie miała problemów z przeszłością. Najlepiej jakby zawsze się uśmiechała, była pogodna, czarująca. Ubierać się musi seski, ale nie wylgarnie, cerę musi mieć ładną, biuścik idealny, pupę też. A facet? No ważne, żeby wogóle był. Prawda? :D

czyli zgodnie z twierdzeniem szczerego rozsądna kobieta także wolałaby unikać problemów nie wolalaby tylko tak robi czy chcesz powiedziec, ze kobiety szukaja alkoholikow, pracoholikow czy mamisynkow?

Gość koty rulez
niby nie szukają ale ich znajdują, a gdy juz to zrobią to nie uciekają z krzykiem

A facet? No ważne, żeby wogóle był. czytajac niektore kobiety to faktycznie mozna odniesc takie wrazenie, ale czy to oznacza, ze faceci maja myslec tak samo?

"gdyby jej facet miał kłopoty wypiełaby się na niego bo po co ma się trudzić" w tym wypadku są jednak kobiety i kobiety - niektóre mają zadatki na matki teresy i w tym się realizują

"ale skoro traumatyczne przeżycia najczęściej nie sa winą ofiary, moze warto jakoś łagodniej z tą ofiarą porozmawiać?" no tym bardziej nie są moją winą... z tego co pamiętam, to wszystkie moje partnerki chciały ze mną sexu, więc autorka tematu nie może do nich należeć... pewnie się znajdzie jakiś facet, który będzie się z nią chciał związać (sporo jest desperatów :P ;) ) Ale postawienie pytania w ten sposób " Co Was,panow,przeraza w kobietach po przejsciach,z problemami w relacjach partnerskich(sfera seksu;przyczyna problemow jest gwalt x lat temu)" jest.. hmm - dziecinne? śmieszne? To tak jakbym napisał " Jestem mężczyzną porywczym, lubię uderzyć kobietę, czasem dość mocno, mam kilka wyroków o pobicie partnerek, co Was panie przeraża w kontaktach ze mną"

niby nie szukają ale ich znajdują, a gdy juz to zrobią to nie uciekają z krzykiem na pierwzym spotkaniu gosciu mowi, sluchaj lalka, jestem alkoholikiem i czasem lubie walnac z bani mam nadzieje, ze ci to nie przeszkadza kobieta na to - moja milosc cie uleczy!

"Najlepiej żaby kobieta była młoda, ładna, zadana, umiała gotować, była zaradna, nie miała problemów zdrowotnych, nie miała problemów z przeszłością. Najlepiej jakby zawsze się uśmiechała, była pogodna, czarująca. Ubierać się musi seski, ale nie wylgarnie, cerę musi mieć ładną, biuścik idealny, pupę też. " i oczywiście Wy wszystkie spełniacie te warunki :D:D

Gość koty rulez
ZS, tak się składa że na pierwszym spotkaniu żaden alkoholik ani maminsynek się tym nie chwali.....takie rzeczy wychodzą dopiero potem a czasami dopiero po ślubie

"To tak jakbym napisał " Jestem mężczyzną porywczym, lubię uderzyć kobietę, czasem dość mocno, mam kilka wyroków o pobicie partnerek, co Was panie przeraża w kontaktach ze mną"" Wg mnie analogia nie do końca trafiona, tym bardziej, ze kobieta podjęła jakąś terapię, ale OK, wiadomo o co Ci chodzi i jak Ty to widzisz a że autorka jest trochę dziecinna? cóż, każdy z nas kiedyś był