Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Plotkaraa

Prawie nie mam włosów!

Polecane posty

Na głowie prawie nic nie mam, moje włosy są cieniutkie i rzadkie, do tego strasznie wypadają, łamią się i są rozdwojone, szybko się przetłuszczają przy nasadzie głowy, a na dole są suche i szorstkie, żadne szampony, odzywki, maseczki nie pomagają, brałam belisse, ale ona również zawiodła, więc proszę podpowiedzcie mi jakie tabletki najlepiej zażywac, to musi byc coś naprawdę mocnego, bo mój stan jest bardzo ciężki. Prosze o pomoc!!!!!

Niestety niekóte kobiety tak mają - takie geny i nic na to nie poradzisz. Trzeba zaakceptować i sie przyzwyczaić. Ja mam podobny problem i kilka lat temu bardzo mi pomogło wcieranie płynu Regaine - efekty były naprawdę widoczne, ale: - to trzeba bardzo skrupulatnie wcierać - dzień w dzień, 2 razy dziennie - efekty są widoczne dopiero po kilku miesiącach wcierania, wiec trzeba być cierpliwym - mogą wystąpić skutki uboczne w postaci dodatkowego owłosienia w innych miejscach - u mnie trochę więcej zaczęło rosnąć na skroniach oraz miałam też sporo dłuzsze rzęsy, ale z rzęsami to akurat plus :-) - jak się odstawi wcieranie, to problem wraca. Regaine jest w wersji 2% (dla kobiet) i 5% (dla mężczyzn), ja wcierałam te 2% przez rok - i faktycznie zaczęły mi rosnąć nowe włosy w miejscu gdzie mialam największe prześwity - były cienkie i przeźroczyste, ale były - i nawet osoby, które nie wiedziały, ze walczę z czupryną zauważały, ze mam więcej włosów. Ale po roku mi sie nie chciało juz wcierać i po jakimś czasie znowu zaczęły wypadać. Chciałam wrócić do wcierania Regaine, ale w międzyczasie pojawił się jego polski odpowiednik - Loxon - sporo tańszy. Postanowiłam więc, ze będę wcierać Loxon, ale nie zdążyłam, bo okazało sie, że jestem chora na raka piersi i miałam podawaną chemioterapię, więc i tak mi wszystkie włosy wypadły. Po zakończeniu leczenia, odrosły, ale mam ten sam problem co dawno temu - duże prześwity na czubku głowy. Nie leczę teraz juz tego niczym, bo nie chce sie truć chemią. POdczas choroby chodziłam często łysa (bo to było latem), więc nauczyło mnie to doceniać to, co mam i olewać w pewnym stopniu ten problem. A obecnie doraźnie czasem stosuję posypkę HSR, która troche maskuje mój problem. A - dodam jeszcze, że oczywiście byłam z tym problemem u dermatologa, ale nie potrafił mi pomóc.

dziękuję Ci bardzo za radę, widze, że musiałaś niemało przejśc, ale ja nie zawsze miałam takie włosy jeszcze rok temu były zdrowe, silne i grube, tylko teraz coś zmizerniały i chciałam im jakos pomóc, a nic nie pomaga, więc mam zamiar spróbowac z tabletkami, tylko jakimi?!

Gość wax...
próbowałaś wax apteczny ? szampon i maska dla ludzi po chemioterapii na mnie działało

Gość onneex
Ja osobiście biorę tabletki Humavit (drożdze, witaminy, skrzyp) sa tanie bo 250 tab ok 12 zł. do tego przed mysciem nacieram wlosy nafta i powiem ze mi pomoglo, a mialam taki podobny problem choc moze nie az tak duzy. mozesz robic jeszcze maseczki nafta+żółtko+sok z cytryna ucierasz na plynna mase i nacierasz wlosy i glowe trzymasz ok godz i tak np co kilka dni podobno tez pomaga;)

Dziękuję bardzo, a czy ten wax apteczny można stosowac, tak po prostu, bo ja chemioterapi nie miałam, a co do tego Humavitu to nie wiem czy nie będzie za słaby jak dla mnie...

Vitapil jest moim zdanie najlepszym na rynku preparatem na wypadanie włosów , przede wszystkim ma odpowidnia dawke zelaza bo o ile sie nie myle to 15 mg czyli 100% dziennego zapotrzebowania Merz special tez jest bardzo dobry bo ma nawet więcej żelaza

Gość emi27l..
ja mam ten sam problem.... moje wlosy z ladnych - zrobily sie tak rzadkie, cienkie ze po prostu widac mi skore pod nimi... przerobilam belisse, szampony na wypadanie - ale nie pomaga :( wlosy jak wypadaly tak wypadaja :(

Gość zacznij od badań hormonów
może masz chorą tarczycę i stąd problemy ? wtedy żadne maski ani tabletki nie pomogą, trzeba wyrównać poziom hormonów sprawdź też hormony płciowe może to łojotok ? idz do dermatologa

Plotkaraa, ale ja też nei zawsze tak miałam. Zawsze miałam długie i gęste włosy. Zaczeły mi nadmiernie wypadać i sie przerzedzac jakies 10 lat temu, czyli jak miałam 27 lat - żarłam różne tabletki (Vitapil też), potrm wcierałam bodajże Apricort, czy jakoś tak (zalecony przez dermatologa), ale nic nie pomagało. Dopiero jak wcierałam ten Regaine to zauważyłam po kilku miesiącach wyraźną różnicę. Ale problem wrócił, więd dochodzę do wniosku, ze taka moja uroda - tym bardziej, ze od czasu chorby (4 lata temu) odżywiam się bardzo zdrowo, więc nei podejrzewam, ze mam niedobór jakis witamin. Jeśli Tobie witaminy nie pomogą, to znaczy, że i u Ciebie "taka po prostu uroda". A, i jeszcze cos ważnego - jak spróbujesz jeść tabletki witaminowe, to efektów też spodziewaj sie najwcześniej za 3 miesiace.

wątpie żebym miała tarczycę, bo czuję się dobrze, nic poza włosami się nie zmieniło, a czy mógłby mi ktoś powiedziec coś więcej o tym merz special? albo humavicie, które lepsze?

Ciężo też pisać które tabletki lepsze, bo na każdego może coś innego działać. Jednemu może włosy wypadaja, bo ma za mało cynku, drugiemu,. bo za mało selenu itp. Z braniem tabletem to jest tak często "na oślep", ryzyk-fizyk. Zapytaj w aptece, może Ci bardziej doradzą, ze którys specyfik jest w coś tak bogatszy i dlatego korzystniejszy. A moze zrób sobie badanie krwi i Ci wyjdzie jakich mikroelementów Ci brakuje.

Hmmm z tym badaniem to bardzo dobry pomysł, ale kiedy juz będę miała wyniki, to gdzie powinnam się z nimi udac, bo ja za bardzo nie będe wiedziała o co tam chodzi : )

Gość ZNAJDZIESZ W NECIE NORMY
i jeszcze jedno czasem włosy wypadają od tabletek anty, bo one zaburzają hormony

Witam serdecznie, Dobrym rozwiązaniem mogą okazać się uzupełnienia włosów. Zapraszam wszystkie Panie, które zainteresowane są takim sposobem . Nowe technologie zapewniają bardzo naturalny wygląd, włosy nosi się 24/dobę, można je wysoko upinać, kręcić, czesać w każdą stronę. W razie pytań lub chęci obejrzenia naszych zdjęć i materiałów proszę pisać na adres: sylvie2@onet.eu secrethair4u@onet.eu NR TEL. 663-052-323 http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=7474 864 POZDRAWIAM ----------------------------------- SECRET HAIR 4 U

Gość gigi1983
Jeśli z jakiegoś powodu wyleciały Ci włosy, źle się z tym czujesz i uważasz, że straciłaś na atrakcyjności To skontaktuj się z nami i weź udział w programie telewizyjnym. Pomożemy Ci uporać się z tym problemem!!! Wyślij imię i numer telefonu na wskazany e-mail. Czekamy na Wasze zgłoszenia! tel. 660-764-210 e-mail: g.inglese@tvn.pl Pozdrawiam:))

Gość gość
Myślę, że w Twoim przypadku wizyta u dermatologa jest jak najbardziej wskazana, wypadanie włosów może mieć podłoże chorobowe. A w między czasie polecam Ci kupić sobie zagęszczacz do włosów DrHair . Tutaj http://drhair.pl/ masz fajny filmik pokazujący jak działa ten zagęszczacz, obejrzyj sobie.

Gość gość
proponuje wizyte u trychologa , dermatolog tutaj nie pomoze ani inny lekarz , wiem bo staram sie uzyskac pomoc od lekarzy od 6 lat oprocz badania tarczycy nic innego nikomu zbadac sie nie chcialo , trycholog zbada ci skore glowy i wlosy pod mikroskopem , trychogramem i dowiesz sie co jest przyczyna

Gość gość
Po pierwsze dieta, pij dużo wody przynajmniej 1,5 litra dziennie, jedz zdrowo, dużo warzyw, owoców, żadnych słodyczy fast foodów itp. Polecam wcierkę Jantar do włosów ok 12 zł w aptece, nie myj codziennie włosów, staraj się może co 2 dni, żeby ich nie drażnić, szampony najlepiej jakieś delikatne np dziecięce bez parabenów itp, odżywki polecam z Aussie na pewno znajdziesz jakąś dla siebie. I bierz witaminę B. Możesz też zrezygnować z nikotyny(jeśli palisz) alkoholu, kofeiny i staraj się nie jeść po prostu zdrowo. Będą efekty zobaczysz;)

Gość Initials
Wypróbuj kurację prosalon med z Chantal. Naprawdę pomoże.