Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zerowkaa

brzuszek

Polecane posty

Gość zerowkaa

Jestem w 7 tg ciazy, jest to możliwe ze już mi widac brzuszek czy tlko mnie tak jakos dziwnie wypchalo

Ja w 7 tyg zaczęłam mieć problem z dopięciem spodni. I tak systematycznie sobie rósł, ale wyglądał długo jak wzdęcie ;)

Gość coraz bliżej
większość kobiet dostrzega zmiany, których otoczenie jeszcze długo nie zauważy - ja też już mniej więcej w tym okresie czułam, że moje spodnie stają się ciasnawe...

Gość gryczka
Też tak miałam. Ale podejrzewam, że to przez wzdęcia raczej :-p Bo mnie strasznie męczyły na początku :-p Taki prawdziwe ciążowe zaokrąglenie zaczęło być u mnie widać koło 15/16tc. Teraz jestem w 27 i już mi przeszkadza - w sznurowaniu butów, malowaniu paznokci u stóp :-p A tu jeszcze 13 tygodni:-p

u mnie w 7 tygodniu to jeszcze nic nie było widać dopiero po kilku tygodniach zauważyłam różnicę jeśli chodzi o spodnie

Gość GumkaDoŚcierania
hahahahaha, ale się uśmiałam:)ja jestem w 24 tyg zaraz i nosze normalne swoje jeansy te co zwykle, tylko pasek trochę popuściłam.

Gość wnioskuje....
gumka do scierania....... wiedz tylko o tym ze kazda jest inaczej zbudowana i w roznych terminach zaczyna tyc.....:O

Z tego co wiem większość kobiet, które są w CHCIANEJ ciąży po raz pierwszy często zakładają topiki w stylu "kiedy będzie widać brzuszek? Nie mogę się doczekać!";)

Gość pierożkowa
Nie wiem, czy to mozliwe, mnie sie wydaje, ze to zaczej wzdęcia, jak tu juz ktos pisał. W końcu macica w tym tygodniu ciaży nie jest prawie w ogóle powiększona. Ja w czasie "spodziewanego okresu" i którko potem czułam sie gruba, wzdęta, a jak mnie zaczęło w 6. tygodniu mulić, to schudłam ze 3 kilo, aż mnie mulić przestało. Teraz jest 15. tydzień i na moje oko dalej nic nie widać, no może ja sobie cos tam wypatrzę (choc to moze złudzenie), ale inni - na bank nic.

pamiętam że na usg połówkowe poszłam w spodniach ciążowych ale były jeszcze luźne na brzuchu. z kolei moje jeansy już zaczynały się robić przyciasne i było mi źle siedzieć i nie mogłam się doczekać żeby już było widać bez cienia wątpliwości że w ciąży jestem :-D

Gość gryczka
Wow, na połówkowym ciążowe spodnie były za luźne?:-) Ja byłam na tym usg w 23tc i w tym czasie nie mogłam już przepchnąć przedciążowych spodni przez biodra :-p

no, kupiłam takie z gumą materiałową na cały brzuch i ona jeszcze ściśle nie przylegała w tamtym czasie wyglądałam jak roztyta dziewczyna a nie ciężarna. potem już fajnie brzuch mi rósł a teraz to istny brzuchol jest :-D

Ja miałam ślub w 19 tygodniu i było coś tam widać jak się człowiek dobrze przypatrzył :) Po ślubie powiedziałam "dobra dzidzia, teraz możesz rosnąć". I w tydzień mnie tak wypchało, że sukienka na bank była by za ciasna, a ludzie wytrzeszczali na mnie oczy jakim cudem w 7 dni wyhodowałam taki balonik :)

Gość pierożkowa
no posluszne dziecko po prostu :P