Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralllll

pytam was

Polecane posty

Gość koralllll

moja rodzina wyprowadzila się do innego mieszkania i tam jestem zameldowany. Otrzymalem poswiadczenie meldunku na dwa miesiace. Potem wyjechalem za granice krotko po zameldowaniu. W zwiazku ztym czy wymienienie dowodu jest konieczne? Czy moge sie wymeldowac z nowego mieszkania bez wyrabiania dowodu. I zostac przy starym adresie na dowodzie. Wiem ze mnie zaraz tu zjada, ze trzeba bylo sie tylko wymeldowac i nie meldowac na nowy adres:O ale coż już na to za pozno , a nie chce mi się jezdzic dwa razy do polski zeby wyrobic dowod i potem zeby odebrac moze ktos wie jak to rozwiazac??

Gość małe głupie pytające
nie wiem, jak sie wkurzylam i nie mam zameldowania, niech sie gonia wszyscy

Gość koralllll
bede tutaj zagladac. jak ktos wie cos na ten temat to niech pisze

Gość skontaktuj sie z kims, kto
sie na tym zna. mnie wydaje sie, ze nie jest to konieczne.

Gość sskakankaa
w dowodzie musisz mieć aktualny adres zameldowania, byłam w podobnej sytuacji i urzędniczka powiadomiła mnie że jeśli zmienię meldunek muszę wymienić dowód bo po ok4 m-ca ten jest nieważny i będę mieć kłopoty z powrotem z zagranicy a że nie mam paszportu nie będę miała żadnego dokumentu którym mogłabym się wylegitymować na lotnisku

Gość koralllll
up

Gość koralllll
a czy na podstawie tego poświadczenie medldunku mogę się wymeldowac i wyrobic nowy dowod bez adresu meldunku?? bo w konsulacie mi powiedzieli, ze jak chce byc za granica to musze się wymeldowac w polsce, a ja sie wymeldowalem i zameldowalem na nowy adres niepotrzebnie:O bo jak teraz wyrobie dowod na nowy adres to potem i tak bede sie musial wymeldowac i znowu wyrobic nowy dowod bez meldunku paranoja :O

Gość koralllll
up

Gość koralllll
up