Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

kiedy zapisac do państwowego żłobka??

Polecane posty

Kochane mamy chciałabym się od was dowiedziec kiedy najlepiej isc zapisac dziecko do żłobka, aby mozna było juz je oddac kiedy bedzie miało roczek?? I mam na mysli tylko Panstwowe bo niestety na prywatne nas nie stac przynajmniej teraz

Gość zapisz jak zajdziesz w ciążę

Gość dbdfbvdbdb
zadzwoń do złoba i się zapytaj

zapisz jzu dzis!!! bedziesz miec szanse :) ja zapisalam w 3mcu ciazy i byl 198my w koljece teraz ma sie urodzic za ok 2 tyg i kolejka nie maleje :/ jest 173 :/

Zadzwoniłam wlasnie do jednego z Panstwowych żłobków, ktorym jestem zainteresowana i kobieta mnie doslownie wyśmiała. Stwierdzila, ze to tylko media nagłasniają takie głupoty i ją bawi to, ze matki chcą tak wczesnie zapisywac tym bardziej, ze dziecka nie ma. Kazała mi przyjsc w przyszłym roku w marcu i od wtedy trwa rekrutacja na wrzesien :/ Wrrr co za babsko a w marcu mi powie, ze juz miejsc nie ma

mnie 3 lata temu tak wysmiala przez tel wiec poszlam zapisac dopiero jak sie urodzil maly po ok 3-4 tyg, okazalo sie ze nei am szans na wrzesien na przyjecie i jak nie dam w lape to mam spadac, w czerwcu dalam lapowke i przyjeli go od wrzesnia :/ nie daj sie splawic!!! chociaz zalezy gdzie mieszkasz sa miejscowosci gdzie jest malo chetncyh duzo zlobkow itp.. u mnie w miescie na 300tys mieszk jest 7 oddzialow gdzie w kazdym miejsc jest ok 40-50 wiec sobie wyobraz co jest z zapisami, nawet do prywatnego miesiac temu zapisalam nienarodzonego bo tez sie czeka ok 2-3mcy

no w prywatnym wktorym zapisalam 980zl wiec jest roznica :D a masakra nie pomoze bo oni maja regulamin i nic im nie poradzisz, ja tak chcialam sie upierac przy pzredszkolu dla starszego, nic nie wskoralam :/

Gość żłobkowa
do prywatnego - moża zapisac pewnie jak jest dopiero jest ciąża państwowy - nie mozna marzec/kwiecień to właściwy miesiąc jesli złobek państwowy praktykuje inaczej - zgłosić do władz gminnych i w taki złobku bierze sie pod uwagę inne kryteria niż kolejność zgłoszeń

zlobkowa gadasz od rzeczy kazdy zlobek ma wlasny regulamin, w maistach odgorny i jest lista i tyle, na liste sa wpisywani tylko ci co pracuja lub maja niepelnospr dziecko, sa samotnie wychowujacy itp.. inni nie sa wcale wpisywani na listy, nie ma zcegos takiego jak marzec kwiecien to ejstw pzredszkolach w zlobku nie ma przyjec od wrzesnia tylko od dnia kiedy ktos zwolni miejce czyli caly rok

Gość mamimami
Witam, z tego co wiem dziecko można zapisać do żłobka, gdy się urodzi (wcześniej nie ma szans); ja urodziłam pod koniec października i w listopadzie już byłam w żłobku; młody się dostał, ale lista rezerwowa jest bardzo długo ok. 150 osób, we wrześniu zostało przyjętych 50 dzieci. jestem z wawy i zasady przyjęcia dziecka są określone w regulaminie, tutaj ma jedynie znaczenie kolejność zgłoszeń i wnioski można składać cały rok; info na ten temat znajdziesz w necie www.zlobki.waw.pl, ale oczywiście to dot. Wawy. Może w twoim mieście też jest strona internetowa żłobka i tam są zasady przyjęcia.

no wlasnie tzreba szukac regulaminu zlobka w danym miescie :D to jest najpewniejsze :D bo co gmina to moze miec inne zasady

U nas podanie o przyjecie do żłobka można pobrać w styczniu i składa się do marca. Nie przyjmują podań tych dzieci które się jeszcze nie urodziły ;) A że dzieci mnóstwo a jeden żłobek w mieście to niestety trzeba mieć znajomości by się dostać.

ja też mieszkam w Wawie, moja córcia od wczoraj chodzi do żłobka, zapisaliśmy ją w kwietniu 2009, a zapisać można dopiero jak masz pesel dziecka - nie ma czegoś takiego jak zapisywanie będąc w ciąży. A co do opłat, to u nas w tym miesiącu wychodzi 198 zl. A i przyjęcia są cały rok, więc jak ma się już pesel dziecka to można iść z wypełnionym formularzem. Ale nas pani od razu uprzedzała że czeka się z półtora roku... życzę powodzenia, może u Ciebie w mieście odbywa się to szybciej.

Gość gość
My sie do państwowego nie dostaliśmy. Teraz chyba zapisze do grupy żłobkowej na Targówku w Ciuchci Puch Puch od wrzesnia. Pozostaje nam własnie taki wybór, chociaż nie ma co narzekac, bo podobno to bardzo dpbre przedszkole.

Gość gość
No własnie sama sie nad tym zastanawiam, zwłaszcza ze to jest naprawde bardzo dobre przedszkole. Spokojnie posyłaj tam swoje dziecko.