Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małp@

Intercyza-wady i zalety

Polecane posty

Gość małp@

W przyszłym tygodniu biorę ślub. Zarówno ja ja i mój przyszły mąż prowadzimy działalność. Chciałabym podpisać intercyzę, żeby móc uchronić nasz majątek przed ewentualnym niebezpieczeństwem.On nie jest do tego aż tak bardzo przekonany Z góry zaznaczam, że intercyza jest dla urzędu, a nie dla nas. Myślicie, ze to dobry pomysł ? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii ?

Gość frant
zastanawia mnie jakiż to rodzaj dziaalności prowadzicie ,ze tak boicie sie skarbówki ? może zamiast eksperymentować na swoim mażleństwie - warto porowadzić tą dzialalnośc troche bardziej praworzadnie ?

intercyza to intercyza, jest dla urzędu i dla was, prawo jest jedno a co do pomysłu, zwłaszcza jeśli prowadzicie oddzielne dzialalności - popieram, uprości wiele spraw majątkowych, typu - brak konieczności wspólnego podpisywania umów finansowych, np. kredytów, brak wspólnego rozliczania się, każdy moze sobie prowadzić swoje rachunki firmowe sam, a nie ciągać wszędzie współmałzonka, wg mnie to wygoda

Gość małp@
Nie boimy się skarbówki. Teraz są takie czasy, ze w długi łatwo wpaść.Kilku kontrahentów ci nie zapłaci i jesteś ugotowany. Ja nie mam zamiaru narażać swojego majątku, ani nie chcę, żeby mąż płacił za moje długi.