Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tomasina

Konsultacje z anestezjologiem przed porodem

Polecane posty

Hello mam pytanko zrobiłam sobie już badanie na krzepliwość krwi w razie gdybym potrzebowała znieczulenia zewnątrzoponowego dziś lekarka kazała mi się umówić na konsultacje z anestezjologiem możecie napisać mi jak to wygląda :(

nie wiem jak przy zzo ale ja miałam przed ogólnym lekarz będzie musiał dobrać dawkę, więc waży, mierzy, pyta o alergie, choroby, operacje itd.

Gość frefrere
Wygląda to tak, że wypinasz mu się i on wali cię od tylca. Spuszcza się w ciebie i jesteś znieczulona do końca życia ;)

Gość kasia22223
ja mialam taka konsultacje akurat 5dni temu, idziesz z wynikami na krzepliwosc krwi i zabierz tez karte ciazy, jezeli masz jeszcze sporo do terminu to ewentualnie powiedza ci zebys tam jeszcze raz zrobila morfologie i krzepliwosc w póxniejszym terminie (ja tak mam) jak urodze do 10 to ok jesli póxniej to nowe badania trzeba juz trwa to okolo 10 minut, spisuje sobie wszystko na karte, twoje wyniki, wiek, ktory porod, pyta czy jestes na cos uczulona, czy bylas kiedys pod jakims znieczuleniem i jak reagowalas, powie o ewentualnych powiklaniach, o tym ze konsultacja nie oznacza ze bedziesz miec na pewno znieczulenie bo mozesz nie chciec, i musi byc podane o wlasiwej porze tzn okolo rozwarcia 3-4cm...wytlumaczy ci że przez okolo pol godziny nie wolno wstawac raczej, musisz podczas porodu wspolpracowac zeby dalo sie podac w dobre miejsce....no i chyba tyle zadnego badania tylko taki ogolny wywiad lekarski :) nawet nic nie podisywalam

dziękuje za odpowiedź termin mam na 12 września mam nadzieję że załapię się jeszcze na konsultacje przed porodem :) pierwszy poród miałam normalnie nie był aż taki zły ale z drugim nigdy nic nie wiadomo wole być przygotowana. Catie a jakoś leci ale już mam powoli dość coraz mniej rzeczy mogę robić przez ten brzuch i tak jak myślałam że urodzę wcześniej tak jakoś wydaje mi się że mogę nawet urodzić po terminie bo nawet nie mam już takich częstych skurczy jak kiedyś :(