Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malajka6755

internet w laptopie

Polecane posty

Gość malajka6755

jak to działa, gdy w pomieszczeniu jest więcej laptopów? trzeba zaopatrzyć się w router? albo zawierać umowę np. z neostradą czy orange czy co? jestem k o m p l e t n i e zielona ;p pomóżcie :)

Gość no to teraz ja cos od siebie..
trzeba ruter ktory rozdziela sygnal......

Gość malajka6755
aha, dzięki :D następne idiotyczne pytanie - jak taki internet w laptopie działa w podróży?

to zalezy jaki masz interent jak z kabla to kupujesz router i albo podpinasz kabalkiem lapka do routera albo bezprzewodowo (jesli router ma taka opcje) albo masz internet mobliny (w pendrivie, modemie, wbudowany w lapka) wtedy sygnalu podzielic sie chyba nie da na kilak sygnalow

normalnie dziala, podpinasz do lapka i juz, zaleznie jaki jest zasieg, w lesie raczej bedzie z tym ciezko :P

Gość malajka jak kupisz
internet stacjonarny na abonament, to wiesz nie bedziesz miala internetu np. w pociagu :P

Gość malajka6755
Ellinka, dziękuję za odzew :D powiedzcie mi jeszcze, który najlepiej się sprawdza? tzn od czego zależy jego szybkość, gdy np jest wbudowany w lapsa, a jak wtedy gdy jest "z kabla" ? głupek ze mnie, błagam o wyrozumiałość ;)

Gość malajka6755
chyba załapałam :D internet stacjonarny na abonament = internet z kabla, tak? czyli lepiej kupić wbudowany? i jaką to ma wtedy szybkość

Gość malajka jak kupisz
najlepszy jest stacjonarny, mobilny jest do kitu jak mieszkasz na zadupiu ;/

hm internetu wbudowanego nie ma :D mozesz miec modem w ktorego wkladasz karte (cos jak karta sim, dostajesz od operatora) i wtedy masz internet :P i wtedy zaleznie gdzie jestes taki masz zasieg (lub go nie masz) jesli kupic sobie np netie/neortade do domu to tylko w domu bedziesz miec neta

co do pociagu to nie wiem jak w pl ale w UK jest free wifi tak wiec po zalogowaniu sie na odp stronke transportu publicznego uzyskujemy polaczenie w pociagu :D

Gość malajka6755
potrzebuję neta na studia, nie będe korzystała na zadupiu :) ok, mobilny skumałam (wkłada się kartę operatora, płaci abonament) ale trochę się jednak pogubiłam jeśli chodzi o ten kabel... skąd ten internet jest "w kablu" (nawiasem pisząc, będę mieszkała w akademiku, w którym za neta doliczają 10 zł miesięcznie) więc ostatnie już (chyba) idiotyczne pytanie: w moim przypadku potrzebny mi tylko router, tak?

Gość malajka6755
wybaczcie upierdliwość, ale podbijam :P

wygląda na to, że potrzebujesz mieć tylko kartę wifi w laptopie - a większość lapków to ma. W akademiku net będzie pewnie nadawany przez wifi, więc po prostu się z nim połączysz. Jak masz kabel, to albo wpinasz do swojego lapka, albo do routera, który będzie nadawał ten sygnał poprzez wifi. Masę takich routerów znajdziesz na wasserman.pl, wystarczy żeby miał antenkę.