Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PKL11

Słabe znieczulenie...

Polecane posty

Gość PKL11

Mam mieć teraz leczony ząb kanałowo(2 faza)jednak żadne znieczulenia na mnie nie działają a podobno to cholernie boli te czyszczenie kanałów. Jest jakieś rozwiązanie,można chcieć coś mocniejszego?

Gość Wątrobowa motylica
Zmiana dentysty. Już to przerabiałam :o znieczulenie, które nie znieczulało :o Zmieniłam dentystę - jest ok. :)

Gość ojojoj 77
Dokladnie mialam to samo dzis!! Drugi raz bylam i drugi raz tak samo bolalo i mi poprostu znow lo lekarstwo czy trucizne zalozyl i znow trzeba czekac az sie nerwy ztruja. Wsciekla jestem to kazda wizyta bedzie stresujaca;/ A podobno on jej nie tylko dentysta ale i chirurgiem dentystycznym to znieczulenie chyba powinien umiec zrobic ;/

Gość ojojoj 77
sorki za bledy, za szybkoo chcialam napisac. I tez bym zmienila ale podobno wszyscy zadowoleni sa z tego dentysty. Moze rzeczywiscie poprostu trzeba poczekac;/

Gość ojojoj 77
a najlepsze ze wszystko mialam zdretwiale i znieczulone oprocz zeba...

Gość Wątrobowa motylica
Jeżeli macie podaną lidokainę - czy jak to się nazywa, to niestety nie znieczula, jak powinna. Moja dentystka mi kiedyś mówiła. A podają, bo jest tańsza niz inne środki. Albo nie umieją podać. Gorę znieczulić to nie problem, gorzej jest z dolną szczęką. Jak ktoś nie umie za bardzo, to potem to znieczulenie nie działa. To też wiem od mojej dentystki :) Jedynie - zmienić dentystę, albo zażądać innego znieczulenia. Zaraz na początku wizyty. I nie dać sobie wmówić, że powinno działać, a nie działa. Nie ma takiej opcji po prostu. Dobrze podane znieczulenie powinno działac.

Gość lilka35
ja miałam wiele lat taki problem i w koncu znalazło sie rozwiązanie.jest taka specjalna maszyna do leczenia kanałowego, nie mam niestety pojęcia jak sie nazywa.nie ma tygodni leczenia, nie ma zatruwania, bólu itp.ząb leczę kanałowo na jednej wizycie, znieczulenie i jest super. na drugiej zakładam plombę. dowiaduj się o takie urządzenie, to zadna nowość, ale pewnie nie wszyscy mają.

Gość Wątrobowa motylica
Ojojj - ja też tak maiłam u tego poprzedniego konowała. Wszystko znieczulone, tylko nie nerwy zębowe i borowanie bolało jak cholera 😠 To, że wszyscy są z niego zadowoleni, to nie oznacza, że Ty też musisz. Tak było ze mną :o

Gość ojojoj 77
ale powinno dzialac nawet na te nerwy? Bo mi niektorzy gadali ze zab sie w srodku nie znieczuli bo znieczulenie jest podawane w dziaslo i poprostu naokolo ten zab znieczula... nie wiem nie znam sie ;/ ale cos czuje ze bede 10 razy do jednego zeba chodzic ii ciagle bedzie mi dawal ta trucizne na 2 tyg ...

Gość niech cię uśpiom
jak mojego jamnika :D

Gość lilka35
znieczulenie znieczula tez nerwy w zębie.szukaj fachowca po prostu.ostatecznie pod narkozą-miałam kiedys i sobie chwalę.no, ale to była powazna sprawa.

Gość ojojoj 77
Wątrobowa motylica - no racja, tylko ze jak on jest chirurgiem to mi sie wydawalo ze nie ma opcji zeby cos zle robil w zwyklym leczeniu zeba a zwlaszcza w podawaniu znieczulenia ehhh rzeczywiscie pomysle nad zmiana. Dzis mi drugi raz trucizne zalozyl i tym razem mam 3 tyg czekac to podobno juz nie bedzie bolec ale jak bedzie bolal nastepnym razem to go zmienie :) Ale przynajmniej dentysta jest bardzo sympatyczny ze w sumie z checia sie do niego idzie (tylko jak boli to chec odchodzi hehe)

Gość ojojoj 77
ok ja mowie tylko co mi takk ktos mowil co mi sie tez srednio prawda wydawalo bo w koncu znieczulenie powinno znieczulic wszystko, dlatego sie zapytalam :) dzieki za odpowiedzi :)

Gość ojojoj 77
a macie godne polecenia gabinety? (Gdańsk, Tczew, Gniew, Pelplin i okolice....)

Gość ojojoj 77
lilka 35 a co mialas pod narkoza robione? Po jakim czasie sie budzisz?

Gość Wątrobowa motylica
Ojojj ---> jak mi kiedyś pani chirurg zęba wyrywała, to ja pierdzielę :o Teksańska masakra piłą mechaniczną się chowa :o

Gość Wątrobowa motylica
Niestety nie ten rejon - ja bym Ci moją poleciła, ale ona jest z Poznania.

Moja stomatolog praktycznie odrazu po wkluciu boruje- zanim znieczulenie zacznie działac- ale zawsze staram sie dawac znaki ze jest nie tak wkoncu za to place

Gość ojojoj 77
ehh to szkoda ale jakiegos lepszego moze znajde w calym tym rejonie :). A co do tego wyrywania to wspolczuje...

Gość lilka35
ojojoj77-to było trudne doświadczenie, zanim odkryłam gabinet z tą cudowną maszyną(niestety w Kielcach)baaaardzo długo leczyłam ząb kanałowo, nie chciał się leczyc, bolał i bolał.w koncu przyszedł taki stan zapalny, ze trzeba było usunąc. chirurg dał b silne znieczulenie-nie zadziałało, bo stan zapalny...wiadomo, ale i tak rwała...to była masakra, ja sie darłam, ona szarpała. I nie wyszarpała, zostawiła częśc i kazała za patrę dni przyjść.Nigdy więcej tam nie poszłam, pojechałam w ciemno do Kielc, znalazłam chirurga w prywatnym gabinecie, ściągnał anestezjologa, uśpili i było super. Cały zabieg ok 20 minut. Polecam wszyskim z powazniejszymi problemami.po narkozie zadnych skutków ubocznych, zadnego wymiotowania, nic.

Gość ojojoj 77
to rzeczywiscie jak specjalista potrafi spierdzielic... jak mnie teraz bedzie znow bolal i zalozy mi trzeci raz trucizne to napewno ide gdzie indziej... nie bede czekac na stan zapalny. W sumie mogla bym go nawet usunac bo to 7 wiec nie zal ale jak juz zaczelam leczyc to wolala bym skonczyc a tym bardziej ze tanie wcale to nie jest niestety i juz polowe mam zaplacone

Gość lilka35
u mnie tez to był sódemka:)jeszcze raz napomknę o tym urządzeniu do leczenia kanałowego...nie ma zatruwania, nie ma łazenia tygodniami, polecam