Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaabbbccc!!!

Jak zmienia się ciało kobiety w 6/7 tygodniu ciąży?

Polecane posty

Gość aaabbbccc!!!

Chodzi mi o piersi i ogólnie jakie samopoczucie?

WIĘC JA JESTEM W TAKIM OKRESIE..PIERSI SA TWARDE I NABRZMIAŁE.................A SAMOPOCZUCIE INNE NIZ POZA CIĄZĄ, ALE NIE UCIAZLIWE............GRATULACJE

piersi sa nabrzmiałe i twarde.(rarytas dla faceta).........a samopoczucie .....znośne...............narazie bez widocznych oznak zmian..........

W 6/7 tyg ciąży nie zmienia się jeszcze. Jeśli chodzi o piersi to mogą Cię boleć jak na okres a jezeli chodzi o samopoczucie ja już od 6 tyg zaczełam mieć mdłości więc kolorowo to nie wyglądało.

Gość nijak nie ma żadnych zmian
oprócz braku miesiączki

Gość 222222
wtedy jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży :D:D:D zero objawów

Gość 8998
kup sobie podręcznik i poczytaj

wiesz co mi w sie piersi powiekszyly i okropnie mnie bolaly tak wlasnie w 6/7 tygodniu i mialam ostre chustawy nastroju i ciagle bym spala i lezala w lozku ;p moj facet nie mogl mnie niesc po czym w 8 tygodniu zrobilam test , no i wyszlo ze dzidzia :)))

Gość 8998
kup sobie podręcznik i poczytaj

Gość gryczka
Ja miałam też bardzo nabrzmiałe piersi, pełniejsze i twarde, ale niestety niewiele z nich było pożytku w łóżku, bo były tez potwornie wrażliwe - każde dotknięcie to był ból :-o Samopoczucie średnie, był to początek najgorszego okresu, który na szczęście trwał zaledwie do 10/11tc. Mdłości (ale nie rano, a wieczorem głownie), potworne wzdęcia (przez to miewałam brzuch powiększony nawet!) i senność. Około 11 tygodnia te objawy minęły jak ręką odjął.

Gość gryczka
PS. Cycki zostały i powiększone i wrażliwe do tej pory (27tc), ale z czasem przestały być tak twarde.

Gość aaabbbccc!!!
pirsi mam normalne ani twarde ani bolące,senna też nie jestem,mdłości nie mam

Gość kolumna dorycka
do ENI...zaszlas w ciaze przy stosowaniu Dukana wiec polecam dosyc czeste monitorowanie funkcji watroby ....rob alat i aspat..i czesto kontroluj nerki moja kolezanka wlasnie na dukanie ( w III fazie ) zaszla w ciaze...katastrofa, wyniki watroby beznadziejne, problemy z nerkami..lekarz jej powiedział wprost, efekt nadmiaru bialka w organizmie spotegowany ciaza....nie zycze Ci takiego hardcoru jak ona ma...jest w 26 tygodniu dopiero :O

Ja miałam lekko powiększone piersi, ale nie bolały. Do tego mdłości i ogólne uczucie osłabienia - jakby mnie grypa brała. I lewy jajnik mnie kuł strasznie...

Gość gfhghfghdfghdfghdfghdfghdfghdg
up piszcie

Ja miałam strasznie duże i twarde piesi strasznie bolały. Od 6 tygodnia mdłości przez cały dzień.:)

Gość aaabbbccc!!!
a czy miałyście jakieś upławy? jak tak to jakie a i czy wargi sromowe też się jakoś zmieniają?

A moje piersi wcale się nie zmieniły (w obu ciążach). Z wyglądu nic nie było widać. Objawy to była nadwrażliwość na zapachy i okropne mdłości i wymioty.

nie, wargi sromowe sie nie zmieniają. upławy - bodajże leukorrhea to sie nazywa - pojawiają sie poźniej.

Upławy to miałam już tydzień przed @. Biało-wodniste. Tak mocno leciało, że co chwila biegałam do toalety pewna, że to @.

Przez 4 miesiące moje cykle były 16 dniowe w 5 miesiącu 20 dniowy, i delikatne krwawienie miesiączkowe. Okres (delikatne krwawienie) miałam 5 października, dziś jest 26.10 i nie mam okresu + objawy wskazujące na ciąże od 4 dni mierzę temp. w pochwie mam 36,9-37'C (normalna tempka zawsze była 36,4-36,6), od 2 tygodni bolą mnie sutki, od kilku dni całe piersi, poza tym są większe, z rana mam mdłości, pochwe mam rozpulchnioną i mam skurcze w brzuchu. Muszę dodać że nigdy przed okresem nie miałam zadnych dolegliwości, czasem lekkie bóle brzucha ale to innego rodzaju niż te teraz. Dzisiaj czyli 22 dnia cyklu zrobiłam test i wyszedł negatywny, rano piwerszy mocz, ale jednak wydaje mi się że to może być jeszcze za wcześnie, czy badanie laboratoryjne HCG określi już czy jestem w ciąży? Czy ciąża pozamaciczna daje podobne objawy? Albo torbiel jajnika? Kidyś miałam torbiel, jednak tylko i wyłącznie bolał mnie jajnik poza tym miałam plamienie. EHHH martwie się... Pozdrawiam i czekam na odp

Gość bambaryłła
Ono sie zmienia raczej od srodka, w sensie przestawiania sie hormonów. Na zewnatrz nie ma zadnych zmian. Cycki mogą być nabrzmiałe, tak jak przed okresem, no i troche powiększone - jak przed okresem.