Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewierząca

co mam wybrac doradzcie

Polecane posty

Gość niewierząca

mieszkam od niedawna w mniejszym miescie.Przeprowadzilismy sie z warszawy.Maż dostał bardzo dobrze płatna prace w zagranicznej firmie.Za rok wyjeżdżamy do Francji na szkolenie, a potem na kontrakt.Ja pogodziłam sie ze nie znajde pracy w tak malym miescie. Zaczelam szukac pracy w sklepie.Aż tu nagle m az dwie propozycje. Z pierwszej skakałam z radosci dom czasu.Dostałam propozycje pracownika biurowego, ale uwaga to nie żart za 950 zł netto.Byłam w szoku:-( druga to w sklepie odzieżowym dostane 1100 plus premia. Zastanawiam sie ktora wybrac, czy ta ktora b edzie ładniej wyglądac w cv czy ta ktora da wiecej pieniedzy.Przyda nam sie gotówka a ja i tak za rok wyjeżdzam do Francji...sama nie wiem...Planowalismy teraz dziecko ale moze poczekamy te kilka miesiecy skoro praca mi sie trafiła...

Gość niewierząca
doradźcie ...

w sklepie się zarobisz, to ciężka orka za marne grosze w stosunku do wysiłku jaki Cię to będzie kosztowało. 200zł to nie jest aż aka duża róznica. potem praca w biurze w cv będzie Ci potzrebna, ja bym btrała biuro

Gość niewierząca
wiecie ale potem i tak przez dluzszy czas nie bede pracowac bo wyjedziemy do francji a potem na 6 lat na kontrakt zagraniczny :-( Takze po takiej przerwie watpie czy znajde potem cos w biurze a tak mialabym doswiadczenie w sklepie.Sama nie wiem, na podwyzke raczej nie mam co liczyc:-(

Gość odpowiem......
w sklepie masz ciężką pracę i do tego dochodzi odpowiedzialność za towar ja na Twoim miejscu bym się zdecydowała na ta pracę w biurze to raptem 200 zł mniej a spokojniejsza głowa

Gość niewierząca
moze macie racje w biurze bede miala lżej.Te zarobki tylko zszokowały mnie:-)

Gość apropo niani
zgodzials sie na te wyjazdy? przeciez 7 letnia przerwa w karierze to praktycznie brak powrotu.Zastanow sie ....

Gość niewierząca
chyba z tym biurem bedzie faktycznie lepiej, bo mozna tylko pierdzieć w stołek i siedziec na kafe całe 8 godzin, ewentualnie ploteczki z koleżankami

Gość anooo
Różne są biura i sklepy...jak sklep gdzie ubrania są droższe, to automatycznie więcej spokoju ;), a czasem w biurze jest taki zapieprz z tymi papierkami...

Gość niewierząca
ten wyzej to podszyw. do prowo nie prowo masz racje macierzynski bedzie wiekszy :-)ale nie wiem czy sie go doczekam.Byc moze wczesniej wyjedziemy niz dostane umowe na dluzszy czas i zajde w ciaze :-)

Gość anooo
jakby to bym sklep spożywczy, to nie ma mowy lepiej biuro...ale jak odzieżowy, to można się zastanowić...

to się postaraj z tą ciążą :D to ci będą musieli przedłuzyć umowę do czasu porodu a ty sobie grzecznie na l-4 w domciu na wyjazd poczekasz:) a póżniej kaska przez 5 miesięcy z macierzyńskiego poleci sama:) nie przyda się? ;)

Gość niewierząca
tak to sklep odziezowy i do tego premia ktorej w biurze nie ma.Tak mysle o powrocie to moze mi sie przydac doswiadczenie w sklepie.A zdrugiej strony jak bede znalal biegle jezyki, dzieci odchowane i bede miala doswiadczenie pracy w biurze to moze tez nie bedzie tak źle :-) co radzicie? chodzi tez o moja przyszło ść.Chciaz zarobki tez ważne :-)

Gość kiep, pieczara
taaak zajebiscie isc do pracy po to, żeby ciagnac L-4:O

Gość niewierząca
prowo nie pwowo masz racje bedziemy sie z mezem starac :-) nie wiedzialam ze oni maja obowiazek przedłuzyc mi umowe dlatego ze jestem w ciąży :-)Dzieki za rade :-) Chyba jednak sklep odziezowy :-)

Gość niewierząca
dlaczego?

Gość niewierząca
dzieki za rade;-) Dziwny jest tes swiat i przepisy :-) a jak myslicie jak juz wrocimy mam szanse na jakas prace?

Gość niewierząca
prowo nie prowo a ty co bys wybrała prace w sklepie czy w biurze na moim miejscu?

Gość juz ci mowilam
zebys nie wyjezdzala, bo to nie ma sensu.Nic potem nie znajdziesz.Idz do biura i ciesz sie ze masz 900 zl co miesiac.

Gość niewierząca
o zostaniu tutaj nie ma mowy.Nie puszcze męża samego ;-) to dla nas wielka szansa i dobre pieniadze :-) chciaz troche moim kosztem bo to ja rezygnuje z pracy.Wychowam w tym okresie dzieci i moze uda mi sie cos znalesc po powrocie :-)

Gość juz ci mowilam
ciekawe czy twój mężulek tez by sie dla ciebie tak poświecił???!!!!

Gość niewierząca
podnosze :-)